sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Vuoden vimpat aksatulokset

ja hienot sellaiset onkin!

Tänään kisattiin kolmosten todella suuret luokat Ojangossa. Medeissä Tiuku (N. Tosi Nopee) ja Tero tekivät KAKSI NOLLAA! Voi hitsit miten iloinen olen Teron puolesta! Ei oo liian helpossa nollat... ;)

Mineissä puolestaan kisasivat sisarukset Blitz (N. Vesi) ja Tuima (N. Tuli). Tuimalle ja Kajsalle isossa, kovavauhtisessa luokassa nolla ja toinen sija, heti Neon:n jälkeen. Blitz:lle ja Petrille kolmas sija, vain 0,03sek velipojan jälkeen. Blitz ja Petri tekivät myös toisen nollan ihan ihan hitusen yliajalla (0,03sek). Suuresti onnea taitaville!

Waden poika Tao (Pilvimarjan Pikku Kiwa) ja Mikaela kisasivat eilen Ojangossa miniykkösissä. Tuloksena nolla ja SERT! Onnittelut luokkanousijoille!

Hitsin (N. Se Yksi Ja Ainoa) strategiset mitat pari päivää vajaa nelikuisena ovat: paino 3,3kg ja säkäkorkeus 27cm.

Alla olevat kuvat pontevasta murusesta on ottanut Mikko Koskinen.
perjantai 28. joulukuuta 2012

Onnea viisivuotiaille!

Tosi -pentuset Enzo (N. Tosi Kiitäjä), Nuu (N. Tosi Ystävä) ja Tiuku (N. Tosi Nopee) täyttävät tänään viisi vuotta! Onnittelut ihanille!


Kuvassa päivänsankarit 8vkon iässä. Ei uskoisi, että kuva on otettu helmikuussa.

Laitetaan Maj:n viimeisimmät mitat muistiin. Ikää reilun viikon päästä 5kk. Paino 4400g ja säkä 30,5cm.

maanantai 24. joulukuuta 2012

Onnellista Joulua kaikille!

Laitetaan 'korttiakin' tulemaan oikein tuplana!


Jälkimmäisestä puuttuu Halla, syystä että se oli kuvaushetkellä kyläilemässä. Omat bortsut saatiin kuitenkin mukaan. Kuvassa (edestä taakse) on Milli, Mooli ja Ink.

Oikein ihanaa ja onnellista Joulua kaikille lukijoille! Nauttikaa yhdessäolosta tärkeimpienne kanssa!

perjantai 21. joulukuuta 2012

Vuosi Waden poismenosta

Tänään, vuoden pimeimpänä päivänä tuli kuluneeksi vuosi Waden kuolemasta. Melko ironista liittyen Waden Star Wars -nimeen - vuoden pimeimpänä päivänä. Täällä on nyt paljon lunta, mutta viime vuonna samaisena päivänä oli todella, todella synkkää.

Kaipaan Wadea edelleen ihan älyttömästi. Hyvin hyvin rakasta, pientä, hienoa mustaa, niin kovin viisasta koiraa. Wade oli aina niin cool, huippuhermoinen ja sellaista. Hieno ensimmäinen shelttini, jonka kanssa nähtiin ja koettiin niin paljon yhdessä.

Höp, mulla on sua niin kova ikävä.
Yo. kuva on otettu tammikuussa -11 Waden ollessa miltei 12½v.

torstai 20. joulukuuta 2012

Kimppalenkkeilyä

Viime lauantaina ulkoiltiin kimpassa, isommalla porukalla. Mukana olivat: Tiuku (N. Tosi Nopee) ja Tuima (N. Tuli) sekä Kajsa ja Tero, Nane (N. Maa), Maj (N. Kultahuuma) ja Dea sekä Hanna, Hymy (Firabellen Hymy), Pena (N. Yön Ritari), Priima (N. Päivän Säde), Kaamos (N. Kaamos), Myy (N. Kultakuume), Jesper (N. Kimpale Kultaa) sekä Kati, Laura ja Maria, Dippi (N. Kullankaivaja) sekä Suvi ja Hitsi (N. Se Yksi Ja Ainoa) sekä Nina ja Mikko. Meitä oli aika monta siis. Kati, Laura ja Maria tulivat Jyväskylästä saakka siinä kelissä! Huh huh! Suuri kiitos osallistuneille oikein mukavasta päivästä!

