lauantai 23. marraskuuta 2013

Suurin piirtein ajantasalle

yritetään tässä päästä. Liian pitkä päivitystauko ollut, ihan itsenikin kannalta. Kun liian pitkään vetkuttelee, ei millään muista kaikkea ja osa fiiliksestäkin karisee välillä pois. Yritetään.

Ensinnä hienoja agilitytuloksia:

Tiuku (N. Tosi Nopee) ja Tero tekivät nollat 26.10. ja 16.11. Lokakuun kisasta sij. 3 ja SERTi! Ihan huippuhienoa! Paljon onnea Tero!

Tuima (N. Tuli) ja Kajsa ovat tehneet hienoja nollia ainakin samoina päivinä kuin Tiuku ja Tero eli 26.10. sij 2. ja 16.11. nollavoitto.

Vauhti (N. Ilta Villi) ja Johannakin ovat tehneet nollan 27.10. Hienoa!

Myös Huurre (N. Huurre) ja Susanna ovat tehneet luvanollan, kera voiton kakkosluokassa! Mahtavuutta!

Blitz (N. Vesi) ja Petri ovat tehneet nollaradan tänään! Onnea Petri!

Aamu (N. Aamu Aurinko) ja Jenni kisasivat Norwegian Open:ssa hyppärillä upeasti jaetulle toiselle sijalle vuoden 2012 minien maailmanmestarin kanssa! Hyvä te! Aamulle on odotettavissa myös perheenlisäystä Jouluksi.

Hippi (N. Ensi-Ilta) ja Nadja pokkasivat Kirkkonummen Kennelkerhon minien seuramestaruuden marraskuun alussa. Onnittelut!

Nadja ja Hippi ovat urakoineet myös tokossa. Nadjan blogista löytyy heidän voittajaluokan suorituksensa (II-tulos, 10!! kokonaisvaikutuksesta) viime viikonlopulta. En vaan voi katsoa tämän parin yhteistyötä itkemättä liikutuksesta. Kyllä se ykkönenkin sieltä napsahtaa vielä!

Priima (N. Päivän Säde) ja Nane (N. Maa) ovat käyneet näyttelykehässä omistajiensa suosiollisella avustuksella.

Nane ja Hanna kävivät Viron Rakveressa lokakuun puolella. Lauantaina tuomarina oli Dagmar Klein. Arvostelu oli seuraavanlainen:
"Correct type. Correct head & expression. Correct ears. Well constructed body. Very good bones. Corret angulations. Moves almost only pass. Nice temprament."
Tulos: AVO EH2
Sunnuntaille tuomariksi vaihtui tanskalainen Ole Stanskjaer, joka saneli Nanesta seuraavanlaisen arvostelun:
"Nice size. Good head and expression. Good bite. A bit too low set ear. Need a bit more neck. Nice topline + front. Very well angulated. Good colour and coat. Moved well." Tulos: AVO ERI1

Priima ja Riikka olivat Lena Dankerin kehässä Jyväskylä KV:ssa viime viikonloppuna. Tuloksena tiukalta Lenalta hienosti ERI, oikein mukavalla arvostelulla.

Pari viikkoa sitten saimme kylään kauan kaivatut vieraat; Päivin kera Hymyn (toinen kantanarttuni, Firabellen Hymy) ja Penan (N. Yön Ritari). Olipa hurjan mukavaa! Tulkaa useammin!

Hallan ja Hunnin pennutkin saavuttivat jo luovutusiän ja lensivät pesästä yhtä lukuunottamatta (toistaiseksi, josta siitäkin voisi kirjoittaa rivikaupalla). Suurenmoinen porukka kamalia petoja. Mulla on vieläkin jalkaterät täynnä kulmahampaanreikiä... Niiden lähtö oli jälleen niin tavattoman haikeaa ja samalla helpottavaa. Ja se fiilis, kun pentu tuottaa huolella valitulle uudelle omistajalleen niin suuren ilon!

