maanantai 27. lokakuuta 2014

Halla tarkeissa

Käväistiin eilen Hallan (N. Halla) kanssa virallisessa silmä-, polvi- ja sydäntarkissa. Silmät ok, lievää distichiasista lukuunottamatta, polvet edelleen 0/0 ja sydän vailla sivuääniä. Oikein hyvä juttu! Paitsi ripset tietysti. Eivät ole tosin onneksi Hallaa vaivanneet.

Ripset onkin yhden sortin pähkinä muiden joukossa. Niiden vakavuus vaihtelee kovin paljon. Taannoin kyselin silmäeläinlääkäriltä hänen kantaansa shelttien ripsitilanteeseen (distichiasis ja ektooppinen cilia). Hänen mukaansa tilanne on parantunut vuosien varrella (lääkärillä ollut silmäoikeudet kauan), vaikka monesti "nettipalstoja" jos uskoisi, voisi ajatella, että tilanne olisi mennyt pahempaan suuntaan. Olisiko kuitenkin niin, että käyttöön tulleen ECVO-kaavakkeen myötä ovat ripset tulleet sairautena julkisemmin esille, kun niiden esiintyminen on aina kirjattava, ja tämä saanut aikaan vaikutelman tilanteen huonontumisesta? En tiedä. Onneksi ao kaavake on tuonut mukanaan myös sairauden vakavuusasteen merkitsemisen. On paljon eroa sillä, onko dg lievä, esim hennolla kelluvalla karvalla, vaiko vakava, rivillä kovia jouhimaisia karvoja. Eipä meiltä shelttien kanssa nämä mielessä pidettävät 'päänsäryt' ihan hevillä lopu, vaikka mielestäni ollaankin tekemisissä keskinmäärin melko perusterveen rodun kanssa.

Tässä vielä muutama kiva Sanna Paasivirran ottama kuva Dipistä (N. Kullankaivaja). Kiitos Suvi!
lauantai 25. lokakuuta 2014

Kitin poismenosta jo kolme vuotta

Näytölle ei kaikesta halukkuudesta huolimatta tunnu ilmaantuvan mitään järkevää sanottavaa.

Voi että miten kaipaan sitä pientä sinistä (järisyttävän äänekästä) varjoani! En oikein tiedä toivunko sen menetyksestä koskaan, ehkä jollain tavalla, niin kuin ehkä kuuluu. En kai olisi minä ilman kokemuksia sen kanssa ja sen menetystä. Kuulostaa ehkä hölmöltä, paitsi ehkä niille, jotka ovat joskus kokeneet jotain vastaavaa. Kaikesta surusta ja kaipauksesta huolimatta olen niin kovin kiitollinen siitä, että Kiti oli täällä, mun kanssani sen vajaa 10 vuotta!

Hanna kävi tänään ja oli ihana nähdä Nanea (N. Maa) (tietysti muitakin!). Niin se Kiti vaan jollain tapaa elää jälkeläisissään. Edelleen ottaa tosi koville, haikealla tavalla, ettei niistä ole onnistunut tulemaan jatkoa. Eikä pelkästään mun tunteiden vuoksi, vaan ihan ominaisuuksien.

Myöskin Kitin lapsi; Tiuku (N. Tosi Nopee) on pistänyt tänään tossua toisen eteen Lohjalla kolmosten agilitykisoissa. Teron kanssa taituroivat TRIPLANOLLAN! Sijoitukset 5., 2. ja 2.! Suuren suuret onnittelut!

sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Tuloksia

Kuinka persoonallinen otsikko! :)

Agilityssä kisattiin eilen kolmosissa ainakin Kirkkonummella ja Janakkalassa. Kirkkikseltä Hipille (N. Ensi-Ilta) ja Nadjalle nolla ja toinen sija! Janakkalassa Vauhti (N. Ilta Villi) ja Johanna tekivät myöskin nollan ja sitä myöten tällä parilla on ensi vuoden SM-kisoihin tarvittavat tulokset jo kasassa! Paljon onnea molemmille pareille!

Mekin kisattiin Moolin kanssa pitkästä aikaa tänään. Viime kisoista vierähti seitsemän kuukautta. Mua jännitti taas aivan älyttömästi, vaikka oikeasti olen vain kiitollinen, että saan mennä Moolin kanssa. Se on ollut nyt treeneissä tosi hyvä ja ollaan kehitytty yhdessä tosi paljon. En nyt mene vaikeuksiimme enää sen tarkemmin, mutta sisu (joka on ollut välillä kyllä todella hukassakin) on ilokseni vienyt eteenpäin. Kaikki kolme rataa menivät pääsääntöisesti hyvin. Yksi melko reipas nollavoitto agilityradalta ja toinen LUVA:mme. Tajuttoman makeeta, kun koira kulkee ja tein kaiken juuri niin kuin suunniteltua ja se toimii! :) Kahdelta muulta radalta hyllyt. Huippua, kun koira lähtee itse lukemaan... Hauskaa oli! Ihanaa käydä Moon kanssa yhdessä hyppimässä!

Sisarusten Harrin (N. Potentiaali), Helmin (N. Mielihyvää) ja Volan (N. Valon Valtameri) muutkin terveystulokset, Harrin ja Helmin selkälausuntoja lukuunottamatta, on nyt kirjattu Koiranettiin. Ilahduttavat tulokset. Selkälausunnotkin tulevat varmaankin pian, koska maksoin Helmin lausunnon perjantaina.

Priima (N. Päivän Säde) aloitti juoksunsa perjantaina. Jännittävää!

keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Harrinkin viralliset tulokset

Kennelliitossa ollaan tällä hetkellä melko nopeita rtg-tulosten lausujia. Kun Helmin (N. Mielihyvää) polvi- ja sydänlausuntoja ei vielä ole kirjattu, ovat jo Harrinkin (N. Potentiaali) viralliset lonkka- ja kyynärtulokset valmiina. Ja hienot ovatkin! A/A ja 0/0!

Volan (N. Valon Valtameri) lausuntoja odotellaan kyynärien ja lonkkien osalta ja sekä Helmin että Harrin selkälausuntoja. Ja niin, juoksuja odotellaan myös. :)