perjantai 28. elokuuta 2015

Aika menee kuin iltamissa

Taidan olla aloittanut päivityksen joskus täysin samoilla sanoilla. Ihan nolon pitkä aika on edellisestä kirjoituksesta mennyt eikä kaikki tärkeät asiat tule sanotuksi nytkään. Olen kirjoittanut erinäisiä lippulappuja muistuttamaan siitä ja tästä sanomisen arvoisesta. Kunpa nyt tietäisi missä ne kaikki ovat.

Kaikki ovat kasvattini ovat voineet tietojeni mukaan hyvin. Se lienee oleellisinta. Itsellä on ollut niin paljon työkiireitä, että koiraharrastus on ajatusta ja suunnitelmia lukuunottamatta jäänyt todella vähiin. Toimitilaremontti ja työt muuten ovat vieneet ajan melko kiitettävästi.

Aloitetaan...
vaikkapa Hipistä. Hippi (N. Ensi-Ilta) ja Nadja ovat olleet aktiivisia!
Agilityssä he ovat kisanneet säästeliäästi ja tehneet hienoja nollia. Nollia on hankittu ainakin Lohjalta toukokuun alussa, hienolla kakkossijalla, Juhannuksena Liedosta, upealla voitolla ja Kirkkonummella 9.8., josta myöskin voitto! Nadja teki tämän radan jälkeen erittäin koiraa kunnioittavan päätöksen ja päätti Hipin agilityuran päätöksestä, Hipin jättämisestä eläkkeelle tästä lajista, vielä kun koira on huippukunnossa. Eläkkeelle huipulta! Arvostan! Ihan liikutukseen saakka. Eipä ne koirat kisaamista osaa kaivata ja 9,5v Kikkiksellä on paljon muutakin puuhaa elämässään. Hieno ura takana, upealla parilla. Nadjan blogista löytyy Hipin viimeinen kisarata.
Hippi ja Nadja ovat näyttäneet taitojaan myös koiratanssin HTM:n alo-luokassa, josta 8.8. upea luokkavoitto hienoilla pisteillä. Video löytyy yllä olevasta linkistä.
Rallytoko on tullut uutena lajina parin ohjelmistoon ja alku on ollut hieno. Plakkarissa on jo kolme hyväksyttyä suoritusta alo-luokasta, upein sijoituksin, eli ansaittuna on myös RTK1 -titteli! Paljon onnea PARIlle! Heidän rallytoko videoitakin löytyy Nadjan blogista.

Tiuku (N. Tosi Nopee) ja Tero ovat kisanneet agilityssä. Nollia on tehty edellisen päivitykseni jälkeen ainakin Espoossa toukokuussa kaksin kappalein saman päivän aikana. Toisella nollalla hieno sijoitus toiseksi. Vantaalla toukokuun puolivälissä hieno hieno nollavoitto ja osallistumisoikeus karsintoihin! Oulun SM:ien lämmittelykisoista myöskin nolla. Hyvä Tero ja Tiuku-muru!

Blitz:n (N. Vesi) ja Petrin hulppeista tuloksista mulla unohtuu varmasti mainita joku, koska niitä on niin paljon. Suomen puolella pari on tehnyt nollia kesäkuun puoliväliin mennessä (edellisen päivitykseni jälkeen) 11 kpl ja ollut palkinnoilla joka ikinen kerta. Voittoja näistä on 7/11 ja mukaan mahtuu kaksi tuplaa ja kaksi _triplaa_. "Melko" pätevää.
Agilityn MM-karsinnoista pari pokkasi hienosti PM-joukkuepaikan, sijoittuen hienosti seitsemänneksi. Pari oli myös osa tämän kesän EO-joukkuetta, joissa hieno sijoitus 13.!
Aiempien valiotitteliensä (FI, EE & SE AVA, FI & SE AVA, jos pysyn kärryillä :P )  jatkoksi Blitz sai kesän aikana - Petrin suosiollisella avustuksella - myöskin sekä Norjan hyppy- että agilityvalionarvot! Huikea kesä! Paljon onnea!

Velipoika Tuima (N. Tuli) ja Kajsa ovat myös taituroineet! Edellisen päivitykseni jälkeen he ovat tehneet ainakin 5 nollaa Suomessa, säästeliäällä kisaamisella. Tämä pari voitti SM-joukkuehopeaa! Huippuhieno saavutus! Paaaljon onnea!
MM- karsinnoista myöskin todella hieno sijoitus. Lopputuloksissa pari oli 12.! Agirodussa kisatuissa avo SM:ssä pari teki karsintaradalla nollan, jolla he sijoittuivat toiseksi, todella suurilukuisessa luokassa!
Tämäkin pari oli myös osa Suomen EO-joukkuetta!

Vauhti (N. Ilta Villi) ja Johanna osallistuivat ensimmäistä kertaa SM-kisoihin. Hyppäriltä hienoinen yliaika mutta finaalipaikka! Finaalista myöskin puhdas rata(!), sekunnin yliajalla ja lopputuloksissa hieno sijoitus 21. Hyvä te!

