tiistai 19. kesäkuuta 2012

FIN & N AVA N. Aamu Aurinko!

Lauantaina kruunattiin uusi agilityvalio, ihan tuplasellainen, kun Aamu (N. Aamu Aurinko) sai viimeisen vaadittavan sertinsä Norjasta! Aamu on nyt sekä Suomen että Norjan agilityvalio! Paljon, paljon onnea Aamu ja kotiväki!

Viime viikolla saatiin myös ilahduttava terveystulos. Huurteen (N. Huurre) lonkat ja kyynärät on lausuttu nyt virallisesti ja ovat A/A ja 0/0, kuten koko sisarusparvella! Huippujuttu!

Kaamos (N. Kaamos) ja Kati korkkasivat rallytokokehät alokasluokalla torstaina, ja hienosti korkkasivatkin. Hyväksytty tulos 90/100p ja luokkavoitto!

Viikonloppuna kisattiin agilityn Suomen mestaruuksista Tikkakoskella. Kiva oli olla paikalla ihan turistinakin. Perjantaina ajoin Priiman kanssa Muurameen Päivin luokse, jossa näin piiiitkästä aikaa Hymyn (Firabellen Hymy, Vuorokausi- ja Talvi- pentueiden emä) ja poikansa Penan (N. Yön Ritari). Tai Penanhan näin toki silmäpeilauksessa Lahdessa, mutta Hymeliusta en ollut nähnyt ikuisuuksiin. Voi onnea sitä pikkukoiran ilmettä viikonlopun aikana! Olipa ihanaa miten se oli niin iloinen mut nähdessään <3. Pe kyläiltiin myös Kaamoksen perheen luona! Muuramessa asuu suhteessa melkoinen määrä meikäläisiä, Hymy + kolme kasvattiani. Olipa ihana nähdä teitä kaikkia! Perjantain kolmosten kisoissa Tuima (N. Tuli) ja Kajsa tekivät nollan ja hienon vitskan. Hyvä hyvä! Samainen pari teki aivan upean, nopean nollan myös lauantain joukkuekisassa, shelttiyhdistyksen minijoukkueessa. Hipille ja Nadjalle KKK:n minijoukkueessa vitska ja joukkueen lopullinen sijoitus oli 5./59. Blitz ja Petri edustivat BAT:a.

Sunnuntaina oli yksilökisojen vuoro. Kolme kasvattiani eli jo edellä mainitut Tuima, Hippi ja Blitz osallistuivat karsintaradalle, kaikki minejä. Kukaan ei päässyt finaaliin tällä kertaa.

Medeissä hopeamitalin pokkasi Waden tytär Budi (Sopuriinan Bodil) ja Anu! Hurjasti onnea!

Tosi mukavaa ja kauhian jännittävää oli seurata kisoja ja ihanaa nähdä niin paljon tuttuja!

Blii aloitti juoksunsa eilen.

sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Nollavoittoja ja näytelmää

Eilen Enzo (N. Tosi Kiitäjä) ja Tuomas voittivat medikolmoset! Tuomas ja Bruno (Millin poika) saivat sertin ykkösistä ja siirtyivät maxikakkosiin! Onnittelut molemmista hienoista tuloksista!

Huurre (N. Huurre) pyörähti näyttelyssä Salossa. Tällä kertaa tuloksena Jun EH4. Tuomarina oli Anna Redlicka, Puolasta. Arvostelu kuului näin:
"Correct type, Very nice masculine head and expression. Light ears. Good neck. Short ribcage. Long loins. Soft topline. Straight upper arm. Lacking hindangulations. High set tail. Correct coat." "Pikkusen" mua huvittaa "lacking hidangulations", mutta eipä tuo ole niin vakavaa. :)

Tuima (N. Tuli) ja Kajsa taiteilivat tänään nollavoiton Janakkalassa. Mukava kenraalikisa ennen SM:ä! Ja onnea!

Vauhdilla ja Hallalla on välillä sellainen meno päällä, että hirvittää... Täysillä seinästä seinään. Huh huh. Ainakin niillä on mukavaa! :) Viikon päästä tosin molemmat Hallan shelttikaverit ovat taas menneet omiin koteihinsa.


perjantai 8. kesäkuuta 2012

Blitz EO:n!

