maanantai 29. syyskuuta 2014

Viikonlopun agilitytuloksia

Lauantaina kisattiin Purinalla Helsingin seudun piirinmestaruuksista agilityssä. Minien joukkuekisan voiton vei BAT, joukkueella jonka kokoonpanossa mukana Blitz (N. Vesi) ja Petri! Paljon onnea joukkuekullasta! Tämä pari oli viime vuonna Shetlanninlammaskoirat ry:n joukkueessa, joka silloin sai hopeaa.

Samaisissa Purinan kilpailuissa Tuima (N. Tuli) ja Kajsa tekivät tuplanollan, sijoittuen kahdesti neljänneksi (koiria 67 ja 61)! Onnea Kajsa!

Eilen myös Vauhti (N. Ilta Villi) ja Johanna tekivät tuplanollan! Paljon onnea Johanna!

lauantai 27. syyskuuta 2014

Harri terveystarkeissa ja Helmin viralliset tulokset

Nyt jo 3/4 Hallan ja Hunnin yhteisistä jälkeläisistä on tutkittu, alle viikon päästä siitä, kun ne täyttivät vuoden! Huisia!

Harri (N. Potentiaali) kävi siis Ventelän syynättävänä torstaina. Polvet 0/0, kintereet tunnusteltu tällä hetkellä normaaleiksi. Harrilta kuvattiin lonkat, kyynärät ja koko selkä ihan niskasta taakse saakka. Kaikki näytti oikein hyvältä mutta odotellaan vielä Kennelliiton sana. Kiitos Kaija ja onnea!

Kennelliitto oli nopea lausuntojen kanssa. Helmi (N. Mielihyvää) kuvattiin maanantaina, ja jo keskiviikko aamupäivänä olivat lausunnot lonkkien ja kyynärien osalta valmiina. Tulokset upeat: A/A ja 0/0! Vielä odotellaan selkälausunnot.

Olen todella nöyrän kiitollinen siitä miten ihanan aktiivisia kasvatinomistajia kasvateilleni on siunaantunut! Tutkimusprosentit on kyllä huikeat! Kiitos!

keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Volakin terveystarkeissa

Tänään oli Hallan ja Hunnin Jukka Poika -pentueen Vola-pojan (N. Valon Valtameri) vuoro käydä virallisissa terveystarkeissa. Volalta tutkittiin polvet, jotka 0/0, peilattiin silmät, joissa kaikki ok sekä kuvattiin lonkat ja kyynärät, jotka näyttivät hyviltä! Vielä odotellaan Kennelliiton sanaa lonkkien ja kyynärien osalta. Olen tosi tosi iloinen näistä! Suuren suuri kiitos Marille tutkituttamisesta!

maanantai 22. syyskuuta 2014

Helmi terveystarkeissa

Mähän nyt olen ihan aktiiviseksi päivittäjäksi heittäytynyt! :D

Tänään Tetti Joutsen läpivalaisi, kopeloi ja kuunteli Helmin (N. Mielihyvää) virallisesti, kun Helmillä on ikää kokonainen vuosi ja kaksi päivää. Voi että mua jännitti, mutta Susanna, joka Helmin tarkkeihin ystävällisesti vei, laitteli mulle tekstareita jopa kesken kaiken. Kiitos! :)

Helmin polvet 0/0, sydän: ei sivuääniä ja kintereetkin ok:ksi tällä hetkellä kopeloimalla todettu. Jippii! Viralliset kuvat otettiin lonkista, kyynäristä ja selästä. Niiden lausuntoja odotetaan nyt malttamattomana Kennelliitosta.

Kuvassa tänään terveystutkittu Helmi oikealla ja sen eno Huurre vasemmalla. Huurteen ja Helmin kuvasi Susanna Inkinen.

JAT:n epävirallisissa agilitykilpailuissa Jatpailuissa Myy (N. Kultakuume) ja Kati tekivät kaksi tänään nollavoittoa hyppyputkiradalla! Onnea Kati!

sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Tiukulle SERT-H!