Huurre (N. Huurre) ja Susanna ovat tehneet nollan huhtikuun alussa ja toukokuussa voittaneet medi kolmoset vitosella Porissa! Onnittelut!

Omista koirista Halla (N. Halla) kävi pari näyttelyä keväällä, saaden molemmista ERI:n ja toisesta vieläpä SA:n ja PN4 sijoituksen. Ensimmäinen keikka oli Harjavallan ryhmis, jossa tuomarina Lidija Oklescen Sloveniasta. Tämä arvostelu kuului näin:
"Slightly tall female. Good body proportions, correct shape of head, good neck and topline. Correct angulations, well set tail. In movement narrow with hock joints." avo eri.
Seuraava 'keikka' oli Riihimäellä 6.6. Serbialaisen Anna Brankovic:n tuomaroimana.
"Correct size and format. Good bone. Nice feminine head. Correct eyes and ears. Nice neck and topline. Correct tailset and carriage. Just a bit short upperarm. Would like a bit stronger movement." AVO, ERI2, SA, PN4

Pikkuketuista (Kulta -pentue) Maj (N. Kultahuuma) on ollut näyttelykehässä Riihimäellä 6.6., josta EH ja Nokialla, josta Elena Ruskovaaran arvioimana AVO ERI2 SA. Ihana Maj!

Samaa sisarusparvea edustava Dippi (N. Kullankaivaja) on päässyt kisaamaan agilityä omistaja/ohjaajansa Suvin kanssa. Elokuun puolivälissä he tekivät nollan ja voittivat luokan! Kisakirjassa nyt siis kaksi merkintää mediykkösistä. Hienoa Suvi!

Pikkukettujen sisarusparveen kuuluva Jesper (N. Kimpale Kultaa) on myöskin ollut näyttelyssä, Saija Juutilaisen arvioitavana Mäntässä toukokuun lopussa. Tulos EH2 avoimesta luokasta. Hyvä hyvä!

Jukka Poika -pentueen sijoitusnarttu Helmi (N. Mielihyvää) on treenannut agilityä ja osallistunut Susannan kanssa epiksiin, mm voittaen mölli- ja starttiluokat. Helmi pyörähti myös näyttelyssä Salossa oikein mukavin tuloksin nuo, ERI3. Tuomarina toimi Catherine Rooney Irlannista.


Helmin velipoika Vola (N. Valon Valtameri) on startannut viralliset agilitykisat ja tehnyt Marin kanssa jo ensimmäisen nollansa, voitolla! Tämä pari oli osa Flying Shelties mini alo -joukkuetta agirodussa, joka voitti koko kisan! Joukkueessa olivat mukana myös Kajsa Tuiman ja Mazyn sekä Milla Häkän kanssa. Onnea!

Räp -pentueen lapsikoirat ovat 3/4 jo korkanneet näyttelyiden pentuluokat eikä ollenkaan hullummin. Dio (N. Kaikki Peliin) oli ROP -pentu Tuomarinkylässä heinäkuussa. Tuomarina oli Ann-Christine Johansson, ja hän arvioi Dio:a näin: "Mycket lovande valp. Vackert välformat huvud med välplaserande öron. Snygg hals och överlinje. Bra kors. Mycket bra vinklar. Rör sig bra".

Muro (N. Kuka Muu Muka) osallistui Oulun erkkarin isompien narttupentujen luokkaan, kahdeksan kuukauden iässä. Tuomarina oli Marjatta Pylvänäinen-Suorsa, joka saneli arvostelua liki paperin täydeltä. Arvostelu kuului näin: "Hyvät mittasuhteet, koko ja luusto. Hyvä pään kiila. Sopiva otsapenger. Hyvin taittuneet, oikea-asentoiset korvat. Hyvä silmien koko, muoto ja väri. Hyvä kaulan pituus. Kauniisti kaartuva ylälinja. Hyvä lantio ja häntä. Hyvä rungon muoto, riittävä syvyys. Erinomaiset lavat. Suorat olkavarret. Hyvät polvikulmat. Liikkuu takaa kapeasti. Hyvät etu- ja sivuliikkeet. Erinomainen turkin alku." Tuloksena PEK1, KP ja PN2.

Myöskin Käpy (N. Aihetta Juhlaan) on ollut pentuluokassa, Tarja Löfman:n arvosteltavana. Arvostelu kuului näin: "8 kk vanha, feminiininen narttu, jolla oikeat mittasuhteet. Hyvä purenta. Kaunis ilmeinen pää. Kallo-osa saa vielä täyttyä. Hieman pysty olkavarsi, muuten hyvin kulmautunut. Liikkuu reippaalla ja ulottuvalla askeleella, hieman löysästi edestä. Oikeanlaatuinen karvapeite ja reipas käytös." Tulos PEK2, KP.

Hienosti on näiden sisarusten näytelmät käynnistyneet. Huomenna on velipoikakin kehässä, kun mennään kaikki pentunäyttelyyn Vantaalle. Kivaa!

Paljon enemmänkin olisi kirjoitettavaa mutta tämä saa tältä erää riittää. Josko saisin kirjoitettua lisää pian...