torstai 12. elokuuta 2010

Näytelmähommoo

Varsinainen näytelmäputki on nyt takana. Noin kuukauden aikana tuli plakkariin kuusi näyttelyä, joista viisi viikon sisään. Se on enemmän kuin käyn yleensä koko vuonna (tai kahtena...).

Laitetaan tähän alkuun pari Mikko Koskisen ottamaa kuvaa bortsujen erkkarista.

Mooli isompien vauvojen kehässä. Tässä ei esitetä liikkeitä :-)



Äippäkoira elämänsä ensimmäistä kertaa kehässä.

Bortsujen erkkarin jälkeen oli vuorossa shelttien erkkari Tampesterissa. Saimme Waden kanssa matkaseuraksi Sadun ja Hannan kera Dean, Elviksen ja Zen:n. Dealla oli juoksut ja tärpit jo kovin lähellä, joten oli pojilla ohjelmaa. Pyörähdin kehässä ensin Dean kanssa (taisi olla mulle eka kerta "vieraan" koiran kanssa), tuloksena ERI.

Nane (N. Maa) sai ERI:n, hyvällä arvostelulla. Tuomari pahoitteli kovasti Nanen "tyttöantennia" eli häntä nousi turhan paljon. Zen:n arvostelu:
"15 months old tricolour who presents a very attractive outline with good reach of neck, level topline and correct sweep over the loin. He is well angulated and moves with drive behind and extension in front. His head is balanced with good underjaw and neat ears and a charming expression. Just with this dog would keep his tail down on the move."
JUN ERI

Zen; kuva: Satu Tuominen

Wade pääsi vetsku-uroksiin, joita olikin tällä kertaa useampi. Kuudesta ilmoitetusta vet-uroksesta oli paikalle tullut viisi. Wadelle ERI ja sijoitus kolmas.
Gwen Beaden, Iso-Britanniasta saneli oheisen arvostelun:
"Tri who is almost 12y old but doesn´t look like it. He moves freely and covers the ground easily. He has a dark well placed eye, giving a very sweet expression. Still has good dentition and good underjaw. His coat is still black and he is a credit to his owner."


Waden kuvat: Satu Tuominen

Onnistunut ja mukava päivä kaiken kaikkiaan. Kiitokset seurasta Sadulle ja Hannalle!

Torstaina startattiin taas kohti näytelmiä. Tällä kertaa suuntana oli Suomen Savo ja Kuopion SawoShow, jossa oli viikonlopun aikana kolme näyttelyä. Nappasin Kajsan ja Tuiman kyytin Viikistä. Olimme vuokranneet erinomaisesti tarkoitukseen sopivan mökin Tahkolta. Porukka oli tosi kiva ja koiratkin tulivat mainiosti juttuun. Mukavaa kun sheltit ovat niin sopuisia! Moolikin oli matkassa turistin ominaisuudessa.

Perjantai alkoi aamusta ruotsalaisen kasvattajatuomari Ulla Bergh-Perssonin kehällä.

Zen ja Tuima osallistuivat jun-uroksiin. Toivottavasti saan vielä Tuiman arvostelun tänne jossain vaiheessa. Tässä Zen:n arvostelu:
"Mkt bra storlek. Trevligt huvud med flat panna. Den tan färgen ar notig vilket i viss män stör uttrycket. Bra bett, mörka ögön. Välburne örön. Bra hals o resning. Bra kropp o benstomme. Ngt hig svans i rörelse. Vacker päls o färg."
JUN ERI2

Tuimalle H, olisi halunnut enemmän koiraa.

Wade osallistui taasen vetskuihin. Arvostelu kuului seuraavasti:
"12 årig veteran in synnerligen god condition. Fint huvud. Bra ögon. Ena örat ngt lätt för dagen. Bra hals och resning. Bra kropp och benstomme. Rör sig med spänstig steg trots sin höga ålder. Bra päls och färg." EH1
Tuomarilla oli hieno tapa käydä kertomassa esittäjälle miksi tuomio oli mikä oli. Wadesta hän tuli sanomaan miten hän todella, pitää koirasta ja kuinka se on hieno, mutta hän ei pidä sen toisesta korvasta, joka on lähes pysty. :)

Tipille ERI junnunartuista. Toivottavasti saan Tipinkin arvostelun tänne.

