torstai 27. kesäkuuta 2013

Hipille jälleen nolla

Purinalla kisattiin eilen kolmosluokkien agilitykisoja, kahden startin verran. Hippi (N. Ensi-Ilta) ja Nadja tekivät jälleen nollan ja sijoittuivat hienosti toiseksi! Hurjasti onnea Nadja!

tiistai 25. kesäkuuta 2013

Huurteen kesäkuva

Kuvassa Huurre (N. Huurre) juhannustunnelmissa. Kiitos kuvasta Sussu!
Kuva: Susanna Inkinen

maanantai 24. kesäkuuta 2013

Hipille nollavoitto Tuorlasta

Tuorlassa kisattiin taasen agilitya Juhannustunnelmissa. Ollaan muutamana vuonna oltu siellä ihan Jarinkin kanssa ja tosi mukavaa on ollut. Tänä vuonna Juhannuksen vietto kisatunnelmissa jäi syystä sun toisesta väliin. Hippi (N. Ensi-Ilta) ja Nadja kuitenkin kirmasivat siellä. Agilityradalta hienosti nollavoitto 71 koiran mini3 -luokassa. Paljon onnea!


NakuHippi palkintojen jaossa

Myös Tipi (N. Ilma) osallistui Tuorlan Juhannuskisoihin minikakkosissa. Voi miten sillä on tässä niin äitinsä ilmettä!

Kuvat: Irene Vinha

Tässä Vallu (N. Routa) Juhannuksena. Kiitos Hannele!
Kuva: Hannele Paajanti

torstai 20. kesäkuuta 2013

Salon nly, koiratanssia, agi SM:t ja sellaista

Kesäkuun kahdeksantena Hippi (N. Ensi-Ilta) ja Nadja osallistuivat koiratanssikisoihin, freestyleen, Oulussa. Tuloksena upeasti kolmas sija ja parin ensimmäinen KUMA avoimesta luokasta! Onnittelut Nadja!

Samaisena päivänä kisattiin agilityn kolmosluokissa Helsingissä. Tuimalle (N. Tuli) ja Kajsalle merkittiin jälleen yksi nollavoitto! Onnittelut!

Me suunnattiin Inksun elämän ensimmäiseen näyttelyyn Saloon 9.6. Seurana oli kasvistäti Nina, jolla mukanaan Inkin velipoika Noe ja sekä näiden sisarusten että Millin iki-ihana Rio-isä ja paikalla tavattiin myös Inksun velipoika Chico, omistajansa Heidin kanssa. Ink esiintyi harjoituksen puutteesta huolimatta todella erinomaisesti Ninan kanssa ja saikin ERI:n irlantilaissetä Bond:lta. Sijoitus oli toinen luokassa. Tuomari piti SA:n jaossa koko rodun ajan linjaa -> vain voittajalle. Mukava aurinkoinen päivä!

Nappiksia Salon näyttelyssä edusti Tipi (N. Ilma). Tipille avo ERI irlantilaistuomari Fiona Clarkelta ja seuraavanlainen arvostelu: "Beautiful teeth. Good reach of neck. Beautiful movement. Very confident."

Enzo ja Tuomas joukkuefinaalissa. :D Kuva: Jukka Pätynen

Agilityn SM-kisat kisattiin viime viikonloppuna. Niihin oli saanut osallistumisoikeuden 4 kasvattiani. Mineissä kisasivat sisarukset Blitz (N. Vesi) ja Tuima sekä medeissä myöskin sisarukset Enzo (N. Tosi Kiitäjä) ja Tiuku (N. Tosi Nopee). Tiukua lukuunottamatta kaikki kilpailivat myös joukkuekisassa. Perjantaina kisattiin pari kolmosluokan starttia, joissa tosi hienon näköisiä ratoja Tiukulle ja Tuimalle, tällä kertaa ei nollia. La oli joukkuekisojen vuoro. Blitz ja Petri edustivat Shetlanninlammaskoirat ry:tä, joka sijoittui 13.sta. Tuimalle ja Kajsalle joukkueradalta hieno nolla, heidän joukkueensa lopputulos oli hyl. Enzo ja Tuomas kilpailivat JOA:n medijoukkueessa. Heidän joukkueelleen myös hyl. Sunnuntain yksilökisoissa muille virheitä/hyllyjä paitsi Tiukulle ja Terolle, jotka tekaisivat nollan. Harmillisesti Tiuku ilmeisesti kaatui putkessa, johon ja jonka jälkitilanteeseen paloi vähän aikaa. Tältä radalta siis hieman yliaikaa eikä pääsyä finaaliin. Hienosti kuitenkin SM:ien ekakertalaisilta! Jännitettävää riitti! Kiitos teille kaikille jälleen elämyksestä! :) Oli myös ihana nähdä myös Jesper (N. Kimpale Kultaa) kotiväkineen! Hih!
(Edit: lienee parempi pitäytyä vanhalla, vain nollat on turvallista mainita -linjalla)