Hassu kuva!
Maj saa aina hillittömän yhäylösyrittäälipsuttaavipattaa -hepulin kun nähdään. :)
Pikkuketut löysi heti toisensa.

Yo.kuvat: Mikko Koskinen

Jari pystytti sisälle studion jossain kohtaa, kun ajateltiin, että voitaisiin saada pentusia ikuistettua kimpassa ja toki muutakin seuruetta. Turha toivo. Virtaa riitti, paitsi kuvausassareilla.
Tässä kuitenkin muutamia kuvia sisältäkin. Copyright: Taikakuva

Mahtavan hyvä kimppakuva sopulilapsista
Dippi
Myy
Dippi ja Jesper
Maj ja Myy
Hitsi
Kaamos
Jesper
Hymy ja Pena
Nane

Sunnuntaina Tuima ja Kajsa kisasivat vuoden viimeiset agilitykisansa. Hienosti tuplanolla sijoituksin 2. ja 3.! Paljon onnea taitaville!keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Aamu genotyypiltään CEA-normal

Tänään sain Jenniltä viestin, joka sisälsi Aamun (N. Aamu Aurinko) CEA-geenitestin tuloksen. Aamu on CEA:n osalta geneettisesti terve! Se periyttää CEA:n suhteen siis vain terveitä geenejä mahdollisille jälkeläisilleen. Jippiajee! Paljon onnea Jenni! Ja kiitos tutkituttamisesta!

maanantai 10. joulukuuta 2012

Vuorokausi -pennut 3v!

Kolme vuotta sitten tähän aikaan ihmettelimme ensikertalaista, huikean hienosti pentunsa hoitavaa koira-äitiä, Hymyä (Firabellen Hymy) jolla ensimmäiset meikäläisen kennelnimelle syntyneet soopelipennut. Neljä elinvoimaista, ruskeaa koiralasta oli syntynyt aamun aikana. Nyt nuo neljä ovat "jo" kolmevuotiaita. Paljon onnea Aamu (N. Aamu Aurinko), Pena (N. Yön Ritari), Priima (N. Päivän Säde) sekä Vauhti (N. Ilta Villi)!

Ao. kuvissa sopulilapset 5vkoisina.
Vauhti

Priima

Aamu

Pena

Priiman Kulta-pennutkin ovat jo nelikuisia. Noin 16 viikkoisena, eli parisen viikkoa ennen neljän kuukauden ikää, Maj (N. Kultahuuma) painoi 3,7 kiloa ja säkäkorkeutta oli noin 27,5cm, Jesper (N. Kimpale Kultaa) vastaavana ajankohtana 4,4 kiloa ja 32cm sekä Dippi (N. Kullankaivaja) 4,1 kiloa ja säkää noin 30cm. Huvittaa korviini kantautunut kommentti (selän takaa...), että minulla on tässä pentueessa koko-ongelma. Kommentti ajalta, jolloin pennut olivat noin kuusiviikkoisia. No, nämä ovat shelttejä ja vieläpä ulkosiitosta. :D

Muoks. Maj:n tuoreimmat mitat tältä päivältä 3,9kg ja säkä 29cm.

Perjantaina näin pikaisesti Hitsin. Ihana Hitsin Pimpula! Se oli liikuttava äänirepertuaarissaan kun tavattiin. Sininen on kotiutunut oikein mainiosti ja on reipas shelttilapsi.

Viikonloppuna treffattiin Jesperin sekä tietysti Marian ja Joonaksen kanssa ihan Helsingin keskustassa. Olivat tulleet Jyväskylästä viettämään viikonloppua koirat mukanaan. Ihan hurjan reippaana oli pieni kultainen ihan keskustassa, pahimpaan pikkujouluaikaan! Ja oih, miten tuo pieni mantelisilmäinen kultapoika mun silmäänikin miellytti. Mulla oli Ink mukana, joka oli ensimmäistä kertaa kaupungin vilinässä. Eipä tuo mistään ottanut paiseita, näytti vain ihmettelevän miksi kaikki ihmiset vain kävelevät ohi. Hurjan reipas Inksu Pinksu!

