keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Tiukulle SM-joukkuehopeaa ja Blii maajoukkueeseen!

Aloitetaan vaikka kuvilla, joita on julkaistu Lohjan näytelmän (joista höpinää edellisessä päivityksessä) jälkeen.

Ao kuvissa on Hippi (N. Ensi-Ilta) Lohjan näyttelyssä. Hipin ikuisti Satu Tuominen.

Hallan (N. Halla) näyttelykuvat on ottanut Sirpa Saari.

Hipin Lohjan näyttelyn arvostelu kuului lyhyesti näin:
"8,5 years old. Nice lenght of neck. Moved well"

Kesäkuun puolivälissä kisattiin agilityn SM-kilpailut Tampereella, joihin Nappiksista osallistuivat Blitz (N. Vesi), Tiuku (N. Tosi Nopee), Tuima (N. Tuli) ja Vauhti (N. Ilta Villi). Kilpailuoikeus olisi ollut myös Aamulla (N. Aamu Aurinko).

Perjantaina oli kaksi iltakisaa SM:ien lämmittelyksi. Suuret osallistujamäärät olikin saatu kasaan. Mm. minien A-kisassa ilmoittautuneita oli 136 koirakkoa! Tuon kisan tulokset vetivät kyllä kotona jännittäjän (allekirjoittaneen) suupielet liki yhteen niskan takaa... Ykkös- ja kakkossijat sisaruksille; voitto Blitz:lle ja Petrille ja kakkossija Tuimalle ja Kajsalle. Huimaa! Ja liki sama meno jatkui hyppärillä; voitto jälleen Blitz:lle ja Petrille ja kolmossija Tuimalle ja Kajsalle! Kakkoseksi kiilasi huikean hieno koirakko Ralli ja Anni. Rallin isä muuten Fico!, joka on myös Tosi -pentueeni (eli Tiukun, Enzon ja Nuun) isä. Myös Tiuku ja Tero tekivät nollan illan hyppärillä medeissä. Medien agilityradan voittivat Goa (Waden tytär Pilvimarjan -kennelistä) ja Sanni, jotka ovat kyllä huimassa iskussa. Maksiluokassakin oli ilahduttava sukulaisedustus, kun Millin tytär Tuumis Pumpula ja Misa voittivat hyppärin.

Lauantaina jännitettiin joukkuekilpailuja. Tuima osallistui JAU:n joukkueessa, Blitz BAT:n ja sekä Tiuku että Vauhti olivat rotuyhdistyksen joukkueessa medeissä, Vauhti varakoirakkona. Tuima ja Kajsa tekivät huippunopean nollan; JAU:n lopullinen sijoitus mineissä hienosti viides. Shetlanninlammaskoirat ry:n joukkue taituroi itselleen medien joukkuehopeaa! Joukkueessa mukana olivat Tiukun ja Teron lisäksi Speedy ja Maiju, Miina (Waden tytär Pilvimarjan -kennelistä) ja Eerika sekä Stella ja Sanna. Paljon onnea koko joukkueelle!

Sunnuntaina oli yksilökilpailujen vuoro. SM-kilpailujen karsintaratana toimi tuttuun tapaan hyppäri, jolta nopsimmat puhtaan radan tehneet pääsivät jatkoon. Mineissä hyppyradan jälkeen (242 ilmoittautunutta paria) hienosti kolmantena olivat Blitz ja Petri. Finaaliradalta parille harmillinen vitonen, jolla kuitenkin lopputuloksissa hieno sijoitus 13. Hirrrrmuisen jännittävä päivä!

Juhannuksena agilityä ei kisattu Tuorlassa, vaan tällä kertaa TSAUkkilassa. Perjantaina kisoihin osallistuivat Hippi ja Nadja. Parille hyppyradalta ylivoimainen voitto 3,5 sekunnin erolla seuraavaan. Onnea Kikkis ja Nadja!

Viime viikonloppuna karsittiin agilityn maajoukkuetta Rovaniemellä. