maanantai 20. huhtikuuta 2015

Kevättä

Ah ihanuutta, kun valon määrä on lisääntynyt niin paljon! Ysin maissa illalla on vielä valoisaa! Ehkä sitä tässä herää itsekin talvihorroksesta.

Edellisistä päivityksistä on päässyt kokonaan unohtumaan vuonna 2014 rotujärjestön ykkösruusukkeen ansainneet. Tipi (N. Ilma) tienasi hienosti TOKO-ykkösruusukkeen, Maj (N. Kultahuuma) näyttely-ykkösruusukkeen ja Majn velipoika Jesper (N. Kimpale Kultaa) agility-ykkösruusukkeen!

Mittojakin on taas saatu pentusista. Kiitettävää aktiivisuutta! :)
Räp-pentueen mitat 16vkoisena:
Nova (N. Syypää Sun Hymyyn) noin 32cm ja 5,6kg
Dio (N. Kaikki Peliin) 30,5cm ja 4,5kg
Käpy (N. Aihetta Juhlaan) 29-29,5cm ja 4,7kg, ja
Muro (N. Kuka Muu Muka) pienimpänä noin 28,5cm ja vähän vajaa 4,5kg.

Cadillac-pentueen mittoja 12vkoisena:
Redi (N. Hra Murphy) 26cm 4,1-4,2kg
Stinky (N. Hra Leland) 22,5cm ja 2,3kg
Yoshi (N. Hra Bowen) 29cm ja 5kg

Mysli sydänkuunneltiin ja polvitutkittiin virallisesti viime viikolla hienoin tuloksin. Sydän ok, vailla sivuääniä ja polvet 0/0!

Reilu viikko sitten vietettiin viikonloppua vähän relaten Kopparnäsissä. Jarilla oli kamerakin mukana ja muutama kuva tässä. Muron kuvat (joissa korvaliimat juuri 'kivasti' repsahtaneet :D) ovat edelliseltä piipahdukselta kuukauden takaa. Niissä sillä ikää siis noin 3kk.

Kaunein MinniPeetu 9,5v


Pentu on Jin eli Noblefamily's Riotous Miss, Moolin ja Noen rakkauslapsi, josta en vain voinut kieltäytyä. Muistuttaa sekä ulkoäöltään että luonteeltaan hyvin hyvin paljon hienoa mummiaan Milliä ja isoisäänsä Rio:a. Kuvissa ikää 12vkoa.



Viime viikonloppuna kisattiin Kirkkonummella agilityä. Lauantaina olin itse paikalla talkoohommissa ja oli ihana nähdä tuttuja, Tuimaa ja Yoshia ihmisineen! Talkoopäivän päätteeksi Muro ja Yoshi pääsivät leikkimään keskenään. Tuima (N. Tuli) ja Kajsa tekivät lauantaina tuplanollan! Onnea!

Sunnuntaina kisattiin ykkös- ja kakkosluokissa. Moolin kanssa kisattiin mammaloman jälkeen kaksi rataa. Ekalta (agi)radalta kielto putkella, koska taisin vetää vähän turhan voimakkaasti. Muutoin sujuvaa, helponkin tuntuista menoa. Hyppärillä lähtö oli ihmeellistä säätämistä, josta hyl, ja itse radalta taisi tulla yksi rima. Mukavaa kuitenkin ja kaikesta invalidisoivasta jännityksestä huolimatta, tuli taas kipinä kisata enemmän. Hiljaksiin tässä aloitellaan taas. Kisaratojen jälkeen Jin pääsi leikkimään Yoshin ja siskonsa Teran (N. Seriously Cute) kanssa. Hirmuisen mukavaa, että Tera jäi niin lähelle, Kirkkonummelle, ja tutulle ihmiselle, että päästään varmasti näkemään usein.