Sisarukset Blitz (N. Vesi) ja Tuima (N. Tuli) kutsuttiin varasijoilta edustamaan Suomea ensi kuussa Ruotsissa järjestettäviin agilityn Euroopan Open -kilpailuihin! Kajsa ja Tuima ovat estyneitä osallistumaan, mutta Blitz ja Petri lähtevät ko karkeloihin. He osallistuvat "vain" yksilökisaan varasijoilta kutsumisen vuoksi. Onnea matkaan!

Tässä kuva Aamusta pujottelemassa. Kuvan on ottanut Line Coucheron.

Vitsit tätä Bloggeria... Miksi kuva tulee vas reunaan, vaikka olen määritellyt sen keskitettäväksi? Argh.

Priima (N. Päivän Säde) on nyt ollut ilonamme viikon verran ja sen velipoika Vauhti (N. Ilta Villi) saapui viikoksi hoitoon tämän viikon tiistaina. Ihan hirmu hyvin on mennyt vaikka Priimalla on tärpit. Vauhti näyttäisi tietävän mitä siskolle "kuuluisi tehdä", mutta muuten malttaa oikein hyvin tehdä muutakin kuin piipata portilla (jota siis tekee erittäin vähän). Vauhti on tosi vilkas mutta hermot sillä tuntuvat olevan mainiosti kohdallaan. Huippu juttu! On muutenkin ollut tosi antoisaa seurata sitä ja nähdä miten se toimii ja millainen on tässä meillä. Bortsuja se kunnioittaa hienosti ja järkevästi, paineistumatta, kun ne sille kertovat mihin tyyliin ketäkin sopii lähestyä ja Hallan kanssa sujuvat painileikitkin. Vauhti on myös odottamaani nähden tosi hiljainen. Lenkillä se saattaa kovasti innostuessaan päästää haukahduksen pari mutta hiljenee, kun asiasta huomauttaa. Päivää ennen Vauhdin meille tuloa se sai pureman päähänsä isolta vieraalta koiralta eli arkeemme kuuluu vähän lääkityksiä ja haavan puhdistamistakin. Kaikki hoitotoimenpiteetkin sujuvat sen kanssa mainiosti. Vaikka miksi eivät sujuisi. Se on ihanasti kuulolla myös metsässä, vaikka olin kuvitellut sen ottavan enemmän omia oikeuksia. Tosi mukavaa on elo näiden soopelisisarusten kanssa! Jopa Jari tykkää ;).

Edelliseen päivitykseen lisätty Nanen näyttelyarvostelu Lohjalta.

maanantai 4. kesäkuuta 2012

Otsikon keksimisen vaikeus...

on taas vahvasti läsnä. Siirrytään oleelliseen...

Aamu (N. Aamu Aurinko) ja Jenni aksasivat lauantaina nollan ja nopsakan vitosen Norjan mestaruuksissa. Nollaradalta NKK-SERT!, joka vaaditaan Norjan valionarvoon. Vielä yksi "tavallinen" agiserti niin Aamu on Norjan agilityvalio! Lauantain nollalla ja vitosella pari pääsi Norjan mestaruuksien finaaliin, josta hyl. Ihan huippua menoa Jenni!

Hippi (N. Ensi-Ilta) ja Nadja voittivat minikolmosten hyppyradan Salossa lauantaina! Tänään he tekivät tuplanollan Kirkkonummella, sijoittumalla molemmilla radoilla toiseksi!
Salossa Hipin kuvasi Sirpa Saari


Eilen Nane (N. Maa) pyörähti näytelmissä Virkkalassa saaden Maija Sylgren:ltä EH:n.
"3v. Oikeat rungon mittasuhteet omaava uros, jolla hyvä sukupuolileima. Oikealinjainen, kaunisilmeinen pää. Hyvät korvat. Kauniit tummat silmät. Oikea purenta. Kuono-osa voisi olla täyteläisempi silmien alta. Toivoisin pidemmän kaulan ja paremmin kulmautuneen etuosan. Oikea rintakehän malli. Hyvin kulmautunut takaa. Liikkuu hieman lyhyellä etuaskeleella, muuten hyvin. Hieman ylprä hännästään. Hyvä karvanlaatu ja väri"

lauantai 2. kesäkuuta 2012

Vauhti kolmosiin!