Viime vuonna Waden tytär Budi (Sopuriinan Bodil) ja Anu voittivat SM-hopeaa. Tänä vuonna oli jälleen Waden lapsen SM-mitali tosi lähellä. Jaetulla toisella sijalla medien karsintaradan jälkeen olivat Goa (Pilvimarjan Vadelma) ja Sanni. Finaalissa kuitenkin lipsahti virheiden puolelle ja lopputuloksissa sijoitus 21. Mutta olipahan huikean jännittävää! Upeaa menoa!

SM-kisojen yksilökisapäivän aamuna, sunnuntaina, Ink:lle kävi haaveri ja se leikkasi tassunsa ulkona johonkin terävään. Haaverit tietysti sattuvat yleensä aina päivystysaikaan. Paitsi on muuten eka kerta, kun ketään mun koiraa tikataan tällaisen vuoksi (kerran pureman takia). Ink:llä on nyt tassussaan neljä tikkiä ja kotiväki täällä ihmettelee kuinka ihmeessä me pidetään tuo energiapommi aisoissa, kunnes se on parantunut... Ja toivotaan ettei mitään jänteitä tmv ole mennyt. Kyllä taas saa olla kiitollinen hyväpäisestä koirasta. Tassu ommeltiin paikallispuudutuksessa ja InkERI oli täysin tyyni ja rento pöydällä aina silloin, kun sen jalkaa ei pistetty tmv. Itsevarma, luottavainen koira on kyllä todella pop. On se korvienväli vaan tärkein juttu, riippumatta siitä mikä koiran käyttötarkoitus on. Nyt jäähyillään parisen viikkoa kaikesta toiminnallisemmasta. Agility'treeneissä' ehdittiin käydä kokonaista kaksi kertaa ennen tätä. Täytynee ehkä naksutella sille jotain pähkinöitä, että saa sen jotenkin pidettyä aisoissa. Tyyppi juoksee täällä sisälläkin tötterönsä kanssa täysillä päin.

perjantai 7. kesäkuuta 2013

Pari kuvaa Maj:sta

Sain Hannalta eilen pari kuvaa Majlis Petosesta (N. Kultahuuma). Kiitos! Ikää 10kk, säkä 33,5cm ja painoa 6,3kg. :)

Hänen söpöytensä
torstai 6. kesäkuuta 2013

Muisti palaileepi pätkittäin

Ainakin toukokuiset epikset jäivät viime postauksesta raportoimatta. Jenni kommentoi leirillä, että Moolin kanssa voisi kyllä mennä jo kisaamaan (kunhan en vaadi itseltäni jne liikoja), ja Anukin on 'patistellut' meitä epiksiin jo jonkin tovin. Eräänä toukokuisena perjantaina päätin kuin päätinkin lähteä AST:n järkkäämiin epiksiin Espooseen, joihin Anu mua oli houkutellut. Jo pelkkä ajatus lähdöstä sai mun vatsan kääntymään ympäri. Yhtään en siis jännitä... Ajattelin, että jos musta vielä kisapaikalla tuntuu siltä etten halua mennä niin en mene. Karkelot oli aika pienet, joka sopi mulle vallan mainiosti ja rata oli juuri sopiva, ei pelkkä läpijuoksu, mutta sopivan simppeli.

Anun ja Hallan (Anu on treenaillut Hallan kanssa jonkin verran tämän vuoden aikana) vuoro oli medeissä ennen meitä, joten sain ajatusta vähän pois oman suorituksen jännittämisestä. He osallistuivat radalle kahden suorituksen verran. Ekalta tosi hieno nolla ja voitto! Toiselta radalta yksi rima. Hienoa menoa!