Lohjalla kisattiin eilen agilityä kolmosluokissa. Tiuku (N. Tosi Nopee) ja Tero tekivät todella hienon nollan ja sijoittuivat toiseksi! Tällä suorituksella pari ansaitsi myös ensimmäisen SERT-H:nsa! Paljon onnea Tero! Myös kaksi muuta päivän rataa olivat hienot, niistä yksi virhe/rata.

Tänään samainen pari kisasi Kotkassa. Taas nolla ja kakkossija (2./35)! Huippua Tiuku ja Tero!

Edellisen pikkumustan puoliveli Tuima (N. Tuli) ja Kajsa kisasivat tänään nollavoittoon (1./41) Kotkassa, 2,5sekunnin kaulalla seuraavaan! Onnea Kajsa!

Eilen täyttivat Hallan (N. Halla) pentuset kokonaisen vuoden. Paljon onnea Harri (N. Potentiaali), Helmi (N. Mielihyvää), Ruu (N. Kiitollisuutta) ja Vola (N. Valon Valtameri)!
Jo nnsi viikolla jännitetäänkin ihan urakalla osan terveystarkkeja! Tai siis, mä jännitän niitä jo nyt.

maanantai 15. syyskuuta 2014

Jepe ekaa kertaa kolmosissa ja Hipille nolla

Viikonloppu on jänskätty enemmän ja vähemmän, eli enemmän, agilityn MM-kisoja. Sattuneista syistä jouduin jäämään kotiin jännittämään enkä päässyt pelipaikoille Luxemburgiin. Jännitys luultavasti oli kuitenkin aistittavissa sinne saakka. 

Hienoja ratoja Blitz (N. Vesi) ja Petri tekivät! Erityisen mieleenpainuva oli ensimmäinen joukkuerata, jossa Petri kaatui esteellä numero 3 koiran tielle, niin ettei Blii päässyt hyppäämään sitä. Siitä huolimatta Petri hermot pitivät ja virheiksi jäi vain tuo kiellosta tullut vitonen. Mitalin kiiltoa ei saatu, mutta ensi kerralla sitten. ;D
Ihan huikaisevia suorituksia muutenkin koko poppoolta! Kyllä kelpasi olla suomalainen noita suorituksia katsellessa. Itselle jäi rohkeus suurimpana ihastuksena mieleen. Kyllä joukkueeseen päässeet ovat kaikki todella kovia!


Koto Suomessa kisattiin eilen Keski-Suomen piirinmestaruuksista. Jesper (N. Kimpale Kultaa) aloitti siellä uransa kolmosluokassa Marian kanssa. Vielä veivät kuulemma hyväntuoksuiset tytöt suht kokematonta koiranpoikaa. Kolmelta radalta kympit sekä yliaikaa ylimääräisistä 'naisseikkailuista', mutta koska hyllyjä ei tullut, sijoittuivat he piirinmestaruuksissa viidenneksi.

Kirkkonummella kisattiin eilen myös kolmosissa. Hipille (N. Ensi-Ilta) ja Nadjalle nolla, sij 2.! Onnea! Nadjan blogissa videoita.

torstai 11. syyskuuta 2014

Kuvia

Ensin muutama agilitysertisankarista eli Jesperistä (N. Kimpale Kultaa). Kuvat on ottanut Maria Penttinen.

Tässä poseeraa Tipi (N. Ilma). Kuva: Satu Tuominen

Ja vielä Hippi (N. Ensi-Ilta) "pyytämässä" :) Kuva: Nadja Böckerman

Kiitos kuvista! :)

Jari on ottanut nämä alla olevat kuvat Myslistä. Kuvat ovat kuukauden takaa.

Tänään Hallakin (N. Halla) pääsi treenaamaan vähän agilityä Anun kanssa piiitkän tauon jälkeen. Se olisi periaatteessa keppien vahvistusta vaille kisavalmis.

Myslin kanssa tehtiin palkan ottamista (sekä lelulla että namilla) mun perässä juoksemisen sijaan (saalisvietti...) ja piiiiikkiriikkisen keinun 'paukuttamista'. Keinun alastulo oli tosiaan ehkä sentin kaksi maasta. Voi video miten liikkis se on! Ja leikkii kuin Kiti *syrän*. Ihan samalla tavalla taistelee ja voitettuaan hakkaa sitten itseään lelulla samalla muristen.

sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Jesper kolmosiin!

