maanantai 21. huhtikuuta 2014

Kasvattien tuloksia

Tärkeää saattaapi jäädä epähuomiossa kirjaamatta, johtuen taas päivitysten panttaamisesta. Inksun loppuajan muutama päivä ja aikaa sen jälkeen on mennyt näiltä osin vähän huurussa. Parhaani mukaan koitan saada tänne hienot tulokset/kuulumiset kirjattua. En edes yritä kronologisessa järjestyksessä.

Maj (N. Kultahuuma) on päässyt kinneroperaationsa vuoksi olleesta kipsistään ja Hanna on lisännyt liikuntaa kontroloidusti. Tosi hienosti on toipuminen edistynyt! Tsemppiä edelleen Hanna ja Maj!

Tipi (N. Ilma) ja Satu kisasivat nyt pääsiäisen aikaan Liedossa minikakkosten agilitykisoissa, Tuloksena yhdeltä radalta upeasti nollavoitto ja parin toinen LUVA kakkosista! Paljon onnea!

Hippi (N. Ensi-Ilta) ja Nadja ovat taituroineet pitkän agilitytauon jälkeen kaksi nollaa (Kirkkonummelta ja Liedosta), sijoittuen molemmilla kerroilla kolmanneksi. Melko pätevä paluu tauolta. Isot onnittelut! Videoita löytyy Nadjan blogista

Blitz (N. Vesi) ovat myöskin kisanneet monikolmosissa muutamia kisoja viime aikoina. Pääsiäiseltä pätevälle parille nollavoitto ja maaliskuun lopulta nolla, jolla sijoitus 3. Neonin ja velipoika Tuiman jälkeen. Onnittelut!

Tiuku (N. Tosi Nopee) ja Tero tekivät pääsiäisenä tuplanollan oikein hienoilla suorituksilla! Nyt tälläkin parilla on SM-tuloksen kasassa! Paljon, paljon onnea Tero!

Tuima (N. Tuli) on Shetlanninlammaskoirat ry:n VUODEN 2013 AGILITYSHELTTI! Suuret onnittelut!
Tuimis ja Kajsa ovat jatkaneet upeita suorituksiaan myöskin tänä vuonna ja ihan viime viikkoinakin. Eilisistä pääsiäiskisoista Liedosta kaksi nollavoittoa! BAT:n maaliskuun lopun kisoista nolla ja toinen sija. Onnittelut Kajsa!

Huurre (N. Huurre) sijoittui Shetlanninlammaskoirat ry:n vuoden 2013 agilitytulokaskisassa hienosti neljänneksi! Paljon onnea!

Aamukin (N. Aamu Aurinko) on ollut Jennin kanssa Suomessa kilpailemassa. Saaliina Kirkkonummelta tuplanolla ja Lempäälästä nolla viikon takaa! Onnea Jenni! Todella harmi etten päässyt teitä treffaamaan!

Hallan poika Vola (N. Valon Valtameri) osallistui pentunäyttelyyn Hyvinkäällä päivää vajaa 7kk:n iässä.
Tuomarina toimi Nina Janger ja arvostelu kuului näin: "Lähes 7kk vanha, mittasuhteiltaan miellyttävä uros, jonka väri voisi olla parempi. Leikkaava purenta. Erinomaiset korvat. Vielä hieman kapea kuono-osa. Runko tarvitsee paljon aikaa. Sopivasti kulmautunut takaa, niukemmin edestä. Liikkuu hyvin takaa, kapeasti edestä. Nostelee eturaajojaan. Kaunis ylälinja. Liikkeessä turhan korkea häntä. Miellyttävä, iloinen käyttäytyminen"
Arvostelu ihan koiran näköinen (paitsi korvien osalta... heh). Volahan on kovin vaalea pohjaväriltään (ei kuitenkaan valkoinen), joten odotettavissa oli, että se jakaa mielipiteitä. Erittäin ymmärrettävää. Kovin on kesken kehityksen lapsonen muutenkin, ja odotankin sen kehittyvän hyvin hitaasti. Kiva, reipas, iloinen itsensä se oli, mikä mukavinta!

Volan kuva: Mari Mäkelä


Kaikilla Hallan pennuilla on muuten hampaat suussa ja normaalit purennat. Yhdellä oli hampaiden vaihdon aikaan hieman kapea alaleuka mutta tilanne korjaantui normaaliksi. Yksi jännitys, eli purennat, peitset jne, niiden osalta jännitetty kivaan lopputulokseen. Kooltaan ne ovat vaihtelevat. Harri (N. Potentiaali) ja Ruu (N. Kiitollisuutta) ovat päälle 40 senttisiä, kun taas Vola on silmämääräisesti äitinsä vieressä arvioiden noin 37 senttinen ja Helmi (N. Mielihyvää) ehkä suurin piirtein samaa luokkaa. Kaikilla on mennyt edelleen mainiosti ja kotivalinnat tuntuvat osuneen hyvin yksiin. Hieno hommeli!
 

Laitetaan nyt tänne vielä, että ehkä mahdollisesti soo-tri -pentusuunnitelmia syksylle... Alustavia lisätietoja meilillä tai soittamalla. :)Inksu on poissa

Ilopillerini, musta salamani, kaikkien kaveri, pentujen leikittäjä, tähdenlentoni Inksu (25.5.12-3.4.14) on poissa. On vain sydämen rinnasta repivä suru ja ikävä.

Aivan, aivan liian aikaisin tähdenlentoni vei synnynnäinen maksan kehityshäiriö (lääkärien mukaan jokseenkin harvinainen, perinnöllisyydestä ei tietoa), eikä mitään ollut tehtävissä, olisi ollut missään vaiheessa. Kaiken täysillä tekevää, niin kultaista ja elämäniloa pursuavaa, rakasta pientä koiraa, on niin kamalan kova, tukehduttava ikävä.

Tämä päivitys on ollut todella ahdistavan vaikea tehdä, ja olen sitä nyt näemmä jo parisen viikkoa lykännytkin. Laitan muita iloisempia juttuja kasvateistani omaan päivitykseensä.