Mun jännittäminen oli kyllä jo melkeinpä huvittavaa. Pääsin kuitenkin lähtöviivalle, yhdelle radalle ilmoittautuneena. Kahdesti Mooli tuli yhden riman ali ('jenkkihyppy' putken jälkeen), vaikken mielestäni peittänyt estettä. Jonkin verran näitä on meillä tullut, joten onneksi ajattelin, että teen tän nyt vaikka monta kertaa, enkä anna jatkaa riman alituksesta. Lisäksi yksi sivuirtoaminen, jossa M lähti hakemaan hyppyä kauempaa ja ajautui pituuden ohi. Ei aavistustakaan mistä syystä, enkä todellakaan korjannut pituutta (koska koiralla ei aavistustakaan, että sinne olisi pitänyt mennä). Kontaktit jees ja musta meillä oli tosi mukavaa! Tavoite siis täyttyi ja ylittyikin! Ihan älyttömän kivaa! Viimeisten viikkojen aikana on hetkittäin tullut agilitystä SE olo. En tiedä tietääkö kukaan mitä meinaan, mutta sellaista fiilistä ei ole ollut mulla agilitystä varmaan useampaan vuoteen. Se on ihan älyttömän makeeta! Luulin välillä etten ehkä enää koskaan koe sitä oloa. Se ei liity tuloksiin tai mitään sellaista (tulokset tulee ehkä sen myötä ennemminkin), se on vaan sellainen jännä olo. Toi koira on mulle hurjan tärkeä ja rakas, ja opettanut aivan valtavasti, ja viime aikoina ollaan kehitytty harppauksin (lienee mun asenteesta kiinni). En tiedä saavutetaanko koskaan mitään tuloksia. Eikä ne oo se juttu, se juttu on Moolin ja mun yhteinen aidosti kiva, nautinnollinen tekeminen. :)

tiistai 4. kesäkuuta 2013

Leiri, kaksi uutta valionarvoa, synttäriä ja muuta mukavaa


Maj, Dippi ja Myy 9kk, kuvattuna leirillä, Kuva: Hanna Jauhiainen

Toukokuun 10.-12.5. leireiltiin Virroilla, Marttisen lomasaarella, ensimmäistä kertaa. Leiri järjestettiin kimpassa Eyewitness -bordercollieiden kanssa, ja se oli mun mielestä oikein onnistunut systeemi. Ihan mahtavaa nähdä monta kasvattia, viettää aikaa ihanien ihmisten kanssa ja puuhata kaikkea mukavaa! Sääkin oli meille todella suosiollinen. Kaikkineen hyvä kokemus siis! Mieluusti lisää tällaista!

Perjantaina majoittumisen jälkeen päästiin vierailemaan suurelle lypsykarjatilalle, ja kuulemaan paljon asiaa lypsykarjasta ja sen hoidosta. Todella antoisa kokemus ja ihania hyvinvoivia lehmiä (no oli siellä yksi aikuinen sonnikin ja sonnivasikoita :)! Suuri kiitos tästä mahdollisuudesta Marille ja Sarille!

Sonnivasikoita Kuva: Hanna Jauhiainen

Lauantaina aamu aloitettiin tutustumalla agilityrataan, jonka olimme pe-iltana rakentaneet. Rata oli pitkä ja vaikea, mutta kaikille löytyi sieltä joku treenattava juttu. Ihan ekakertalaisillekin.


Dipin agilityä

Ja palkkaa

Maj:n eka putkitreeni, saalispalkalla

Nane agilityradalla

Samaan aikaan agitreenien kanssa pyöri Sarin vetämä saalispalkkaustreeni, jossa Sari antoi hyvin yksilöllisiä neuvoja lelupalkkaukseen. Henk.koht olin tosi vaikuttunut siitä, miten 100% näistä shelteistä palkkautui hienosti lelulla! Sain tästä myös kouluttajalta palautetta jälkeenpäin :). Hyvä te! Jatkakaa ihmeessä taipumusten ylläpitoa! Itse sain Sarilta hyviä neuvoja ja 'puheterapiaa' Moolin kanssa työskentelyyn. Tämä oli mielestäni tosi tosi hyvä treeni/ohjelmanumero!

Dippi ja Suvi kahden lelun leikissä. Kuva: Hanna Jauhiainen


Maj palauttaa


Moolille vihreä Cuz on arvokkaampi kuin verkkopallo. Silti täytyy saalistaa. :) Kuva: Hanna Jauhiainen

Koko lauantai vierähti agilityn, saalispalkkauksen ja hyvän seuran merkeissä. Toki välillä syötiin ja illalla saunottiin sekä istuttiin takkatulen ääressä.

Sunnuntaina aloitettiin Nadjan vetämällä temppukoululla. Nadja näytti ensin Hipin (N. Ensi-Ilta) ja Flown osaamista virikkeeksi ja sen jälkeen ohjeisti innokkaita uusien temppujen saloihin. Ihan mahtavaa aktivoimista ja kropankäytön treeniä koirille!

Flow näyttää taitojaan

Temppukoululaisia

Temppukoulun jälkeen jatkettiin agilityllä ja yleisellä ajanvietolla. Uimassakin jotkut kävivät.Puolisisarukset Nane ja Hippi

Nuu

Priima ja lapset (vas. -> Maj:n persus, Dippi, Priima ja Myy). Tästä porukasta oli mahdotonta saada kuvaa, jossa kaikki olisivat katsoneet kameraan päinkään...

