tiistai 25. helmikuuta 2014

Tuimalle taas nolla

Tuima (N. Tuli) ja Kajsa kilpailivat minikolmosissa Liedossa lauantaina. Tulos jälleen hienosti nolla ja sijoitus 2./39. Hyvin menee! Onnea!

torstai 20. helmikuuta 2014

Synttäreitä ja kinner

Kahdeksan vuotta sitten, iltapäivällä 18.2.2006, näkivät päivänvalon ensimmäiset Nappulavaaralaiset, Kitin ja Waden pennut. Nimensäkin nämä pikkumustat saivat alkua mukaillen. Näillä kahdella sisaruksella, Hipillä (FI AVA FI AVA-H EE AVA DK AVA-H TK2 N. Ensi-Ilta) ja Artulla (N. Kivijalka) on hyvin erityinen paikka sydämessäni. Eipä niistä uskoisi, että ne kuuluisivat nyt näyttelyissä ikänsä puolesta veteraaniluokkaan. Paljon onnea Hippi ja Arttu! Kiitos jälleen kerran Nadjalle sekä Ullalle ja Ramille Hipin ja Artun erinomaisesta hoidosta ja täydellisistä kodeista juuri niille!

19.2. oli vuoro Talvi-pentueen syntymäpäivän! Suuren suuret kolmivuotisonnittelut Huurteelle (N. Huurre), Kaamokselle (N. Kaamos), Vallulle (N. Routa) ja Hallalle (N. Halla)!

Nane (N. Maa) pyörähti Virossa näytelmissä Hannan suosiollisella avustuksella. Tulokset ja arvostelut tässä:
11.1.2014 Tartto, Petr Rehanek, Tsekki
"4-years old. Scissor bite. Ears nice set, neck set. Nice forechest. Back straight. Tail well set. Angulated ok. Regular movement".
AVO ERI2

12.1.2014 Tartto, tuom. Simon Rooney, Irlanti
"Good head, eyes & ears. Good neck & front construction. Good topline & rear angulation. Very nice coat. Movement good both rear & front"
AVO ERI2 SA

Sitten ikävämpiin uutisiin. Kuten aikaisemmin olen kertonut Maj:n (N. Kultahuuma), oikean jalan kinner operoitiin viime syyskuussa varpaan pinnallisen koukistajajänteen "sivusiteen" repeämän vuoksi (kansanomaisemmin akillesjänteen luksaatio/ kinnervika). "Sivuside" korjattiin ompelein, mutta uraa, jossa jänne kulkee, ei tarvinnut syventää, koska se oli normaali. Maj on kuntoutunut tästä erinomaisesti Hannan huolellisella hoidolla. Tällä viikolla myös Maj:n vasemman kintereen "sivuside" (retinaculum) repesi, jolloin jänne pääsi luksoimaan lateraalisesti, ja tämä korjattiin ihan samaan tapaan kuin oikeakin, leikkauksella tiistaina. Toivotaan että kaikki menee yhtä 'hyvin' kuin oikeankin jalan kohdalla ja Maj saa kirmailla kesällä tervein jaloin! Sanomattakin lienee selvää, että olen todella todella pahoillani Maj:n ja Hannan puolesta. Minulle saa ilman muuta soittaa tai viestitellä mikäli tästä on jotain kysyttävää.

perjantai 14. helmikuuta 2014

Hyvää Ystävänpäivää!

Oikein hyvää ystävänpäivää kaikille kasvattieni omistajille, ystävilleni sekä blogin säännöllisille ja satunnaisille lukijoille!

Kuva on otettu tammikuussa 2011, ja siinä ovat tytär ja äiti, Blitz (N. Vesi) ja Kiti (Mutkis Yxiylitsemuiden).

maanantai 10. helmikuuta 2014

Tuimis ESS:ien vuoden agilitysheltti

Tuima (N. Tuli) on Etelä-Suomen Sheltit ry:n vuoden 2013 agilitysheltti! Paljon onnea tästäkin Kajsa! Puolisiskonsa Tiuku (N. Tosi Nopee), samasta taloudesta ylsi hienosti sijalle viisi! Onnittelut myös Terolle!

Samaiset pikkumustat kirmasivat pätevästi eilen Ojangossa kolmosluokkien agilitykilpailuissa. Tuimalle ja Kajsalle tuplanolla, upeilla sijoituksilla 1.(/58) ja 2.(/60)! Tiukulle ja Terolle myöskin nolla (9./61)!