Vauhti (N. Ilta Villi) ja Johanna tekivät ensimmäisen kakkosluokan LUVA-nollansa 20.5. Anne Viitasen hyppyradalla Tampereella! Sijoitus oli toinen. Tämä hieno tulos on jäänyt minulta jostain kumman syystä päivittämättä...

Tänään samainen pari jatkoi hienoa, löytynyttä yhteistä säveltään Nokialla kahden nollan verran, saaden SERT:n ja nousten kolmosiin! Palkinto kaikista niistä harmaista hiuksista! Tosi tosi paljon onnea Johanna!

perjantai 1. kesäkuuta 2012

Black out

Nyt on kyllä hyvin voimakas tunne jo valmiiksi siitä, että jotain oleellista jää päivittämättä. Noo, ehkä se palautuu mieleen. Yritetään kuitenkin kronologisessa järjestyksessä.

Huurre (N. Huurre) on nyt myös läpivalaistu ja sen polvet on tutkittu. Polvet ovat 0/0 ja lonkat sekä kyynärät näyttivät oikein hyviltä, mutta odotellaan nyt Kennelliiton sanasta asiaan. Kiitos Susanna tutkituttamisesta vielä tätäkin kautta! Tätä myöten koko Hymyn toinenkin pentue on lonkiltaan, polviltaan ja kyynäriltään tutkittu.

Reilu viikko sitten Huurre (N. Huurre) osallistui ensimmäiseen näyttelyynsä, hieman erikoisella tuloksella mutta tätähän se joskus on. Huurre sai T:n (!! :D) koosta (tuomari mittasi 39,5:ksi ja kirjoitti arvosteluun 40cm) ja hännänkannosta. Huurre pitää kehässä liikkuessa vielä kovasti kontaktia Susannaan, joka vaikuttaa myös liikkeeseen. Tuomarina Salossa oli E. Ruskovaara.

Viime perjantaina saimme vieraiksemme Vilpolan villikot Nanen (N. Maa), Elviksen ja Dean kera emäntänsä. Kiitos Hanna mukavasta päivästä!

Nane (N. Maa) pyörähti näytelmäkehässä viime viikonloppuna Helsingissä, saaden ERI:n. Tuomarina tuore shelttituomari, collieita ja shelttejä kasvattava Piia Enlund.
Arvostelu:
"Erittäin hyvä tyyppi. Keskikokoinen. Hyvä luusto. Hyvä pään tyyppi. Erinomainen alaleuka. Silmät voisivat olla hieman suuremmat. Kauniit korvat. Sopiva kaula. Hyvin kehittynyt runko. Kaunis polvikulmaus. Kevyet ja vaivattomat liikkeet. Erinomainen hännänkanto liikkeessä. Hyvä karvanlaatu. Esitetään erinomaisesti."

Tänään kävin silmäpeilausreissussa hieman normaalia kauempana, Lahdessa, "Pärnäsen korjaamolla" nimittäin. Riikka toi sinne ystävällisesti soopelisisarukset Priiman (N. Päivän Säde) ja Penan (N. Yön Ritari). Molemmilla edelleen terveet silmät lievää distichiasista eli paria ylimääräistä haiventa lukuunottamatta. Onneksi näistä ei ole ko. koirilla ollut mitään oireita.

Ihana Priima lähti pariksi viikoksi mukaani kyläilemään synnyinkotiinsa. Kotiin se palannee, kun allekirjoittanut menee Jyväskylään ihmettelemään agilityn SM-kisoja ja "sukuloimaan" Nappulavaaran Muuramen alajaoston luokse ;D (Muuramessa asuu Hymy ja sen kolme pentua). Priimalla on juoksu ja se on Millin mielestä erittäinkin ihastuttava. Hallan silmät loistivat heti kun Priima käveli ovesta sisään "Jippii! Shelttikaveri!". Moolille Priimaa ei juuri ole olemassa. Saas nähdä millainen hulabaloo tässä mökissä on ensi viikolla, kun Priiman (raikuli)velipoika Vauhti saapuu myöskin viikoksi kyläilemään :D No, on sitä ennenkin ollut tärppinarttu ja uros samassa huushollissa.