torstai 8. tammikuuta 2015

Pennut päälle 2vkoa

Pennut olivat jo viime perjantaina 2viikkoisia mutta allekirjoittanut sairastui järkkyyn flunssaan uuden vuoden yönä ja makasi neljä päivää ensin kuumeessa ja sen jälkeen on yskää ja nuhaa sekä heikkoa oloa riittänyt sen verran, ettei suurta päivitysinnostusta tai aivotoimintaa ole ollut. Jari sai taudin siihen perään, joka sitten hidasti kuvaamista ja sellaista. Nyt on muutamat räpsyt saatu muistoksi räpsäistyä ja pikku hiljaa yritetään palata arkeen, vaikka tauti vielä vähän jyllääkin.

Vuosi vaihtui rauhaisissa merkeissä eikä täällä kukaan sätkynnyt mitään. Pennuilla sen verran vähän korvat auki etteivät ne onneksi kuulleet mitään eikä muukaan isompi herkkyyskausi ollut juuri tuolloin päällä. Uusi vuosi oli myös Myslille ensimmäinen laatuaan.

Tosiaan, pennuilla räpsähti kaksi viikkoa mittariin viime perjantaina.
Niiden 2-vkoispainot näyttävät tältä (suluissa syntymäpaino):
Tähtiniskasoopeli 560g (204)
Puolikaulussoopeli 464g (225)
Trikkityttö 550g (214)
Trikkipoika 564g (209).

Mukavasti tuntuu maitoa tulevan ja pennut ovat pulleita ja tyytyväisiä. Priima hoitaa pentuja erinomaisesti edelleen. En ole edes nähnyt yhtään kakkaa täällä, jos Priima on ollut paikalla. Kroonikkovaipoistakin ne käy katsomassa, voisiko pissat siivota pois... Kahden viikon ja kolmen päivän iässä huomasin ensimmäistä kertaa, kun pennut suunnistivat pentulaatikon toiseen päähän pissalle heti herättyään. Liikkikset!

Silmät aukesivat kolmella pennulla 11 päivän ikäisenä ja yksi tuli päivän perässä (tri-tyttö). Korvat siinä sitten pikku hiljaa ja hampaitakin tuntuu jo. Puolikaulustyttö oli ehkä ketterimmin liikkuva alkuun, luultavasti koska sillä oli vähiten elopainoa. Erittäin tasaisesti liikkuvia, jänteviä pentuja ovat olleet. Hienosti liikkeellä ja leikkimässä. Kolme päivää yli 2vkoisena ne kiipesivät jo syliini, kun istuin polvieni päällä. Melko 'jyrkkä' nousu noin pienille. Hienosti kiivetty! Samana päivänä heilutettiin mulle aivan selvästi häntää, huimasti vipattaen. Tähtiniskatyttö eniten mutta mustat myös. Puolikaulussoopeli ei niinkään. Se on KIUKKUINEN! Aivan kuin Hallan Ruu (silloinen Pultti. N. Kiitollisuutta) samassa iässä. Räpärit voi saada milloin mistäkin; unia häiritsevästi siskosta, poskea nuolaisevasta veljestä tai ihan vaikka siksi, ettei palvelu juuri nyt, heti, tässä paikassa pelaakaan. Toivottavasti tuo tuosta tasaantuu. Muutoinkin pennut jo painivat, purevat, nuolevat, juoksevat, murisevat, haukkuvat, kiljuvat ja vähän jopa tapporavistavat, omalla pian kolmeviikkoisen tyylillään. Pienet ja suloiset.

Trafiikkia on ollut. Perjantaina 2.1. Myy (N. Kultakuume) tuli taloon ja viipyy toivottavasti reilu pari kuukautta. Eilen 7.1. Mooli sen sijaan lähti Ninan luokse mammalomalle ja on kyllä melkoisen paksu. 63vrk sille tulee täyteen vajaan kahden viikon päästä.

Loppuun muutama kuva kahden viikon ja viiden päivän ikäisistä pentusista. Huomennahan ne ovat jo kolmeviikkoisia. Pian on edessä muutto väljemmille vesille, keskelle taloa. Ne kiipeävät pian ulos laatikostaan jo muutenkin.

Trikkipoika


Puolikaulustyttö


Trikkityttö


Tähtiniskatyttö