sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Viikonlopun tuloksia

Tällä kertaa on tuloksia sekä agilitystä että rallytokosta. :)

Eilen Kajsan ja Teron pikkumustat Tiuku (N. Tosi Nopee) ja Tuima (FI AVA N. Tuli) ohjaajineen tekivät nollat Liedossa. Tuimalle mineissä sij. 3./34 ja Tiukulle medeissä sij. 5./32. Onnittelut taitaville!

Tänään Hanna ja Nane (N. Maa) rallytokoilivat vuoden tauon jälkeen ja hienosti tekivätkin! Tämän parin kolmas hyväksytty tulos alo-luokasta ja siten myös koulutustunnut RTK1! Onnittelut!

Hallan jalasta poistettiin keskiviikkona metallilevy ja vielä hetki ollaan suht hissuksiin. Tikkien poisto reilun viikon päästä ja pikku hiljaa kuntoutellaan Hallulia normaaliin elämään. Yllättävän hyvin tuon pää on kestänyt tämän toimettomuuden! Lääkäri kommentoi taas että siitä tulee urheilukoira eikä jalan siis pitäisi aiheuttaa mitään ongelmia tulevaisuudessa. Se on luutunut hienosti ja on aivan juuri niin suora kuin vammautumattomankin. Toivotaan ettei nyt tulisi mitään takapakkeja!

Bortsut heittivät eilen talviturkkinsa meressä. Ne olisivat uineet jäidenkin seassa mutten anna. Nyt oli niin aurinkoinen ja lämmin sää, että saivat uiskennella jonkin aikaa. Samalla näin saalistavan kalasääsken ensimmäistä kertaa elämässäni. Tai siis ylipäänsä kalasääsken. Olihan hieno näky! Nää on juurikin hetkiä jolloin on erityisen hienoa asua landella ja näin lähellä merta. Perheen kanssa rantsussa luonnon ihmeitä pällistelemässä <3 Narsissit on nupullaan ja kohta on se paras aika vuodesta! Ihanaa kevättä kaikille!

tiistai 24. huhtikuuta 2012

Parit kuvat tokokurssilta

Turussa järjestettiin Lentsun TOKO -kurssi 15.4. jolle osallistuivat sisarukset Hippi (N. Ensi-Ilta) ja Tipi (N. Ilma).

Kuvat otti Sirpa Saari.

Hippi

Sisarukset

Huomenna on Hallan (N. Halla) kintun toivottavasti viimeinen leikkaus. Jalasta poistetaan viimeisetkin metalliromut, jotka sinne on inssattu murtuneita luita tukemaan. Toivotaan totisesti että urakka olisi tässä ja saataisiin alkaa pian elää normaalia elämää. Kuntoutusta tietysti on edessä siivu jos toinenkin. Olen kyllä ollut yllättynytkin siitä miten hienosti Halla on näyttänyt kaikesta toipuneen. Peukutetaan että homma jatkuu samanmoisena loppuun saakka!

sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Upouusi AVA!

Meillä on uusi Suomen Agilityvalio! Tuima (N. Tuli) ja Kajsa kirmasivat tänään nollavoittoon kera sertin jonka myötä Tuimasta tuli AVA heti ensimmäisessä mahdollisessa kilpailussa! Aivan huikean hienoa! Suuren suuren suuret onnittelut ihanalle pikkumustalle ja Kajsalle! Tuima on kolmas agilityvaliokasvattini ja samalla Kitin kolmas AVA-pentu. Jokaisessa sen kolmessa pentueessa on nyt yksi agilityvalio.

Pääsiäisenä Tuimiksen puolisisko Tiuku (N. Tosi Nopee) ja Tero olivat tehneet nollan! Hienoa Tiuku ja Tero! Tiuku ei ole ollut sieltä helpoimmasta päästä ja nyt homma oli kulkenut oikein mallikkaasti. Onnea!

Aamu ja Jenni ovat taas tänään tehtailleet kaksi sertiä minikolmosissa Norjassa. Aivan hurjaa on Aamun ja Jennin tahti!

Waden pentu Myra (Pilvimarjan Unelma) ja Heini nousivat tänään minikakkosiin! Onnea!