Eivätpä Jesper (N. Kimpale Kultaa) ja Maria kauaa kakkosissa viihtyneet. Kolmas LUVA ja sitä myöden SERT ja menolippu kolmosiin tuli nollavoitolla, parin oman seuran JAT:n kisoissa Jyväskylässä. Suuren suuret onnittelut Maria!

 

lauantai 6. syyskuuta 2014

(Liian) pitkästä aikaa

Tähän voisin kopsata samat jorinat, joita olen ennenkin käyttänyt luokattoman pitkiksi venyneiden päivitystaukojen jälkeen. Jorinat sikseen.

Ihan huiman paljon on tapahtunut tämän kirjoittamattomuuden aikana! Paljon, tärkeitäkin, asioita unohtuu varmasti sanoa. Pardon siitä. JA Blogger herjaa tunnisteiden määrästä. En siis pysty 'täggäämään' mahdollista etsintää varten. Sen siitä saa, kun ei päivitä useammin. Pyh.

Heinäkuun alussa lähdimme koko perheen -koirat, kanssa ansaitulle ja kauan odotetulle lomalle Espanjaan. En ole rantalomatyyppiä eikä tämäkään oikeastaan sellainen reissu ollut. Rentoutumista vailla mitään kummempaa väkisin noudatettavaa ohjelmaa. Ihanaa! Olen ollut Espanjassa viimeksi kaksivuotiaana eli kovin kummoisia muistikuvia ei maasta ollut. Pidin kovasti! Erityisesti Barcelonaan on päästävä uudestaan.

Kuun puolivälissä tehtiin vajaa viikko ympäripyöreitä työpäiviä, jonka jälkeen startattiin taas kohti eteläistä Eurooppaa. Tällä kertaa Jarin kanssa kahdestaan, yhden suunnitellun, pieleen menneen reissun, korvikkeeksi kahdeksi viikoksi Italiaan. Harmiksemme matkan aikana suunnitelmiin tuli jälleen mutkia, jonka vuoksi Sloveniaan ja Kroatiaan suunnitellut vierailut muuttuivat Sveitsiksi, Itävallaksi (Alpit on aina hyvä valinta!) ja Saksaksi, Italian kiertelyn lisäksi. Lensimme Roomaan, jossa vietimme pari päivää (voimme todella lämpimästi suositella hotellia nimeltä Chocolat Inn). Roomasta luotijunalla Firenzeen, jossa myöskin pari päivää kiertelyä. Firenzestä vuokrattiin auto, ihana pikkiriikkinen Fiat 500, jolla kierreltiin loppureissu. Lucca, Pisa, Cingue Terre, Limone Sul Garda, Tirano, St Moritz, Munchen, Dachau (keskitysleiri), Waidring, Kaprun, pikkukylä Cortinan tienoilla, Mestre ja Venetsia, josta lennettiin kotiin. Paljon ehtii nähdä, kun pitää kiirettä :D Eräs hotellin omistaja Itävallassa kysyi kahteen kertaan, montako viikkoa ollaan oltu reissussa. Roomaan ja Venetsiaan on ehdottomasti päästävä uudelleen paremmalla ajalla. Ja sinne Sloveniaan ja Kroatiaan. Kyllä matkailu avartaa. Muutakin kuin lompakkoa.

Koirat olivat erinomaisessa hoidossa reissujemme aikana; Halla systerillä Nuun leikkikaverina ja muu poppoo Ninalla. Mysli oli suorastaan "Ibizalla"! Kiitos teille vielä kerran!


Koska en ole pitänyt kirjaa kaikesta tapahtuneesta tämän parin kuukauden aikana, on tosiaan jokseenkin haastavaa muistaa kaikki. Yritetään.

