perjantai 26. heinäkuuta 2013

Lomareissusta palattu

Pari viikkoa vierähti asuntovaunuillen, pääasiassa Lapissa. Lähdettiin 'kiireellä', käytännössä suoraan pojan synttäreiltä, maanantaina 11.7. ja palattiin nyt viime sunnuntaina. Kiva lomailla niin, ettei ole minkään valtakunnan aikatauluja. Ainoa sovittu homma oli vierailu Musch:n tuotannossa Pietarsaaressa, tiistaina lähdön jälkeen. Ajaessa bongattiin agilitykisat jossain Ruotsissa, eli kohdalle olisi osunut joku sopiva koiratapahtumakin :). Retkue koostui miehestäni Jarista, pojastani Eliaksesta sekä meidän bortsuista. Halla jäi Anun luokse, heillä oli agilitykisat suunnitelmissa. On se vaan niin ihanaa tuolla Lapissa! Tällä kertaa reitti kulki Pietarsaaren jälkeen suurin piirtein näin: Kokkola - Kilpisjärvi - Skibotn (vähän pohjoiseen, ihana jäämerenrantapaikka) - Harstad - Narvik - Nikkaluokta (ihan mahtava paikka) - joku puskaparkkipaikka Ruotsin Lapissa Kirunasta kohti Lulajaa - Kalix - Ranua - Kuopio. Tosi hyvä ja rentouttava reissu! :) Inksun tassukin kesti hyvin! Laitan jokusen kuvan jahka J saapi ne tehtyä.

Lähtöämme edeltävänä viikonloppuna oli koiratapahtumaa jos toista. Lauantaina Tuima (N. Tuli) ja Kajsa voittivat upeasti agilityn avointen suomenmestaruuksien karsintaradan. Luokassa oli vaatimattomat 150 osallistujaa... Huikeaa menoa! Finaalista vitonen, joten parin lopullinen sijoitus oli 8.

Samaisena viikonloppuna oli Hanna koirineen Virossa näytelmissä. Nanehan sai perjantaina sertin (ed päivitys). Lauantaina tuomarina oli Anna Redlicka Puolasta. Nanelle (N. Maa) avo EH, seuraavanlaisella arvostelulla: "Tyypillinen maskuliininen pää. Maskuliininen ilme. Hyvä kaula. Runko hieman tukeva. Kantaa häntää korkealla. Hyvät kulmaukset."
Maj:lle (N. Kultahuuma) samaiselta tuomarilta jun ERI3. Arvostelu kuului näin: "Hyväntyyppinen. Feminiininen pää. Hieman pienet korvat. Hyvät mittasuhteet ja kulmaukset. Erinomainen liike."
Sunnuntaille vaihtui tuomariksi Miroslaw Redlicki, samaten Puolasta. Nanelle avo EH ja Maj:lle H.

Myös Laukaassa näyteltiin ko. viikonloppuna. Paikalla olivat Kulta-lapset Jesper (N. Kimpale Kultaa) ja Myy (N. Kultakuume) sekä Kaamos (N. Kaamos). Tuomarina oli Päivi Eerola. Jesperille EH, Myylle ja Kaamokselle H:t.

Agilityn maajoukkuekarsinnat käytiin viime viikonloppuna Seinäjoella. Tuima ja Kajsa tekivät hienoa työtä ja olivat lauantain jälkeen todella hyvissä asemissa. Lopulta parin sijoitus oli 18. Tätä kirjoittaessani pari edustaa Suomea agilityn Euroopan Open -kilpailuissa Belgiassa. Paaaljon tsemppiä!

Halla (N. Halla) aloitti juoksunsa melkein heti lähtömme jälkeen (keskiviikkona 13.7.), joten se ei päässytkään Anun kanssa korkaamaan virallista kisauraansa. Halla astutettiin tästä juoksusta. Astutukset sujuivat oikein mainiosti ja oli todella mukava nähdä miten sillä on vietit kohdallaan. Kovasti toivon että Halla saisi syyskuussa 'läjän' elinvoimaisia, terveitä shelttilapsia! :) Siinä sitä riittä jännäämistä!

lauantai 6. heinäkuuta 2013

Perjantain tulospläjäys

Sillä välin kun itse olen valmistautunut lomareissuun täällä kotinurkissa, ovat Elementit + Maj tehneet hienoja tuloksia 'maailmalla'. :)

Hanna on viikonlopun näyttelyreissussa Pärnussa Nanen (N. Maa), Maj:n (N. Kultahuuma) ja Dean kanssa. Eilisestä ryhmänäyttelystä Nanelle AVO ERI1, PU3 ja SERT! Tämä on Nanen toinen Viron serti. Maj:lle jun EH, kuulemma kehittymättömyyden vuoksi. Myös Hannan Dea sai sertin. Paljon paljon onnea Hanna! Tuomarina tässä näyttelyssä oli tanskalaistunut Tuula-Maija Tammelin.

Eilen alkoi myös tämän vuoden Agirotu Ylöjärvellä. KV-kisasta Blitz:lle (N. Vesi) ja Petrille nollavoitto, jonka myötä CACIAG! Kv-kisassa oli listojen mukaan 79 koiraa. Voittoaika oli päälle 2 sekuntia toiseksi tullutta nopeampi. Melko reilusti noin isossa luokassa. Suuresti onnea Petri!

Myöskin Agirodussa eilen, Tuima (N. Tuli) ja Kajsa tekivät nopsan nollan, jolla sijoittuivat toiseksi jälleen suuressa 85 koiran luokassa. Mahtavaa! Onnea Kajsa!

Jatkan pojan synttäri- ja lomareissuvalmisteluja ja jännitän sekä Pärnun että Laukaan näytelmä- ja Agirodun agilitytuloksia. :)

perjantai 5. heinäkuuta 2013

Muutama kuva Tiukusta ja Tuimasta


Kuvat on ottanut Inka Räsänen. Kiitos Inka!

Kuvissa puolisisarukset Tiuku (N. Tosi Nopee) 5,5v ja Tuima (N. Tuli) 4v.
maanantai 1. heinäkuuta 2013

Vallu kakkosiin ja muita tuloksia

Vallu (N. Routa) ja Hannele kisasivat eilen viimeistä kertaa ykkösluokassa, Tuusulassa. Radalta nolla (-10,24) joka oikeutti luokan voittoon ja SERT! Paljon onnea Hannele!

Tuima (N. Tuli) ja Kajsa ovat jälleen tehneet nollia minikolmosissa. Perjantailta Ojangosta tuplanolla, molemmilla radoilla sijoitus oli toinen. Huippua Kajsa ja Tuimis!

Blitz (N. Vesi) ja Petri kirmasivat lauantaina Tuusulassa hyppyradan nollavoittoon! Paljon onnea!

Lauantaina myös Maj (N. Kultahuuma) oli Hannan kanssa Tuusulassa, mutta näyttelyssä. Alla Maj:n arvostelu brittituomari Peter Bailey:ltä.
"A nice well balanced bitch who needs to be stronger in bone and body. Coat and condition excellent. Lovely eyes. Very good expression. Very good movement." JUN ERI