Myöskin Waden trikkilapsonen, Bodil (Sopuriinan Bodil) ja Anu tekivät eilen triplanollan Kirkkonummen kisoissa!


lauantai 21. huhtikuuta 2012

Aamulle ja Jennille nollavoitto

Taitava pari Aamu (N. Aamu Aurinko) ja Jenni ovat jälleen tehneet tänään nollan agilityradalla. Tämä oikeutti jälleen voittoon sekä sertiin! Hyvä te!

maanantai 16. huhtikuuta 2012

Aamu EO-joukkueeseen!

Juuri saamani tiedon mukaan Aamu (N. Aamu Aurinko) edustaa Norjaa, ohjaajansa Jennin kanssa Heinäkuussa Ruotsissa järjestettävissä agilityn Euroopan Open -kilpailuissa! Mahtavuutta! Onnittelut joukkuepaikasta!

sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Nane silmä- ja polvitarkissa

Nane (N. Maa) kävi tänään joukkarissa, jossa sen silmät peilattiin ja polvet uusintatarkastettiin. Silmät terveet, ei yhtään ylimääräistä karvaakaan ja myöskin polvet edelleen 0/0. Hienoa! Kiitos Hannalle aktiivisuudesta terveystarkastustenkin suhteen!

lauantai 14. huhtikuuta 2012

Kaamoksenkin kuvat lausuttu

Talvi -pentueen kolmannenkin lapsosen Kaamoksen (N. Kaamos) kyynär- ja lonkkakuvat on nyt lausuttu Kennelliitossa. Silläkin upeasti A/A ja 0/0! Ihan huippujuttu! Katille iso kiitos tutkituttamisesta!

Nyt on tosiaan jo kolme neljästä Talvi -pentuelaisesta ja Hymyn (Firabellen Hymy) kaikista kahdeksasta lapsosesta seitsemän kahdeksasta läpivalaistu sekä lonkkien että kyynärien osalta. Ihan kaikki ovat olleet A/A ja 0/0! Kuten muistelen aikaisemmin kirjoittaneeni ei Aamun (N. Aamu Aurinko) tuloksia löydy KoiraNetistä, koska se asuu ulkomailla ja on myös siellä kuvattu. Eilen aloin varmistaa asiaa Kennelliitosta ja näin tosiaan on, että vaikka Norjan Kennelliiton lausunnot heille, tulokset kirjataan KoiraNet:iin vain jos Aamulle rekisteröidään jälkeläisiä Suomessa. Ehkä tähän menettelyyn on jokin hyvä syy. Mielestäni tulosten julkaiseminen olisi hyödyllistä ihan sukulaisten lonkkaindeksien luotettavuuksien lisäämisessä.

Tässä kuitenkin Aamun HD ja ED lausunnot.

perjantai 13. huhtikuuta 2012

Hallan ja Vallun viralliset terveystulokset

Nyt on Hallan (N. Halla) ja Vallun (N. Routa) lonkka- ja kyynärkuvat lausuttu Kennelliitossa. Molemmilla upeasti lonkat A/A ja kyynärät 0/0! Kyllä noilla kelpaa porskuttaa. :) Suurkiitos Hanskille tutkituttamisesta ja onnittelut terveestä pojasta!

Tipin (N. Ilma) astutusreissu on onnistuneesti takana päin. Nyt vaan pidetään kädet kyynärpäitä myöden ristissä ja toivotaan että reissu tuottaa tulosta. Ihan vielä en uskalla toivottua yhdistelmää julkisesti "huudella".

maanantai 2. huhtikuuta 2012

Elementit 3v!

Suuret onnittelut The Elementeille; Blitz:lle (N. Vesi), Nanelle (N. Maa), Tipille (N. Ilma) ja Tuimalle (N. Tuli) 3v-synttärien johdosta! Porukka mahtavia, öh äänekkäitä tyyppejä, joista olen kovin ylpeä! Ne niin kovasti mua äidistään muistuttavat, kuka milläkin tavalla :').

Ihan pakko linkittää tähän vielä Hipin ja Nadjan suoritus lauantain kisoista. Tällä suorituksella pari siis pokkasi koiratanssin avoSM-pronssimitalin. Mun mielestä suoritus on niiin hieno! Ääntelyä joo, mutta tuo yhteistyö ja mieletön temppujen määrä, jotka vaihtuvat niin sujuvasti... Huh huh! Upeaa työtä Nadja!