perjantai 3. huhtikuuta 2015

Pompu Turkkuses

Myslin (Shadeland Quite Mythical) kanssa suunnistettiin näytelmiin viime viikonloppunakin, jo toisena viikonloppuna peräkkäin. Tällä kertaa oli vuorossa Turun KV. Enpä taaskaan mitään tavoitteita asettanut, mikä lienee näytelmien kyseessä ollen ihan järkevää. Minusta Pompu on niin hyvärakenteinen, rotutyypillinen ja liioittelematon, että ajattelen sen 'menevän' kaikille tuomareille, ihan todella jenkkityyppiä hakevia lukuunottamatta.
Tuloksena tällä kertaa sileä ERI, Iso-Britannialaiselta John Carter:lta, joka ei hänkään ollut eriautomaatti. Arvostelu kuului seuraavasti:
"Nice bitch. Good feminine head. Overall shape excellent. Well balanced. Good body and hindquarters. Just fails in front action, weaving. Standing looks like a picture."
Että sellaista. "Standing looks like a picture"!!! Super-Pompu! Liikkeet meni ihan plörinäksi! Jokaisen karvatupon ja roskan luokse piti yrittää singota, josko se olisi nami, ja kun 'komensin' sitä, kääntyi Mysli katsomaan minua. Pöh. Ei sillä nyt muuten ole väliä mutta tuntuu pöllöltä maksaa kalliita ilmomaksuja, kun on noinkin paljon laittoa esiintymisessä. Tätä tosin ei ollut Lahdessa. Nyt otan itseäni niskasta kiinni ja treenaan Myslin kanssa tuota. Muutoin Pompu seisoo kauniisti ja on kovinkin tarkkana kehässä namintuijotushommassa. Kuvat tosin paljastivat myös sen, että turhan korkealla pidän kättä, jota se katsoo, ja katsoo tietenkin silloin myös turhan ylös. Tähän täytyy kiinnittää huomiota jatkossa. Näin sitä oppii.

Mysli Lahdessa. Kuva: Satu Tuominen

Mysli Turussa. Kuva: Sari Sainio

Tänään Purinalla kirmattiin agilitykisojen merkeissä. Tuimalle (N. Tuli) ja Kajsalle TRIPLANOLLA ja sijoituksetkin hienosti 2./47, 6./48 ja 1./47! Paljon onnea!
Myöskin Tuiman siskolikka Blitz teki ainakin yhden nollan Petrin kanssa, jolla he sijoittuivat toiseksi! Korjataan sen verran näin jälkeen päin, että Blii ja Petri tekivät TUPLANOLLAN tänään, hienoilla sijoituksilla 1. ja 3.! Onnea Petri!

Yllä mainitut sisarukset sekä Nane ja Tipi eli Elementti- pentue täytti 2.4. jo kuusi vuotta! Kylläpä aika rientää! Paljon onnea murut!

Yoshin (N. Hra Bowen) ja Redin (N. Hra Murphy) mittoja olen saanut kiitettävän aktiivisesti. Redi painoi 10vkoisena 3,2 kiloa, mikä tarkoittaa, että sen keskinmääräinen viikottainen painonnousu viidestä kymmeneen viikkoon on ollut 340g. Säkäkorkeus oli max 25cm. Velipoika Yoshi painoi 10 vkoisena 3820g, joka tekee viikottaiseksi painonnousuksi 5-10vkoisena keskinmäärin 438g/vko. Säkää Yoshilla oli 10vkoisena 25,5cm. Molemmat kasvaa yhden 'ennustustaulukon' ideaalihaarukassa. Aina on shelttien kanssa jännää nähdä millaisiksi koot aikuisena osoittautuvat.

Nova-poika (N. Syypää Sun Hymyyn) oli 14viikkoisena 30,5cm korkea ja painoi 5kiloa. Siskolikat Dio (N. Kaikki Peliin) ja Muro (N. Kuka Muu Muka) mitattiin (sillä luotettavimmalla, kynällä seinään -tekniikalla) ja punnittiin torstaina, päivää vajaa 15 vkoisena täällä meillä. Dio painaa 4,2kg ja on noin 29,5cm korkea. Muro painaa liki saman verran, tai ihan aavistuksen vähemmän, ja on noin 28-28,5cm korkea. Eipä näistä ainakaan suuria tule (ja sitten ehkä varmuuden vuoksi koputetaan puuta).