tiistai 24. heinäkuuta 2012

Karsinnat ja näytelmää

Viikonloppuna kisattiin taas Suomen agilitymaajoukkueen karsintakisat Liedossa ATT:n hallilla. Nappulavaaralaisia oli tänä vuonna mukana Hippi (N. Ensi-Ilta) ja Tuima (N. Tuli). Tuima pääsi lauantailta jatkoon sunnuntaille. Hipille ei tällä kertaa pisteitä lauantailta. Itse en lauantaina päässyt paikalle jännittämään, mutta sunnuntaina kyllä. Ja jännää tosiaankin oli! Tuima sai sunnuntainakin pisteitä kahdelta radalta ja oli ekoissa karsinnoissaan Kajsan kanssa lopputuloksissa sijalla 24. Tosi hienoja ratoja oli kyllä! Hyvä Tuimis ja Kajsa!

Nykyinen karsintasysteemi tuntuu tosi hyvältä ja ainakin mun mielestä Suomi sai tosi hienon maajoukkueen. Erityisesti minijoukkueen kokoonpano lämmittää kovin paljon mieltä. Koko joukkue koostuu shelteistä! Itseasiassa ensimmäinen muunrotuinen koira oli borderterrieri sijalle 7. Karsinnat minien osalta voitti Sonic ja Sini, jotka varmistivat joukkuepaikkansa jo ennen viimeistä rataa. Toiseksi tuli Riina ja Anu. Onnittelut seurakavereille! Meikäläisen silmä kostui taas Sonic:n menoa katsoessa, Sonic on Kitin täysveli. Olipa hienoa olla katsomassa upeita suorituksia koko sunnuntaipäivän, kaikissa kokoluokissa!

Sunnuntaina Mäntsälän näyttelyyn osallistuivat Nane (N. Maa) ja Tipi (N. Ilma). Tuomarina shelteillä Paula Heikkinen-Lehkonen.
Nane katsottiin ERI:n arvoiseksi ja se sijoittui AVOimessa luokassa neljänneksi. Arvostelu tässä:
"Hyvä koko, tanakka runko. Syvä, tilava rintakehä. Hieman lyhyt kaula. Hyvä pää, silmät ja korvat. Hyvin täyttynyt eturinta. Hyvä selkälinja. Hyvät takakulmaukset. Paksu, tuuhea turkki. Varma, rauhallinen käytös."

Tipi sai EH:n, tällaisella arvostelulla:
"Hieman lyhytrunkoinen ja korkeajalkainen narttu. Hyvä pään profiili, mutta kuono voisi olla täyteläisempi. Hieman lyhyt kaula. Hyvä selkälinja. Tarpeeksi tilava rintakehä, myös eturinnassa hyvin täytettä. Hieman painuneet ranteet. Hyvät takakulmaukset. Väri saisi olla puhtaampi, tummissa laikuissa rusehtava sävy. Yhdensuuntaiset liikkeet. Varma, rauhallinen käytös."
Melko käsittämätöntä että Piipasta voidaan sanoa sen olevan lyhytrunkoinen ja korkearaajainen... :D

Nuu (N. Tosi Ystävä) oli hoidossa tässä viikon verran systerin reissun ajan. Hienosti sekin aina sulautuu laumaan. Nuulle tullut iän myötä selvästi itseluottamusta (on ollut laumassa hyvin mukautuvainen), siinä alkaa näkyä terävyyttä eikä sen yli enää kävelläkään. Hauskaa! Meillä on taas tovin noin viiden koiran lauma, yksilöt vaan vähän vaihtuu. Priima (N. Päivän Säde)on ollut jo pari-kolme viikkoa, Nuu lähti sunnuntaina ja Blitz (N. Vesi) tulee huomenna noin viikoksi. Tosi kivasti on mennyt!

Vauhti (N. Ilta Villi) oli ollut Hämeen Shelttien järjestämässä paimennuspäivässä. Näin viikonloppuna videon sen työskentelystä. Tiesin kyllä että äijällä on pokkaa muttei niistä koskaan tiedä millaisia ovat lampailla. Upeasti meni ekakertalaiseksi! Jospa saisin videon jossain vaiheessa linkitettyä. Johannaaaa! :)

Ai niin, näin Vallun (N. Routa) viime viikolla piiiiiitkästä aikaa! Hanski ja Vallu kisasivat KKK:n epiksissä. Tosi hienoa menoa! Hallakin pääsi leikkimään velipojan kanssa!

keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Tipille nollavoitto

Tipi (N. Ilma) ja Satu kisasivat tänään miniykkösissä Purinalla. Tuloksena hienosti nolla ja voitto (1./38)! Paljon onnea! Tämä oli parin toinen LUVA -tulos ykkösluokassa.

