perjantai 30. toukokuuta 2014

Hienoja tuloksia taasen

Sitä on kirmattu upeasti agilityssä ja oltu taitavia tokossa! :)

Tiuku (N. Tosi Nopee) ja Tero ovat kyllä nyt ihan liekeissä! Eilen Helatorstaina pari teki jälleen tuplanollan! Toinen nollista oikeutti palkintopallipaikkaan, kolmanteen sijaan. Jättipaljon onnea!

Eilen myös Hippi (N. Ensi-Ilta) ja Nadja kisasivat agilityä, yhden radan verran. Tuloksena hulppeasti nollavoitto! Paljon onnea Nadja!

Edellisten puolisisko Tipi (N. Ilma) ja Satu osallistuivat eilen toiseen toko-kokeeseensa ja saivat upeasti ALO1 tuloksen pistein 178! Isot onnittelut!
Tipin kuvan on ottanut Satu Tuominen. Voi että Piipasella on niin äitinsä ilme!

Tässä vielä Mysli shelttileiriltä myöskin Satu Tuomisen ikuistamana. Ikää Myslillä näissä 12vkoa.

Waden kaksi jälkeläistä sai eilen agilityvalionarvot! Uusien tittelien haltijat ovat Sopuriinan Bertil eli Pepsi ja Pilvimarjan Iwana Kiwa eli Miina! Suuresti onnea hienosta saavutuksesta Anne ja Eerika sekä kasvattajat Leila, Anu ja Sirpa!

Radan, jolla Miina valioitui, voitti toinen Waden tytär, myöskin Pilvimarjan koira, Goa eli virallisemmin (FI AVA & AVA-H P. Vadelma). Onnea Sanni!

maanantai 26. toukokuuta 2014

Vauhti SM:iin!

Eilen Vauhti (N. Ilta Villi) ja Johanna olivat tehneet nollan helteisessä Janakkalassa, sijoittuen kolmaksiksi! Tämä oli parin viimeinen kesäkuun SM-kilpailuihin osallistumiseen vaadittava nollatulos! Pari pääsee ensimmäistä kertaa kirmaamaan SM:iin. Olen tosi tosi iloinen Johannan puolesta! Vauhdin kanssa ei ole niin kovin helppoa.

Tiuku (N. Tosi Nopee) ja Terokin ovat liekeissä. Lauantaina parille tuplanolla! Jippii!

Hippi (N. Ensi-Ilta) ja Nadja tekivät hyppärinollan lauantaina, sijoittuen toiseksi! Mahtista!

Oma viikonloppuni meni enimmäkseen ESS:ien järjestämällä shelttileirillä Inkoon Västankvarnissa, jossa Mysli oli mukana turistina. Mahtipentu! Reippaana ja iloisena se tutustui uusiin koiriin ja ihmisiin, ja pääsi riekkumaan noin kuukautta vanhemman Pioni -pennun sekä 7kuisen Vinin (?) kanssa. Minustakin oli mukava nähdä uusia ja vanhoja tuttavuuksia, niin ihmisiä kuin koiriakin. Kovin on shelttejä erilaisia, niin henkisiltä kuin fyysisiltä ominaisuuksiltaan.

Viime keskiviikkona Kajsa tuli kyläilemään Tiukun, Tuiman ja Mazyn kanssa ja piipahdettiin lähistön eräälle järvelle koiria uittamaan. Olipa ihana nähdä! Myslillä ja Mazylläkin oli niin mukavaa keskenään!

Eilen olisi ollut Inksu pienen synttärit. Ink olisi täyttänyt vasta kaksi vuotta. Huutava vääryys ettei niin ole. Jäljellä kyyneleet, ja rintaa ja kurkkua puristava ikävä, ja muistot siitä tietenkin.

Kuvassa Ink viime kesänä, hetkeksi pysähtyneenä lempipuuhastaan _juoksemisesta_. Voi miten sitä on niin ikävä. :(

keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Vallulle SERT-H ynnä muita hienoja tuloksia

Tuimalle (N. Tuli) ja Kajsalle nollat niin 10.5. (sij. 5.) kuin 17.5.:kin (sij. 2.)! Hieno vire! Onnea!

Tiuku (N. Tosi Nopee) ja Tero taitelivat kaksi nollaa 17.5. ja saivat upeasti SERT-A:n! Jättipaljon onnea Tero!

Vallu (N. Routa) ja Hannele tekivät 18.5. ensimmäisen kolmosluokan nollansa ja heti napsahti AVA-H kello käyntiin, kun pari sai SERT-H:n Kirkkonummelta! Sijoitus oli toinen, hienosti heti Robin ja Jarin perään! Suuren suuret onnittelut!

Maj (N. Kultahuuma) ja Hanna osallistuivat Riihimäen ryhmänäyttelyyn viime sunnuntaina, jossa tuomarina toimi George Schogol Georgiasta. Maj on vasta puolessa välissä kuntoutustaan, mutta silti tulos oli kerrassaan hieno NUO ERI 1 SA! Lisään arvostelun myöhemmin.
Arvostelu kuului näin:
"1,5years old. Feminine bitch. Good head type. Parallel lines.Nice eyes and soft expression. Well proportioned, but tends to fall down in front when moving. Enough chest."

Tässä muutama kuva Maj:sta sunnuntailta. Kuvat on ottanut Satu Tuominen.


