torstai 30. heinäkuuta 2009

Taas on takana työntäyteinen

lomapäivä. Ihan omasta tahdosta tosin.

Aamulla suunnistettiin Merjan kanssa Virkkalan MultaSormeen oksasaha ja viikateostoksille. Ja sen jälkeen "herkuttelemaan" siihen naapurin Taimiteutari -taimistoon. Ilmaisena mainoksena todettakoon, että kyllä on loistava putiikki! Taimet on kunnoltaan huippu luokkaa ja siellä todella tiedetään mitä myydään. Osaavat myös OIKEASTI antaa neuvoja. Monessa muussa nimeltä mainitsemattomassa paikassa kysymyksille vain pyöritellään päätä. Juuri taannoin törmäsin tilanteeseen, jossa asiakas kysyi saako kartiotuijaa leikata, TAIMImyymälän myyjä ei tiennyt vastausta edes siihen. No enivei, Taimiteutariin olen hyvin tyytyväinen. Menimme sinne ale-huhun saattelemana mutta eihän siellä mitään alea ollut. Taimet ovat by the way ihan edullisia normihintaan. Mukaan tarttui kuolaamani koreanpihta sekä valkokirjokanukka. Hyvien neuvojen saattelemana toki.

Kotona jatkui "raivokas" varjopenkin viimeistely. Olen bygannut lehtomaista penkkiä varjokasveille. Sen reunoille oli tarkoitus istuttaa, suojaisaan paikkaan hieman arempia koristepensaita, joiden ,ja joidenkin olemassa olevien puiden, varjossa tuollaiset perennat viihtyisivät. Elias oli minua auttamassa ;-D. Penkki saatiinkin istutuskuntoon ja maahan neljä pensasta (valkokirjokanukka, kameliajasmike, Weigela florida 'Korea' sekä ruusumanteli) ja läjä perennoja. Perennojen istutus jatkuu huomenissa. Niiden mallaamiseen meni vähän aikaa... Jarikin oli tyytyväinen kun purkkiarmeija väheni radikaalisti...

Jarin ja Irenen oli tarkoitus kuvata joutsenia Kopparnäsissä mutta Jarin saapuessa paikalle katsoivat joutsenet tarpeelliseksi häipyä. Mukavaa kun Irene kuitenkin tuli teelle! Saatiin taasen parannettua maailmaa. Kiiton avartavasta juttutuokiosta! Kun "pariskunta" uppoutui valokuvien maailmaan minä häippäsin Millin kanssa lenkille. Suunnistimme alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen uimarannan metsään. Haaveena oli ettei rannalla olisi ketään, jotta Millikin pääsisi uimaan. Turha toivo. Porukkaa oli kuin pipoa. Nooo, meillä oli muuten oikein mukavaa. Tuliaisiksi löytyi pussillinen kanttarellejakin. Minni-peetu on mualiman paras sienimetsäkaveri, vaikken ole sitä sienikoiraksi opettanut. Se touhuaa lähistöllä omiaan kun tää poimii sieniä, tai raahaa puunrunkoja mulle esiteltäväksi. Miun ehana peesee. <3

tiistai 28. heinäkuuta 2009

Hurraa Enzo!

Hyyyvin onnellisena ilmoitan Enzon (Nappulavaaran Tosi Kiitäjä) viralliset terveystulokset:

lonkat: B/B
polvet: 0/0
kyynärät: 0/0
selkä: terve
silmät: terveet
sydän: ei sivuääniä

Aivan loistavia uutisia!

Tuhannesti onnitteluja Tuomakselle terveestä pojasta! Ei kun kovaa menoa vaan.


maanantai 27. heinäkuuta 2009

Mun kärsivällisyyteni

on tunnetusti huippuluokkaa. Kuulkaa nääs. Tää haluis tonne oikeeseen reunaan noi lyhyet höpötykset kasvatustyöstä jne sillai siististi (kappaleet kondiksessa jne) mut vaikka klikkailen tekstiä muokatessani enteriä, nothing happens. Mur.

Sitten haluaisin tuonne sivuun kuvat mun omista ja sijoituskoirista, ja vaikka listat pentueista. Kuvan liittämisen snaijasin mutta miten saan siihen alle kaikki oleelliset tiedot, terveystulokset, syntymäajat ja muut oleelliset höpinät?

Onneksi osasin edes laittaa hienon Irenen ottaman kuva Minni-peetusta tuohon ylös. :-) Kysyinhän Irene varmasti luvan silloin kun nuo kuvat alunperin julkaisit?

sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Pennu-pennut kylässä

Eilen meni lähes koko päivä rehuja ihmetellessä. Kävin fyllin Kristan avoimissa ovissa ja taimivaihdossa. Mukaan tarttui taasen jonnii verran uusia ihania rehuja, kuinkas muuten. Tällä kertaa useampi puuvartinen. Tää homma tuntuu jotensakin lähteneen lapasesta (joo-joo, tiedetään tiedetään, on lähtenyt jo kauan sitten).

Tänään aamulla sain kuin sainkin purkkiarmeijaa tavallaan vähenemään, kun tein meitin talon päädyn "paraatipenkkiä" uusiksi. Tosin poistin samalta kohtaa kaikki siinä ennen majailleet... ja nyt ne on kaikki purkeissa... Nooo, mutta uusia istutin kuitenkin reippaasti ja siirtelin joitain vanhoja muualta. Aloin tehdä uutta penkkiä saunan taakse (;-D), johon ajattelin laittaa hankkimani 'Beauty of Moscow' -jalosyreenin, jonkin pensaan (tätä tarkoitusta varten ei tarvitse hankkia mitään uutta...) ja tänään ylös kaivamani perennat, sekä jotain jo hankittua istuttamatonta. Yhden maissa luovutin helteen ja väsymyksen vuoksi. Projekti jatkunee huomenissa.

Päivän kuitenkin kruunasi jälleen ihana tapaaminen Kitin huhtikuussa syntyneiden pennu-pennujen kanssa. Blitz (N.Vesi) -tyttöhän on meillä hoidossa viikon verran, koska sen kotiväki on edustamassa Suomea agilityn Euroopan Open -kisoissa. Pihaan kurvasivat siis Kajsa kera Tuiman (N. Tuli) ja Tiukun (N.Tosi Nopee, Kitin edellisistä pennuista), Satu ja Hanna kera Tipin (N. Ilma), Zen:n (N.Maa), Saanan, Sanin, Elviksen ja Dean. Ensin kahviteltiin ja koukkuunnuttiin mutakakkuun sekä parannettiin maailmaa. Sitten lähdettiin koko poppoon voimin lenkille metsään.

Olipa ihana viettää taas aikaa teidän kanssa ja nähdä ihanaiset pennut! Kyllä ne on sitten hienoja (älkää kertoko kelleen, että mulla on pinkit lasit)! Tuhannet kiitokset seurasta! Josko ensi kerralla sitten yökylään? Jos kestätte mua ;-D.

perjantai 24. heinäkuuta 2009

No johan pomppas

Blogi. Kai se tämä on parempi tapa "ylläpitää" kotisivuja kuin ei ollenkaan :D. Koska siis en saa aikaiseksi/ei ole aikaa hommata uusia kotisivuja, yritän kirjailla tänne tapahtumia matkan varrelta. Tarkoitus on siis kirjuutella sekä omiin koiriini että Nappulavaaralaisiin liittyviä juttuja, ja jotain minulle myös tärkeäksi muodostuneesta puutarha-/rehuharrastuksesta. Josko tässä loman aikana saisi vaikka tuota ulkoasua hiottua ja kuviakin lisäiltyä. ;-)