Näin niitä tuloksia saan kirjattua tipoittain... :)
Armisen Sirpan kasvatti, Waden ja Kiran pentu, Pilvimarjan Iwana Kiwa, kotoisammin Miina ja ohjaajansa Eerika tekivät kaksi nollaa Agirodussa Kuopiossa, kesäkuun lopussa. Sijoitukset olivat hienot 1. ja 2. Onnittelut!

tiistai 10. heinäkuuta 2012

Hipille nolla ja Waden valiolapsia

Hippi (N. Ensi-Ilta) ja Nadja tekivät jälleen hienoa työtä maanantaina HAU Open:ssa Purinalla. Tulos 0 ja sij. 2./65! Onnittelut monilahjakkuuksille!

Kahdesta Waden mustasta tyttölapsesta on tullut Suomen agilityvalio ihan lähiaikoina. Ensin pari viikkoa sitten valioitui tämän vuoden medien SM-hopeamitalisti Budi (Sopuriinan Bodil)! Budi sai Anun ohjaamana samana päivänä myös toisen hyppysertinsä. Maanantaina valioitui myös Pilvimarjan kasvatti, nuori Goa (Pilvimarjan Vadelma)! Paljon onnea Anu, Sanni ja Sirpa!

Sain tänään iloisia uutisia, koirajuttuihin liittymättömiä tosin, mutta koska tulee vaikuttamaan elämääni suht paljon tulevaisuudessa, kirjoitan siitä tähänkin. Sain paikan Helsingin Yliopiston valtiotieteelliseen tiedekuntaan, opiskelemaan yleistä valtio-oppia, hallinnon ja organisaatioiden tutkimuksen linjalle! Viime vuonna jäin ensimmäiselle varasijalle (pienimmällä mahdollisella marginaalilla 0,25p) eikä kukaan jättänyt paikkaansa ottamatta vastaan, joten jäin siis ilman paikkaa. Olin aivan varma ettei tänä vuonna mennyt yhtä putkeen kuin viime vuonna, mutta toisin kävi. Vähemmän sain pisteitä kuin viime vuonna, mutta koe oli sen verran vaikea, että silti irtosi paikka. Tuonne on niin vaikea päästä (vähän paikkoja, hankala pääsykoe, yo-tutkintoni on niin vanha että voin päästä vain pääsykoe- en yhteispistekiintiössä), että homma on kiinni paljon muustakin kuin omasta osaamisesta. Olin toukokuun lopussa saanut tiedon pääsystäni myös Turun Yliopistoon mutta menen Helsinkiin. Matka on lyhyempi ja linja juuri se, jota olen jo avoimessa opiskellut ja sinne ensisijaisesti halunnut + Turku oli alustavasti kandiin saakka, Stadin paikka "suoraan" maisteriin. Jippiajee! En olis kyllä tosiaan uskonut tämän päivän koittavan. Olin niin kovin iloinen Turunkin paikasta. :))

maanantai 9. heinäkuuta 2012

Parit kuvat

Priima (N. Päivän Säde)
Kuva: Taikakuva

Vauhti (N. Ilta Villi)
Kuva: Taikakuva

Sisarukset kuvattu kesäkuun kyläilyllä.

Tässä Hippi (N. Ensi-Ilta) eilisessä Karjaan KV-näyttelyssä.
Kuva: Riitta Vanha-Perttula

Tässä itse kännykällä räppäsemäni foto Millistä ja Moolista yhdessä reissun "surkeista" leiripaikoista. Sijainti on Bleik, Andöyan saarella, Pohjois-Norjassa.