Aloitetaan Hipistä (N. Ensi-Ilta), joka kisasi agilityä Nadjan kanssa Lohjalla 27.7., tehden nollan (sij. 5.). 30.8. pari kisasi Purinalla, josta tuloksena yksi nolla, sij. 3. Hyvin!
Kikki pääsi myös erikoisnäyttelyyn! Jane Hill:n kehästä laatuarvosana EH, tällaisella arvostelulla:
"Good outline. Good rear angulatio. Good coat and condition. Would orefer more quality of head. Good movement. Would prefer a size larger."
Tiuku (N. Tosi Nopee) ja Tero ovat tehneet nollia mm. Kirkkonummella elokuun lopussa järjestettyjen piirinmestaruuskisojen agilityradalla! Parille nolla ja 3. sija Haminasta heinäkuulta! Onnea Tero!


Tipi (N. Ilma) ja Satu ovat taituroineet TOKO:ssa. Heinäkuun alussa parille hiuksen hienosti alo 2 pistein 156 (kokonaisvaikutuksesta 10!!) ja elokuussa, Tampereella erkkarin yhteydessä järjestetyissä shelttimestaruuksissa alo ykkönen pistein 178! Tipi on tämän kolmannen alokasluokan ykköstuloksensa myötä TK1 N. Ilma! Samalla pari sai kasaan yhdistyksen tokoykkösruusukkeeseen oikeuttavat tulokset! Hienoa työtä! Onnea!

Blitz (N. Vesi) ja Petri ovat kiertäneet 'maailmaa' kisaamassa niin, etten taida enää pysyä mukana laskuissa kaikista tuloksista ;) Maajoukkuepaikan lisäksi pari on hankkinut itselleen mm. Ruotsin AGILITYVALIOnarvon, kaksi Tanskan hyppySERTiä (valioitumiseen tarvitaan kolme), Dania-Cup:n finaalipaikka, Pohjoismaiden mestaruuksien yksilökisan viides sija, joukkueHOPEAA Pohjoismaiden mestaruuksissa. Huh huh! Jättipaljon onnea Petri! En suureksi harmikseni pääse lähtemään Luxemburgiin MM:n kannustamaan irl, mutta jännitän kyllä täällä kotona teidänkin puolesta.
Petrin blogista löytyy videoita kesän karkeloista.
Tässä Blii ja Petri ovat lähdössä PM:iin Tanskaan. Kuvan on ottanut Petri itse.


Velipoika Tuima (N. Tuli) kera Kajsan on myös ollut liekeissä! Heinäkuun ensimmäiseltä viikonlopulta upea avo-SM-HOPEA! Heinäkuussa Unkarissa järjestetyissä European Open -kilpailuissa, pari pääsi finaaliin hyppärin upealla suorituksella, sij. 7/182! Kirkkonummella järjestetyissä Uudenmaan piirinmestaruuskilpailuissa pari teki kolme nollaa! Yhteistuloksissa Piirinmestaruus KULTAA ja joukkueHOPEAA! Ja kosolti muitakin nollia ja hienoja suorituksia! Suuresti onnea Kajsa!

Vauhti (N. Ilta Villi) ja Johanna ovat myös kisanneet agilityssä. Heinäkuun lopussa pari teki hienosti tuplanollan! Onnea Johanna!


Vauhdin sisko Priima (N. Päivän Säde) kävi silmäpeilauksessa keskiviikkona Aija Leinosen tutkittavana. Ei cea, pra tai muitakaan muutoksia, lievää distichiasista lukuunottamatta. Jei! Tältäkin osin on pentusuunnitelmille nyt vihreä valo.

Kaamos (N. Kaamos) syynättiin myös silmiltään Aija Leinosen toimesta eikä silläkään muutoksia, distichiasista lukuunottamatta. Myös Priiman ja Kaamoksen emä, marraskuussa 8v täyttävä, Hymy (Firabellen Hymy) tutkittiin. Sillä myöskin distichiasis, muutoin täysin ok. Harmillisia nämä karvat, vaikkei näitä koiria ole ripset kuulemma onneksi vaivanneet.

Priiman pennuista Myy (N. Kultakuume) ja Jesper (N. Kimpale Kultaa) on myös silmätutkittu reilun viikon sisällä. Myy samaan syssyyn äitinsä ja muun poppoon kanssa Aija Leinosella ja Jesper Päivi Kallioniemellä. Myyllä kaikki ok, ei edes ripsiä ja Jesperilläkin toisessa silmässä yksi hentoinen karva, joka ei sitä ole vaivannut. Suurkiitos kaikille tutkituttamisista! Olette aarteita!

