lauantai 22. lokakuuta 2011

Tuiman tuore aksatulos

Tuima (N. Tuli) ja Kajsa suoriutuivat tänään hienosti mini3-luokan hyppyradasta. Tulos nolla ja sijoitus toinen. Onnea Kajsa ja Tuimis!

Myös Waden lapsoset ovat tehneet hienoja tuloksia agilityssä. Tänään Klaaralle (Amorosan Klaara) ja Merjalle Hyvinkäällä medi3:sta nolla ja sij 3. Viikko sitten Myra (Pilvimarjan Unelma) ja Heini tekivät ensimmäisen nollansa mini1:ssä. Pari myös voitti ko. kilpailun. Onnittelut molemmille pareille!

torstai 6. lokakuuta 2011

Erkkaria ja lisäys edelliseen päivitykseen

Jospa aloitettaisiin edellisestä päivityksestä puuttuneesta tuloksesta. Oon kirjannut kyllä Nanen näytelmätuloksia "etelän reissulta" mutta yksi on jäänyt välistä pois, tietysti se paras :D. Muutenkin jos huomaatte, että olleellisia asioita on jäänyt laittamatta, vinkatkaa ihmeessä, niin korjataan asia.

Nane siis Pärnussa kesäkuussa, Ingrid Hein:n (Viro) kehästä hieno tulos AVO ERI1 PU2 VA-CACIB, seuraavanlaisella arvostelulla:
"Keskikokoinen uros. Hyvä luusto. Erittäin hyvät korvat ja linjakas pää. Hyvä korvien asento. Riittävä kaulanpituus. Hyvä selkälinja. Hyvät kulmaukset ja rintakehä. Hyvä luonne. Liikkuu vapaasti."

Shelttiyhdistyksen sivuerkkari oli tosiaan viime lauantaina Lohjalla ja ilahduttavan monta "meikäläistä" oli paikalla.
Ensin 7-9kk urospennuissa kehässä olivat Talvi-pentueen lapsoset Huurre (N. Huurre) ja Kaamos (N. Kaamos). Tuomarina kovasti arvostamani Päivi Eerola.

Huurre oli upeasti PEK2 kera KP:n. Arvostelu kuului seuraavasti:
"Kookas, näyttävä edukseen esiintyvä urospentu. Voisi olla hieman voimakkaammin kulmautunut edestä takaosaansa nähden. Tässä kehitysvaiheessa reilu kuono-osan pituus. Voisi olla täyteläisempi silmien alta. Silmät saisivat olla vinoasentoisemmat. Reilu korvien koko. Lupaava karvapeite. Riittävä askelpituus. Esitetään edukseen. hyvä leveä reisi."
Kuva: Satu Tuominen
Kaamos ei sijoittunut. Se on vielä melkoisen keskeneräinen, etu- ja takapää eri vaiheessa. Pyrin saamaan arvostelun ja lisäämään sen sitten.
Tässä arvostelu:
"Kauniilla tavalla edukseen esiintyvä uros, joka saisi olla rakenteeltaan tasapainoisempi. Aivan liian kapeat takaliikkeet. Etuasentoinen etuosa. Laineikas karvapeite lyhentää kaulan pituutta. Leveä syvä pään kiila. Sopiva luusto. Lyhyt häntä. Mallikelpoinen esiintyminen."
Kuva: Satu Tuominen

Myöskin Halla (N. Halla) oli ensimmäistä kertaa kehässä Eerolan silmän alla. Luokkana narttupennut 7-9kk. Hallalle ei sijoitusta. Arvostelu kuului näin:
"Suuri narttu. Tasapainoiset kulmaukset ja liikkeet. Oikea olemus, vakaa käytös. Pitkä, puhdas pään kiila. Suuret korvat. Kauttaaltaan vielä kapea. Väri voisi olla enemmän jakautunut. Hyvässä kunnossa. Kauniisti esitetty. Liian suuri jo nyt."

Olen melkoisen tyytyväinen arvosteluun. Erityisen hienoa on tietty kuulla Eerolan suusta, että H:lla on tasapainoiset kulmaukset ja liikkeet. Toi kokojuttu on hassu. H mitattiin ja se meni ihan reippaasti alle säädetyn max(?) mitan. Kotonakin se näyttää Kitistä kauempana ollessaan reilun kokoiselta, mutta kun ne ovat vierekkäin se on ehkä ~2 senttiä Kitiä korkeampi. Kiti on 34,5cm... Halla ei ole kasvanut enää hetkeen, onneksi. :)
Hallan kuvasi Satu Tuominen.

Urosten avoimeen luokkaan osallistui puolestaan Nane (N. Maa). Tulos hienosti ERI brittituomarilta, joka käytti harvinaisesti koko skaalaa EVA/HYL:stä ERIin. Tuomarina siis Jenny Martin, jonka antama arvio kuuluu näin:
"Nice sized tricolour dog. Nice shape. Well arched neck. Good sweap over the loin. His head is well proportioned but I'd prefer more underjaw. Moved and showed well."
Kuva: Sirpa Saari

Tipi (N. Ilma) puolestaan esiintyi avoimissa nartuissa, handlerinaan Riikka. Kiitos avusta Riikka! Narttujen tuomarina Mary Bathurst (GB), joka katsoi Tipin EH:n arvoiseksi. Arvostelu kuuluu seuraavasti:
"Nice type. Good size. Well balanced. Head is a clean wedge but lacks stop. Eyes too round. Good ears. Good forehand and rear construction. Moved freely." Hassua ettei väristä ole mainintaa. Muutoin arvostelu on kyllä mielestäni todella Tipin näköinen (halusi ehkä enemmän stoppia kuin kuvittelisi).
Tipin kuvasi Sirpa Saari.

Iltapäivällä pääsin nautiskelemaan ihanasta sinisestä "mummukoirastani" Kitistä, vaikkei se kuvissa siltä näytä :D; handleri jännittää ja poti hyvin alhaista verensokeria. Rajaheimon Leila tosin pelasti verensokeritasoni. Kiitos!

Kituska osallistui siis veteraaniluokkaan. Tuomarina Mary Bathurst. Luokkaan oli ilmoitettu 12 yli 8 vuotiasta narttua, mutta vain kuusi ilmaantui paikalle. Jänskää oli ettei tuomari ollut eriautomaatti edes veteraaneissa. Kuudesta koirasta kolme sai ERI:n. Kiti oli yksi näistä ja tuomari sijoitti Kitin toiseksi ja antoi kaupan päälle SA:n. Vetskunarttujen voittaja oli Nadjan ihana Kirppu (Wärttinän Anda), jolla on ikää jo 13,5v. Tosi hienossa kunnossa on punainen mummokoira!

Kitin arvostelu:
"Typical bitch. Correct size. Well balanced. Balanced head with good stop. Good underjaw. Eyes a little full. Good ears. Good front and rear. Moved freely, just a bit close behind." ERI2, SA


Yo kuvat Kitistä: Satu Tuominen

Tää pitää vielä lisätä. Ihana tilannekuva by Sirpa Saari. :)