Myslikin on jo 12 viikkoinen ipana. Se on kyllä niin hyvänmielen lapsonen! On solahtanut tähän laumaan erinomaisen hyvin. Moolille se on edelleen enimmäkseen ilmaa, vaikka muutamia kertoja olen nähnyt Moolin tarkistavan sitä häntä heiluen. Milli leikkii Myslin kanssa vetoleikkejä juuri niin hienosti kuin VinniVeetu osaa. Eli hienosti. Milli "murisee" ja Mysli MURISEE. Hassut tyypit. Halla taas leikkii sen kanssa enimmäkseen vauhdikkaita, sille tyypillisiä, juostaan kilpaa -leikkejään. Välillä pysähdytään painimaan ja muistetaan silloin tällöin kertoa pennulle taitavasti, kuka täällä heidän kesken määräsikään. Mooli tosin ei antaisi Hallan komentaa pentua vaan aina, kun on sopivasti hollilla, tuijottaa Hallan pois tällaisesta tilanteesta. HYVIN mielenkiintoista seurata tätä laumadynamiikkaa! Itsenäisyyttä MysliFöpöstä löytyy melkoisesti. Edes Inksu ei ehkä ollut noin itsenäinen. Saa todella pitää sitä silmällä, koska sehän ei tarvitse mua oikein mihinkään silloin, kun on mielenkiintoisia juttuja duunattavana. Ihana reipas, tasapainoinen pentu, joka ei turhia hätkyile.

11 viikkoisena Myslillä oli kotimittauksella säkää n. 25cm, ei ainakaan enempää. Nyt 12 vkoisena en ole vielä mitannut sitä mutta painoa on 3,6kg. Oikein hyvältä vaikuttaa siis.

torstai 15. toukokuuta 2014

Vauhdille nolla ja kuvia Myslistä

Vauhti (N. Ilta Villi) ja Johanna kisasivat medikolmosissa viime viikonloppuna. Tuloksena hienosti nolla ja neljäs sija! Paljon onnea Johanna! Yhtä uupuu SM-kisoista...


Lupailin kuvia Myslistä, kunhan saan Jarin kameraa ulkoiluttamaan. Täältä löytyy isompi satsi kuvia, jos on kiinnostusta katsella.


Tässä vielä Halla (N. Halla) kuvattuna extempore suoraan lenkin jälkeen au naturel, harjaamattomana ja tassukarvat siistimättä. Ikää noin 3v 3kk.

maanantai 5. toukokuuta 2014

Otsikko

En keksinyt raflaavampaa otsikkoa, joten saa olla otsikko. :)

Aksa-, koiratanssi- ja näyttelytuloksia olisi taasen. Tässä sattumanvaraisessa järjestyksessä.

Tipi (N. Ilma) kävi Sadun suosiollisella avustuksella Lahden KV:ssä, ruotsalaisen kasvattajatuomari Carin Åkessonin kehässä. Oikein hyvä arvostelu ja EH (värin vuoksi ilmeisesti): "Ideal stor tik. Kilformad huvud med bra nosparti. Runda ögön. Välplacerad ögön. Utmärkt hals. Lite slutande kors. Välformad bröst korg. Goda vinklar fram och bak. Rör sig ngt underställd bak. Merlefärgen är allt för mörkt." 

Hippi (N. Ensi-Ilta) ja Nadja osallistuivat koiratanssikisoissa free style:n AVO-luokkaan Salossa. Pisteitä 165 ja hienosti kolmas sija!
Hippi ja Nadja tekivät Vappuna Kirkkonummella järjestetyissa agilitykisoissa hienon nollan ja sijoittuivat sillä kolmansiksi. Onnea!

Siskopuoli Blitz (N. Vesi) ja Petri kisasivat myöskin Vappuna Kirkkonummella. Saaliina minikolmosten tuplanollavoitto! Paljon onnea!
Tämä pari kilpaili myös HAU:n kisoissa viime viikonloppuna. Plakkariin kaksi nollaa sijoilla 2. ja 1.! Samalla pari sai kasaan osallistumisoikeuden kesän arvokisoihin, SM:n ja maajoukkuekarsintoihin. Onnea Petri!

Tiuku (N. Tosi Nopee) ja Tero ovat myös tehneet nollan sekä HAU:n kisoissa lauantaina 3.5. (sij. 4.) että sunnuntaina 4.5. I-HAH:lla (jaettu 3. sija). Onnea Tero!

Waden pentu Tao (Pilvimarjan Pikku Kiwa) yhdessä omistaja-ohjaaja Mikaelan kanssa ovat taituroineet hienon ykköstuloksen TOKO:n voittajaluokassa, pistein 303! Paljon onnea Mikaela!

Meille tuli pentu puolisentoista viikkoa sitten. Tämä piiitkään ja hartaasti, maltilla, mentaliteetilla: katsellaan, josko joku sopiva, kiintoisasta suvusta, jostain päin maailmaa, joskus löytyisi, pidetään silmät ja korvat auki, ja ihmetellään vaikka vuosia jäät hatussa, löytyi. Pentu on ihastuttava blm-narttu, viralliselta nimeltään Shadeland Quite Mythical, kutsumanimeltään Mysli. Ensisijaisesti Mysli on meille rakas lemmikki. Katsotaan tuoko tulevaisuus tullessaan muutakin. Olen viimeksi ostanut itselleni kotiin sheltin vuonna 2002, ja se oli Kiti. Aikaa on Kitin tulosta kulunut niin pitkälti etten onneksi vertaa niitä toisiinsa, ja Mysli on ihan omanlaisensa. Mysli tuntui ja tuntuu sopivalta. Ei ehkä huono merkki (ainakaan mulle, itkupillille), kun pennun nähtyään (ei edes koskettuaan), valuvat kyyneleet silmistä. Se on avoin, kovin reipas, hyvänmielen lapsikoira, joka on kovasti taitavakielinen, hyvähermoisen sekä taistelutahtoisen oloinen, ei hyrrävilkas. Olen todella, todella kiitollinen Katjalle, että sain tämän tilaisuuden!

Kuvia tulee, kunhan saan kalustovastaavan hommiin!