Pennut saivat viralliset nimensä Jukka Pojan biisien mukaan. Joo kyllä, olen kuunnellut nuo biisit, ja miettinyt mikä on kenellekin sopiva. :) Flikasta tuli N. Mielihyvää, Pultti on N. Kiitollisuutta, Mutteri N. Valon Valtameri ja Prikka sai nimekseen N. Potentiaali. Niiden uusien omistajien antamat kutsumanimet ovat: Flikka (meni sijoitukseen) on Helmi, Pultti sai kutsumanimekseen Ruu, Nalle Puhin ihanan kengurupojan mukaan, Mutteri on toistaiseksi Mutsku tai Putsku ja Prikkaa kutsutaan nykyisin kivasti Harriksi. :)

Laitellaan tännekin muistiin noiden painojen kehitystä, josko jotain kiinnostaa (yhtenäisyyden vuoksi työnimin).
4vko (nousu /vko)
Flikka 1150 (290)
Pultti 1048 (262)
Mutteri 970 (254)
Prikka 1128 (346)

5vko (nousu /vko)
Flikka 1380 (230)
Pultti 1240 (192)
Mutteri 1214 (244)
Prikka 1518 (390)

6vko (nousu /vko)
Flikka 1790 (410)
Pultti 1580 (340)
Mutteri 1440 (215)
Prikka 2020 (500)

7vko (nousu /vko)
Flikka 2190 (400)
Pultti 1970 (390)
Mutteri 1820 (380)
Prikka 2670 (650)

Tässä vaiheessa tyypit oli ihan hurjia ahmatteja. Ruokaa meni reilusti yli kilo päivässä... Lihaa ja sellaista siis. Pennut, kuten emäkin, raakaruokittuja.

Pennut mitattiin 7vkon ja 4pvän ikäisenä seuraavin tuloksin:
Flikka 20,5cm
Pultti 21cm
Mutteri 19cm
Prikka 23,5cm

Ja jälleen painojen pariin.
8vko (nousu /vko)
Flikka 2630 (440)
Pultti 2430 (460)
Mutteri 2230 (410)
Prikka 3320 (650)

9vkoisena Mutteri painoi 2500g, jossa nousua 270g 8vkoisesta.

Prikka eli Harri on mielestäni paras rakenteeltaan, mutta kasvannee turhan suureksi. Saa nähdä millaiset mitat se ja muut sisarukset saavat.

Pennut pentutestattiin Janitalla tasan seitsemänviikkoisina. Pentue oli todella tasainen. Ne olivat kaikki hyvin taistelutahtoisia, toimintakykyisiä, äänivarmoja, lauma- ja saalisviettisiä lapsukaisia. Upeaa oli mun mielestä se(kin) ettei kukaan, ei kukaan, pitänyt mitään ääntä kuormituksessa. Aina on yleensä joku pentu, joka päästää pientä piippausta testin lopussa, vaikka toimisikin. Nyt kukaan ei vuotanut mitään ääntä.

Vajaa 8vkoisina pennut pentutarkastettiin ja silmäpeilattiin asianmukaisesti. Kaikki kunnossa! Ei sivuääniä, napatyriä tai muuta huomautettavaa, silmät kaikilla terveet ja pojilla kaikilla pallit paikoillaan. :)

Näistähän nyt voisi kirjoitella yhtä sun toista mutta tämä varmaan toistaiseksi riittää. Olen tosi iloinen niiden mahtavista uusista kodeista ja oli ihana antaa tuollaiset varmat pennut aloittamaan uutta, omaa elämää, ihan omien ihmisten kanssa! Kiitos kaikille uusille kodeille ja Iidalle luottamuksesta Hunnin käytön suhteen! Toivon sydämestäni, että kaikki pennut saavat elää terveinä hyvää yhteistä elämää uusien omistajiensa kanssa! Olette tärkeitä, jokainen.