Alla olevassa kuvassa patsastelee 17kuinen Hitsi (N. Se Yksi Ja Ainoa) pätevänä. Kuvan on ottanut Harri Kivimäki

lauantai 8. helmikuuta 2014

Laiminlyöty blogi

Ihan hävettää miten kehnosti olen blogia (taas) viime aikoina päivittänyt. Sitä mukamas aina odotellaan inspiraatiota, joka näyttää suht harvoin ilmaantuvan, tai perfektionisti ei osaa sanottavaansa sopivalla tavalla ilmaista, jolloin jää kirjuuttamatta. Joskus tuntuu, että voisi purskauttaa yhtä sun toista tänne (koira)elämän menosta mutta näytän tyytyvän, luullakseni, poliittisesti korrektiin sisältöön. Eihän tämä päivittämättömyys nyt maailmaa kaada tietenkään mutta kovin mieluusti kirjaisin juttuja ylös suurin piirtein ajassa, kun tärkeätkin jutut väkisinkin unohtuu tällä taajuudella.

Pidemmittä puheitta;
Tuima (FI & SE AVA, FI & SE AVA-H Nappulavaaran Tuli) ja Kajsa voittivat vuoden 2013 minien EO-rankingin ja näin ollen tämä upea pari pääsee tänäkin vuonna kilpailemaan Euroopan Open -kilpailuihin! Paljon paljon onnea upeasta saavutuksesta Kajsa!

Samassa yhteydessä on mainittava, että toiseksi minien rankingissa tuli Tuiman eno (Kitin veli) Sonic ja medeissä kahdeksan parhaan joukkoon mahtuu kaksi (jotka ovat myös ao listan parhaat sheltit) Waden tytärtä! Toisena medien rankingissa on Budi (Sopuriinan Bodil) sekä Anu ja kahdeksantena Goa (Pilvimarjan Vadelma) sekä Sanni! Onnittelut heillekin kaikille hienosta saavutuksesta!

Tuima ja Kajsa ovat tehneet nollia myös vuoden alkajaisiksi. 5.1. parille plakkariin nollavoitto (1./52) ja 19.1. nolla hienosti kakkossijalla (2./48)!

Tiuku (N. Tosi Nopee) ja Tero tekivät myös nollat sekä 5.1. että 19.1.! Onnea Tero! Kajsan blogissa on videoita parien hienosta menosta.

Maj (N. Kultahuuma) on kuntoutunut kinneroperaatiostaan erinomaisesti Hannan suosiollisella avustuksella ja huolellisella hoidolla. Vapaanakin on saanut kirmata ja kaikki näyttää hyvältä! *koputtaa puuta*

Blitz (FI & EE AVA, FI AVA-H N. Vesi) ja Petri tekivät myös nollavoiton 11.1. Vantaalla (1./48)! Mahtavaa menoa! Paljon onnea!

Hallan pennut ovat voineet mainiosti ja ilahduttaneet omistajiaan! Reippaat piraijat!

Tästä postauksesta jäi puuttumaan lukuisia tärkeitä seikkoja, vain ja ainoastaan kirjoittajan muistin heikkouden vuoksi. Pyrin vaikka lisäilemään niitä, kun tulevat mieleen. JA mua saa muistuttaa!

Ai niin, kirmattiinhan me Moolin kanssa itsekin kisoissa. Mun edellisestä kisastartista on aikaa yli kaksi vuotta ja sitäkin ennen kisaaminen oli kovin rikkonaista, epäsäännöllistä pidemmän aikaa. Nyt kuitenkin sain vihdoin aikaiseksi. En jaksa tähän alkaa kirjoittaa romaania Moolin kanssa kohdatuista päänsäryistä mutta sanottakoon, että 'melko vaikeaa' on ollut. Haasteet ovat viimeistelleet mun itseluottamukseni (ts sen puutteen). Ja sen lisäksi itse jännitän kisaamista ihan invalidisoivan paljon, mikä ei suoranaisesti helpota asiaa. Ekoista kisoista selvisin hengissä mikä olikin päivän ainoa tavoite (+ luonnollisesti olla koiralle reilu). Moolin vauhti on vaihdellut tosi paljon, mikä sekin tuo hommaan oman haasteensa, kun ei tiedä miten se tänään lähtee (+ vaihtelua voi olla ihan yhdellä radallakin reippaasti). Toisissa yhteisissä kisoissamme tehtiin kuitenkin nolla(voitto, ainoalla nollalla). Päivän toisella radalla hyl, kun M tuli renkaan kehikon läpi, tämä rata oli kuitenkin huikean paljon parempi kuin tuo nollarata. Agility on sellaista. Mukavaa! Seuraaviakin kisoja on jo katsottuna, että tästä se taas taitaa lähteä... :) Tuo koira on opettanut mulle ihan uskomattoman paljon ja pidän siitä niiin kovin!