Reissukuvia tulee jossain vaiheessa lisääkin, kunhan J saapi ne käytyä läpi.

sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Lomareissulta palattu

Puolisentoista viikkoa lomailtiin asunto-autolla Jarin, Millin ja Moolin kanssa. Halla meni systerille hoitoon siltä varalta, että tehtäisiin enemmän isompia köpöttelyreissuja. Luultavasti Halla olisi jaksanut ihan hyvin, mutten halunnut rasittaa sitä pitkän levon jälkeen niin. Reissu oli kaikkineen hieno, mitä nyt paikoin hyttyset ja omat jumit otti päähän sekä se kun kamikaze-lentäjä Mooli otti tällin tassuunsa Ruotsissa. Upeat maisemat, aikataulu just niin kuin haluttiin jne. Loma! Millin ja Moolin kanssa on kyllä niiin mukava matkustaa ja ne ovat niin elementissään hankalammassakin maastossa. Kovasti sai olla ylpeä niiden liikkumisesta ja käytöksestä ja Mooli jopa yllätti minut rohkeudellaan Ruotsissa eräällä hurjalla ritiläriippusillalla. Ei yllättänyt siksi, että pitäisin sitä pelkurina, todellakaan, mutta mua hirvitti ihan tosissaan se silta ja jopa Milli meni sitä aavistuksen harkiten, Mooli sen sijaan aivan normaalisti ravaten...

Raakaruokintakin onnistui reissuolosuhteissa mainiosti. Kolmen päivän safkat mukaan kotoa ja matkalta ostettiin ruokakaupoista broiskun siipiä, lihaisia poron selkärankapaloja ja erittäin lihaisia possun luita ynnä muuta. Yhtenä päivänä söivät Ruotsista eläinkaupasta ostettua jotain "parempaa" säilykettä. Söivät reissun aikana kerran päivässä, säilyttämisen vuoksi tämä oli paljon helpompaa.

Reissun ajalta on upeita tuloksia kerrottavana!

Pari viikkoa Norjan ja Suomen agilityvalioarvojen saavuttamisen jälkeen Aamu (N. Aamu Aurinko) ja Jenni tekivät sen taas... Aamu on nyt myös Norjan ja Suomen hyppyvalio! FI & N AVA, FI & N AVA-H Nappulavaaran Aamu Aurinko siis! Lomamme aikana kisattiin myös Norjan maajoukkuekarsinnat. Aamu ja Jenni ovat Norjan minijoukkueen ensimmäisenä varakoirakkona sekä MM- että PM-kilpailuihin! Aivan mielettömän upeaa Jenni ja Aamu!

Kaamos (N. Kaamos) kävi näytelmissä Laukaassa, Andrew H. Brace:n (GB) kehässä ja sai EH:n junnuluokassa (kuten muutkin junnut). Arvostelu kuului näin:
"16 months old tricolour. A little common in head. Up to size. Could have more neck. Has good angulations but short rib & long loin. Coat is not at it´s best. Moves close behind, better in front. Tail carriage is rather high but he covers the ground well in profile."
Uutta kehäkeikkaa on tulossa ;).

Hippi (N. Ensi-Ilta) pyörähti näyttelyssä ekaa kertaa sitten vuoden 2007. Karjaalla pidettiin tänään KV-näyttely, josta Nadja lähti tavoittelemaan Hipille H:ta, siltä varalta että Hippi saisi myöhemmin vielä toisen CACIAG:n... Pippispä ylitti odotukset melkoisesti ollen AVO ERI2 SA! Avoimen luokan narttuja näyttelyssä oli 14. Arvostelu kuului seuraavasti:
"Nice type. Well balanced. Good head. Good earset. Dark eyes. Good bite. Strong neck. Good front. Deep chest. Well rounded ribs. nice level topline. Good hindangulation. Moving freely" Tuomarina Seamus Oates, Irlanti.

Hipille ja Nadjalle Tuorlan Juhannuskisoista nolla ja neljäs sija! Tämä oli jäänyt päivittämättä. Onnittelut jälleen nollasta!

Tänään Halla (N. Halla) tuli kotiin ja Nuu (N. Tosi Ystävä) meille hoitoon puoleksitoista viikoksi systerin reissun vuoksi. Huomenna tulee vielä Priima (N. Päivän Säde)! <3 Jarikin sanoi, että alkaa olla normimeininki (erittäin positiivisesti). Tosin, ihan vähän väliä on järkky ikävä Kitiä ja Wadea. Kukaan ei edes varasta ruokaa...

Yritän lähipäivinä saada aikaan jotain kuvapäivityksen tynkää.