Priima

Tässä kasvistäti leirillä olleine kasvatteineen. Enzo oli myös mukana, mutta ehti lähteä ennen kuvaushetkeä.
Koirat vasemmalta ylhäältä: Kaamos, Priima, Myy, Dippi, Hippi, Nane. Alhaalla: Maj ja Nuu

Tämä hauska kuva täytyy vielä laittaa. Molemmat kuvat on Hanna ottanut ja yhdistänyt. Kuvassa siis Maj ja Myy pikkupentuina ja 9kuisina.

Suuren suuri kiitos kaikille mukana olleille! Ihan huippuviikonloppu kaikin puolin! Ensi vuonna uudestaan? Toivottavasti silloin kaikki halukkaat pääsisivät tulemaan. :)


Tää on niiiin huippu! Milli ja Millin ihanat (vakavat) lapset! Voi rakkaus! :D Vas. -> Tuumis, TiuTau, Höyry, Milli, Mooli ja Bruno.
Kuva: Jenni Leino

Maj (N. Kultahuuma) ja Hanna kävivät Mynämäen ryhmänäyttelyssä 18.5. Tuomarina oli Hilkka Salohalla. Arvostelu kuului seuraavasti:
"Kooltaan riittävä, mittasuhteiltaan oikea. Ikäisekseen hyvin kehittynyt narttu. Hyvä pään kiila, mutta kuono saisi olla täyteläisempi. Puutteellinen otsapenger. Kaula saisi olla pidempi ja kiinnittyä kauniimmin. Pysty lapa ja olkavarsi. Lyhyt, pyöreä rintakehä. Riittävä luusto. Hyvät silmät ja korvat. Liikkuu hieman ahtaasti takaa ja astuu ajoittain ristiin edestä. Taka-askel jää rungon alle."
JUN EH

Priima (N. Päivän Säde) pyörähti näyttelykehässä Jämsässä 19.5.. Sheltit arvosteli Wayne Fleming Australiasta. Priima esiintyi erinomaisesti ja liikkui tapansa mukaan niiin hienosti mun silmääni. 'Saaliina' 'sileä' ERI seuraavanlaisella arvostelulla:
"3,5 years. Typical of the breed. Well balanced. Good reach of neck. Correct ear placement & size.
Correct eye colour & shape. Good scissor bite. Well angulated front & rear. Moves freely."

Mulle jäi vähän sellainen vaikutelma, että kaikki saivat samanlaiset arvostelut...

Blitz (N. Vesi) ja Petri ovat palanneet agilitytauolta tosi hienoin tuloksin. Toukokuun 9.:nä hieno nollavoitto isossa 68:n koiran luokassa! Toukokuun loppupuolella pari starttasi Viron puolella, josta nolla ja SERT eli Bliistä leivottiin uusi EE AVA! Eilen Raumalla Blitz ja Petri saivat SM-nollat kasaan viimeisenä mahdollisena päivänä Raumalla! Tältä radalta myös hyppySERT eli pari ansaitsi toisen valionarvon (Fi AVA-H) reilun viikon sisään! Huikeeta! Suuren suuret onnittelut sekä SM-kisapaikasta että uusista titteleistä!

Kirkkonummella kesäkuun puolivälissä järjestettäviin SM-kisoihin on kilpailuoikeus nyt Enzolla, Tiukulla, Blitz:llä ja Tuimalla.

Inksteri Pinksterikin täytti jo vuoden 25.5.! Samaan syssyyn se aloitti ensimmäisen juoksunsa.

Myy (N. Kultakuume) oli täällä meillä kyläilemässä viikon verran leirin jälkeen, että pysyvät nurkat ja lauma tuttuna. Tosi hienosti meni! Reipas, täyspäinen, vietikäs, hyvähermoinen lapsikoira *piNkit lasit?*. Myy on korkeudeltaan varovaisesti arvioiden aavistuksen emäänsä pienempi eli lienee vajaa 36 senttinen. Tosi tyytyväinen mä kyllä olen tähän pentueeseen kaikkinensa. Ja mikä tärkeintä, niiden omistajat (ja haltijat) sanovat olevansa sitä. :)

Hitsi (N. Se Yksi Ja Ainoa) oli täällä päivähoidossa lauantaina ja antoi panoksensa Hannes Lohen geenitutkimukseen. Samalla pikkujätkä mitattiin ja korkeudeksi saatiin noin 31senttiä. Voe elämä miten se on ihana ja niin Äijä! Olisi pitänyt saada sen ja isänsä Hunnin, toisen Äijän, kohtaaminen videolle :).Hitsi kuvissa n. 8½kk. Kuvat: Jari Alanen/Taikakuva

Kaikki tämän postauksen kuvat ovat Hanna Jauhiaisen kamerasta ellei toisin mainita.

Toivotaan jälleen taajempaa päivitystiheyttä... :)