Eilen oltiin Jarin kanssa messarin Voittaja -näyttelyssä pällistelemässä. Etelä-Suomen Sheltit olivat tehneet tosi hienon "rotukopin" ja tunnelma siellä oli oikein kiva! Aurinkoisia ihmisiä kertomassa rodusta sekä vetonaulana myös Hippi (N. Ensi-Ilta) ja Nadja näyttämässä temppuja! Ykkösryhmän voitti upeasti sheltti, mikä ei tuollaisessa näyttelyssä ole ihan jokapäiväistä herkkua. Voittaja oli blm-uros Blomlane's True Blue "Robin", meidän Talvi-pentujen isä. Hieno saavutus tuollaisessa näyttelyssä.lauantai 8. joulukuuta 2012

Enzolle lisää nollia

Enzo (N. Tosi Kiitäjä) ja Tuomas tekivät kaksi nollaa Itsenäisyyspäivänä JOA:n kisoissa Joensuussa! Sijoitukset tuntemattomat. Väliäpä hällä, nyt sujuu! Tuomas teki nollan myös Brunon (Eyewitness Eye Spot Ewe) eli Millin poikalapsen kanssa maksikakkosissa! Paljon onnea!

Ainakin yksi tulos on välistä jäänyt kirjaamatta. Tuimalle (N. Tuli) ja Kajsalle jälleen yksi nolla plakkariin 18.11. BAT:n kisoista. Sijoitus oli 4. Onnea Kajsa!

tiistai 4. joulukuuta 2012

Enzolle nollia

Viime viikonloppuna Enzo (N. Tosi Kiitäjä) ja Tuomas kisasivat agilityä Kuopiossa. Hyppäriltä nolla, jolla sijoitus toinen! Heti perään agilityradalta myös nolla ja tämä oikeutti voittoon! Yksi nolla uupuu tältä parilta vielä ensi kesän arvokisoja varten. Hyppärillä saavutettu toinen sija taisi olla ainoa laatuaan tänä vuonna, muutoin Enzo ja Tuomas ovat olleet ykköspallilla aina, kun ovat tehneet nollan. Mahtavaa kyytiä! Onnea!

Sitten ikävämpää juttua. Viime viikolla Hippi (N. Ensi-Ilta) kävi maksan/sappirakon kontrolliultrassa näistä hommista suuresti tietävällä Mairi Speetillä, ja pääsin mukaan ko reissulle. Lääkäri vahvisti mucocele -diagnoosin ja suositteli ehdottomasti leikkaushoitoa nyt kun koira on täysin oireeton ja erinomaisessa kunnossa. Lähete siis YES:lle, jossa on paras asiantuntemus ko. operaatioon. Toivon kädet kyynärpäitä myöden ristissä, että Hippi pääsee operaatioon mahdollisimman pian ja sappirakko saadaan turvallisesti poistettua. Nadjan blogissa on juttua tästä.

Sappirakon limakalvon liikakasvu eli Mucocele on lääkärin mukaan ainakin amerikkalaisten tutkimusten valossa tyypillisintä shelteillä ja kääpiösnautsereilla. Hän sanoi, että geenitutkijat (Yhdysvalloissa?) ovat löytäneet sen markkerin. Ehkäpä tälle saadaan siis joskus jopa geenitesti. Varsinaisesta perinnöllisyydestä ts periytymismekanismista ei lääkäri osannut sanoa. Alttius varmaankin on ainakin jossain määrin perinnöllinen, koska tietyt rodut ovat 'tyypillisiä' ko. vaivaa sairastavia, näin mä ainakin päättelisin. Tosi vähän tietoa löytyy netistä ja Hippi on ensimmäinen koira, jolla ko vaivasta kuulen. Onko tätä vähän, onko se 'alidiagnosoitua', vai eikö siitä vain puhuta? Kuulisin 'mielelläni' kokemuksia ja juttuja tästä, jos joku jaksaisi vaikka meiliin laittaa.

Halla (N. Halla) aloitti toisen juoksunsa viime lauantaina. Ikää Hallulilla on nyt 1v ja 10kk. Tästä juoksusta sitä ei vielä astuteta mutta ehkäpä seuraavasta. Ne joutaa hyvin myöhemminkin.
Muoks. Muistiin vielä, että edellisestä juoksusta on kulunut vähän päälle 9kk.