maanantai 11. helmikuuta 2013

Jumitus otsikkoon

Näkyi olevan vaikea keksiä otsikkoa, mutta tällä mennään.

Suurin uutinen on se, että Hippi (N. Ensi-Ilta) oli mucocelen vuoksi sappirakon poistoleikkauksessa YES:llä viime viikon tiistaina. Operaatio kaikkineen meni oikein hyvin ja Hippi on toipunut hurjaa kyytiä. Todella onni että Nadja osasi epäillä jotain käytännössä oireettomasta koirasta ja sappi saatiin ajoissa, 'turvallisesti' pois. Helpotuksen kyyneleet tuli täälläkin muutamaan oteeseen, kun kuuli uutisia homman etenemisestä. Ihan riskitön tuo leikkaus ei ole eli jännittää tosiaan sai täälläkin, Nadjasta puhumattakaan. Pikaista toipumista Hipille ja voimia Nadjalle toimeliaan toipilaan kanssa!

Mulla oli kovasti tunteet pinnassa viime viikolla. Hipin leikkausta seuraavana päivänä oli Kitin syntymäpäivä. Tämä oli sen toinen synttäri sen kuoleman jälkeen. Vieläkin vaan ottaa tosi koville sekä Kitin että Waden poismenot. Päivän kuitenkin pelasti se, että Nadja sai hakea olosuhteisiin nähden hyvävointisen Hipin kotiinsa eläinsairaalasta.

Nuun (N. Tosi Ystävä) peitsikulmuritkin leikattiin pois toissaviikolla. Nuuppakin on toipunut operaatiosta mainiosti.

Niitä iloisempia asioita; Tuima (N. Tuli) ja Kajsa kisasivat eilen minikolmosten hyppärin Ojangossa. Tulos nolla ja sijoitus hieno 2./52. Onnea Kajsa!

Kulta-pennutkin ovat jo puolivuotiaita. Maj:n (N. Kultahuuma) säkä 6-kuisena 33,5cm.
Yo. kuvassa Dippi eli N. Kullankaivaja 6kk:n iässä. Kuva: Suvi Ravi

Shetlanninlammaskoirat ry on julkaissut terveyskyselyn. Kysely löytyy osoitteesta http://www.shetlanninlammaskoirat.fi/jalostus/terveyskysely/ Olisi hienoa saada Suomen shelttien terveystietoja mahdollisimman kattavasti. Hyödyllisintä olisi, jos kaikki ilmoittaisivat tiedot julkisina. Ei kun nettikaavaketta täyttelemään!

Tässä vielä läjä talvisia kaamoskuvia. Nämä on otettu juuri ennen Joulua.
Mooli

Bortsut jonossa...

...ja rivissä
Mooli
<3 Milli (järkyttävät korvakarvat!)

Inksu tarkkana
Milli
Kyyllä se keppi siellä on
Mooli kyttää
Ink
Milli
Hiki HuissiKuissilla