Wade sai pe-iltana kummallisen poissaolokohtauksen. Se oli vaan yht'äkkiä hetken ihan muissa maailmoissa, ja ikenet olivat aivan valkoiset. Pulssi oli kuitenkin normaali, samoin hengitys. Se palautui kuitenkin pian ja oli la-aamuna täysin normaalin oloinen. Liekö reissu vähän turhan rankka, ja kun kuumuuskin oli melkoinen (vaikkei Wade tuntunut nlypaikalla ollenkaan tuskaiselta). Kyllä säikäytti ja muistutti siitä kuinka se ei ole enää nuori poika. Ihan kamalan surullista ja haikeaa.

Lauantaina oli tuomaroimisvuorossa Alan Bradshaw Uusi-Seelannista. Mietin kovasti menekö kehään, mutta päätin mennä, koska Wade vaikutti täysin normaalilta (oli jo myöhemmin illalla).
En tiedä oliko tuomari kovakourainen vai mistä johtui mutta hyvin moni koira sätkyi pöydällä, ja osa vielä maassakin. Wadekin istahti tuomarin kopeloidessa takapäätä. Mun varovainen tuntumani on, että useimmat tuomarit päästävät puutteellisia luonteita läpi kommentoimatta. Tällä kertaa tuomari kyllä kommentoi ja yksi koira sai jopa EVA:n. Muuten tuomari oli kohtuullisen kiltti, jakaen enimmäkseen ERI:ä ja EH:ta.

Zen:n arvostelu kuului seuraavasti:
"A beautifully balanced dog standing still with nice head and expression. Head to body is harmonious. A little highset in tail. His biggest downfall is his temperament. I see him rather nervous in table. When this is settled he should have promising future as he has excellent breed type."
JUN EH4


Tuimalle EH. Tällä kertaa koko oli hyvä. :)

Wadelle ERI2, seuraavalla arvostelulla:
"A very nice 12 year old dog, who could give some of the yougsters a lesson in soundness (♥ ♥!!!!). He has a nice head and expression and for his age the body condition is good. He is balanced in angulations. Still has a good quality coat for his age. He is a credit to his owner."
Tuomari halusi kunnioittaa veteraaniuroksia käskemällä yleisön "taputtaa näille upeille herrasmiehille". Sniif.

Tipille Jun ERI.

Vähän katsastettiin myös miehiä sillä silmällä, erityisesti Tipiä ajatellen. Vaikka meillähän on tässä aikaa vaikka ja kuinka paljon. Onneksi.

Viimeinen näyttelypäivä vietettiin tuomari Keith Nathan:n (GB) kehässä.

Zen:lle jun EH kera sijoituksen kolmanneksi (ellen väärin muista kahdella ekalla taisi olla ERI:t)."Good size. Correct proportioned. Very attractive head with correct eyes & well placed ears. Unfortunately he's upright in shoulder and its forward placed. A little flat in rib. Holding himself roached. Good rear angulations and nice muscles. Too timid. Quite nice on the move."

Myös Tuimalle EH.

Waden arvostelu kuului seuraavasti:
"Good size & correctly balanced. Handsome head, lovely eyeshape, colour & expression. Just slightly upward shoulder, holding himself a little roached (pöydällä). Good tail lenght. Nicely angulated rear. Good coat. Sound both ways on the move." Tuloksena EH3. Tämä tuomari ei kysynyt ikää, mikä on veteraaneissa mielenkiintoista, mutta eipä tuolla väliä.

Olipahan rankka, mutta niin mukava reissu! Kiitos seurasta Kajsa, Hanna, Satu ja Marilla sekä kaikki karvaiset!

1 kommentti:

  1. Kiitos vielä Dean handlauksesta erkkarissa. ERIhienosti pärjäsitte, vielä jos kumpikin oli ihka ekaa kertaa "vieraan kanssa kehässä"! =D

    Noi Waden arvostelut on aivan ihania <3 Aivan kuten Wade itsekin! Pappa ehkä iältään, nuori mies sydämeltään ja mieleltään. ;) Terkuin yks Wadeen hullaantunut (ekana iltana tunne tais olla molemminpuolinen ;) )

    VastaaPoista