Kulta -pentueesta Maj (N. Kultahuuma) ja Myy ovat myös pyörähtäneet näyttelykehissä.

Maj:n arvostelu Peggy Baileyn kehästä Lohjalta, kesäkuun alusta on jäänyt laittamatta aiemmin. Näin se kuului:
"20mothns shaded sable. Nice head. Good coat and condition. Nice lenght of tail. Moved well." Tulos siis ERI.

Heinäkuun alussa Maj oli Helin Kasuk-Tenson:n kehässä Karjaalla. Arvostelu tässä: "Hyvä tyyppi ja sukupuolileima. Kuono-osa saisi olla täyteläisempi. Hyvä ilme ja korvat. Kaunis ylälinja. Toivoisin hieman enemmän eturintaa. Hyvä rintakehä. Tasapainoiset kulmaukset. Erinomaiset liikkeet, häntä ja esitys."
NUO ERI4 SA

Maj:n kuva: Marianne Timonen

20.7. Mäntälässä tuomaroi Lyudmila Tchistiakova,Venäjältä. Saneli Maj:sta tällaisen arvostelun:
"Typical young fem. Correct type, size. Typical head, earset. Overline could be stronger. Could have better anulation in front and behind. Coat correct structure but not condition. Free movement."
NUO EH2

Kokemäellä 2.8. Latvialaisen Zake Ligitan tiukassa arvostelussa napsahti "jättipotti". Ihana Maj sai ensimmäisen SERTinsä! Arvostelu kuului näin:
"Feminine bitch. Excellent size. Head with strong underjaw. Correct earset. Strong neck and topline. Well angulated. Typical elbows. Moves well."
NUO ERI 1 SA PN4 SERT
Paljon onnea Hanna!

Maj:lla on kasassa myös tulokset, jotka oikeuttavat Shetlanninlammaskoirat ry:n näyttely-ykkösruusukkeeseen!


Myy pyörähti erikoisnäyttelyssä Tampereella, ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa. Myy oli aika karvaton ja hitaasti kehittyvänä melko vaiheessa avoimeen. Tuomari Jane Hill (GB) antoi sille laatuarvosanan EH. Arvostelua mulla ei ole, mutta yritetään muistaa raapustaa se tänne tuonnempana.

Dippi (N. Kullankaivaja) ja Suvi sijoittuivat JAU:n seuramestaruuksien medimölleissä hienosti toiseksi! Onnea! Oliskohan Suvi Dipin makeasta menosta jotain videoita?

Dipin kuva: Veera Flink
Kulta -pentueen Keski-Suomen osaston jäsen Jesper (N. Kimpale Kultaa) on aloittanut agilityuransa todella pätevästi omistaja-ohjaajansa Marian kanssa. Neljällä kisalla kakkosiin ja sieltäkin on jo kaksi luvanollaa plakkarissa! Huimaa! Jättipaljon onnea Maria!


Synttäreitäkin on tässä päivitystauon aikana vietetty. Sekä Kulta -pennut että ainokainen Hitsi (N. Se Yksi Ja Ainoa) täyttivät kaksi vuotta. Pian on myös Jukka Poika -pentueen synttärit ja voidaan alkaa jännittää niiden luustokuvauksia/terveystutkimuksia!

Nämä pian vuotiaat Hallan (N. Halla) pennut ovat olleet luonteeltaan aivan ihastuttavia! On hermoja ja moottoria! Toistaiseksi ne ovat olleet myös terveitä. Kokoakin on siunaantunut. Helmi (N. Mielihyvää) oli meillä pari viikkoa hoidossa juoksunsa aikana. En mitannut sitä mutta silmämääräisesti se on vähän äitiään (39-39,5cm) matalampi. Vola (N. Valon Valtameri) on samaa luokkaa Hallan kanssa. Ruu (N. Kiitollisuutta) on 43cm ja Harri (N. Potentiaali) on kasvanut todellisiin miehen mittoihin, ollen ehdottomasti suurin kasvattini, liki 10 sentin kaulalla seuraavaan. Sen mittaustulokseksi on saatu 52,5cm! Luovutusikäisenä siitä näki, että on isompi kuin muut mutten olisi kuunaan uskonut, että se kasvaa niin suureksi. Ainakaan ei tarvitse miettiä, että olisi esim agilityssä harmillinen rajatapaus, joka joutuisi 42,5senttisenä hyppimään 65 senttisiä rimoja.


