maanantai 6. toukokuuta 2013

Toukokuu jo

Aina sama virsi ajankulusta :D

Varmasti jotain oleellista jääpi uupumaan. Suokaa anteeksi ja korjatakin saapi!

Kultaisilla ja Hitsillä menee hyvin! Ikää Kulta-pennuilla on nyt jo 9kk ja Hitsiuksella 8kk. Maj (N. Kultahuuma) on kultaisista pienin ja Eetu (N. Kullanhuuhtoja) suurin, kuten olettaa saattoi. Maj 33,5-34 senttinen ja Eetun mittasin tässä jossain kohtaa (laitoin päivän ja mitan muistiin johonkin 'varmaan paikkaan'...) ja tulos erittäin tarkalla seinämitalla (:D) 40,5cm. Muut siltä väliltä, Jesper (N. Kimpale Kultaa) ja Dippi (N. Kullankaivaja) lienee 37cm:n huitteilla ja Myy (N. Kultakuume) silmämääräisesti arvioiden 35-36cm, oikein mua miellyttävän kokoisia. Hitsi (N. Se Yksi Ja Ainoa) on pienempi kuin Maj. Josko sille vielä vähän kokoa tulisi.

Maj ja Myy osallistuivat jättisuuren erkkarin isompien tyttöpentujen luokkaan, jossa yhteensä 17 pentua ja tuomarina Nina Janger (FI). Molemmille asialliset arvostelut ja Maj:lle hienosti sijoitus 4. kera KP:n. Myy on tällä hetkellä enemmän vaiheessa kasvunsa kanssa.
Maj:n arvostelu:
"Hyvin narttumainen kokonaisuus. Kauniit ääriviivat. Sievä nartun pää. Hyvä purenta. Alaleuka saa voimistua. Kaunis ylälinja. Hieman pitkä lanne-osa. Kokoon sopiva luusto. Kaunis häntä. Liikkuu hyvällä sivuaskeleella, hieman kapeasti takaa. Tasapainoisesti kulmautunut. Esitetään erinomaisesti"
Ja Myy:n:
"Mittasuhteiltaan oikea narttupentu. Miellyttävä ilmeinen nartun pää. Hyvä purenta. Kaunis ylälinja. Toivoisin hieman lisää luustoa tähän kokoon. Vahva runko. Pitkä häntä. Voisi olla hieman paremmin kulmautunut edestä, aavistuksen korkea kinner. Askelpituutta saisi olla takana enemmän. On vielä varsin kapea liikkeissään. Vaudikas reipas olemus."

Myös Nane (N. Maa) ja Halla (N. Halla) olivat paikalla. Nanelle avo EH ja Hallalle avo H.
Nanen arvostelu:
"Tri of excellent intense black. Head balanced & proportioned. Flat skull. Prefer more definition of stop. Eyeshape a little full, prefer better placement but is dark. Rounded foreface with good underjaw. Lacking neck. Good forechest. Adeq. upperarm & shoulder. Well proportioned squarell off. Tailset correct. Tail little short. Adeq. stifle & hock. Very masculine expression. Tense to pace on a move. Carries tail high. Happy boy."
Jos tuomari oikein dikannut Hallaa niin voi pojat miten mä olen aina vaan niin ylpeä sen olemisesta ihan missä tahansa. Tyyppi on ollut ahtaassa, hälyisessä näyttelyhallissa viimeksi pentuna ja se on kyllä silti ihan yhtä cool siellä kuin ihan missä tahansa muuallakin. Heiluttaa vaan häntää rennosti ja touhuaa kun touhutaan, tuuppimisesta ja riekuttamisesta tulee heti murinat, mutta tulee alas kierroksilta välittömästi, kun lopetetaan. Muutaman minuutin nlypaikalla olon jälkeen tyyppi vetää sikeitä, oikosenaan, umpiunessa, peittelemättömässä metallihäkissä, keskessä hässäkkää.

Viikko erkkarin jälkeen Maj ja Nane olivat näyttelyssä Hyvinkäällä, Tarja Löfman:n kehässä. Maj:lle 1.KP ja ROP-pentu, ainoana pentuluokan osallistujana.
Arvostelu:
"Feminiininen narttupentu. Hyvä purenta. Tummat silmät. Hyvät korvat. Tyypilliset pään linjat. Vielä kevyt runko. Toivoisin enemmän kulmauksia eteen ja taakse. Liikkuu hyvällä askelpituudella, kapeasti takaa. Erinomainen hännän asento. Kaunis karvapeite."
Nanelle H(!) :), arvostelulla joka kuului näin:
"4-vuotias hieman raskaan vaikutelman antava uros. Puhdaspiirteinen pää. Kauniit silmät ja hyvät korvat. Lyhyt kaula ja niukat etukulmaukset. Hyvä syvä rintakehä. Liikkuu lyhyellä askeleella. Ajoittain korkea häntä."

Maaliskuun lopussa Tiuku (N. Tosi Nopee) ja Tero tekivät nollan agilityssä ja tällä tuloksella pari lunasti paikkansa kesän SM-kisoihin! Ihan mahtavaa!

Tiukun velipoika Enzo (N. Tosi Kiitäjä) ja Tuomas taituroivat nollavoiton maaliskuun lopussa! Huippua! Tälläkin parilla on osallistumisoikeus SM-kisoihin, sekä myös karsintoihin.

Edellisten puolisisko Blitz (N. Vesi) ja Petri kisasivat pitkän tauon jälkeen kaksi starttia huhtikuun lopussa. Molemmista kisoista nollavoitot! Huisia!

Ja edelleen edellisten puolisisko Hippi (N. Ensi-Ilta) ja Nadja ovat tehneet nollia piiiitkän tauon jälkeen. Turussa maaliskuun lopussa nolla ja toinen sija isossa 51 koiran luokassa. Myös Kirkkonummelta nolla ja toinen sija huhtikuun lopulta. Hyvä te! On kyllä ihan parasta, että Hippi on toipunut niin hyvin!

Samaan puolisisarusparveen kuuluva Tuima (N. Tuli) ja Kajsa ovat 'tehtailleet' nollia agilityssä. Viime lauantaina Purinalla isossa luokassa (49 koiraa) nollavoitto! Heti perään sunnuntaina kahdelta radalta nollavoitot! Tyypit on ihan liekeissä!

Muistiin vielä tännekin, että Milli ja Mooli juoksivat huhtikuussa. Inksu ja Halla eivät lähteneet siihen vielä mukaan. Jännityksellä odotellaan, pitääkö Halla saman pitkän juoksuvälinsä. Ihan vielä ei tarttis juosta, kun ei ole päätöksiä vielä tehty...

Ensi viikonloppuna leireillään Eyewitness- ja Nappulavaaran -porukalla yhdessä! Jippiajee!