Mielelläni ottaisin vastaan kuvia ihan kaikista!

Kotona asuvista koiristani bordercolliet kävivät reissumme aikana näyttelyssä, Ninan suosiollisella avustuksella. Tuomarina oli Miroslaw Redlicki. Milli oli todella hienosti VET ERI1, SA, ROP-vet! Sen arvostelu kuului näin:
"Well balanced, quality female. Good profile and topline. Sound movement. Good coat."


Rakkaus-Vinnin kuvat: Harri Kivimäki
Mooli sai EH:n avoimessa luokassa.
"Short in body and carries too much weight. Correct proportion of scull muscle. Quite flat stop. Good topline. Good hinddrive but moves very close when going and even crosses hindfeet. Front action is not perfectly coordinated."


Moolinkin kuva: Harri Kivimäki

Mysli korkkasi näytelmäuransa erikoisnäyttelyssä Tampereella reilua viikkoa vajaa 6kk:n iässä. Tuomarina pennuilla toimi Päivi Eerola. Mysli sijoittui hienosti toiseksi tasokkaassa (kuusi koiraa taisi saada kp:n) ja suuressa (taisi olla 13 tai 14 pentua) 5-7kk narttupentujen luokassa. Arvostelu:
"Melkein 6kk. Lupaavat mittasuhteet. Pitkät linjat. Selvä sukupuolileima. Erittäin tasapainoinen. Hyvin kehittynyt rintakehä ikäisekseen. Miellyttävä ilmeinen narttumainen pää, jossa hyvä pituus. Sopiv korvien koko. Kaunis kaula. Lihaksikkaassa kunnossa. Väri saa vielä puhdistua. Tasapainoinen liikunta. Kauniisti edukseen esitetty. Lupaava." Hieno Mysli!

Seuraavana viikonloppuna pentunäyteltiin Myslin kanssa myöskin 5-7kk pennuissa. Tuomarina Nina Janger, joka arvioi Myslin luokassaan kolmanneksi.
"Vajaa 6kk, rungon mittasuhteiltaan oikea, feminiininen narttupentu, jolla erinomaiset korvat. Leikkaava purenta. Hyvä pään kiila. Kaunis kaulan kaari. Ikäisekseen hyvä runko ja eturinta. Luusto voisi olla hieman vahvempi. Liikkuu hyvin edestä. Hieman jyrkkä lantio, hyvä ylälinja. Miellyttävä käyttäytyminen. Blue merle -värissä hyvä pohjaväri."Seuraava näytelmäkeikka Myslillä on viikon päästä Turun pentunäyttelyssä.

Mysli on aivan ihana! Mä niiin todella pidän sen luonteesta, ja ulkonäöstä! Ihana, herttainen, touhukas muttei rauhaton, kivasti taisteleva. Sen kanssa on tosi kiva puuhata kaikenlaista. Säkää en ole hetkeen mitannut mutta silmämääräisesti arvioiden se voisi olla jotain 33 ja 34cm huitteilla. Hampaat sillä on suussa ja purenta oikea, ei peitsiä. Se on aina jännää aikaa, kun kulmurit alkavat vaihtua, että millaiset sieltä putkahtaa. Mysliltä myös lähtivät kaikki maitohampaat helposti itsekseen, eli poistoja ei tarvinnut eläinlääkärillä tehdä.Nyt tosiaan odotellaan Priiman juoksuja. Se on jo alkanut antaa merkkejä niiden alkamisesta piakkoin. Jännää!

On jopa mahdollista, että meillä on tulevan talven aikana pennun tuoksua oikein kahden pentueen verran. Tämä toinen pentue tulisi toteutuessaan olemaan blm-tri -pentue. Mutta vielä on muutama asia selvitettävänä ennen kuin päästään tositoimiin. Jääpi nähtäväksi. :)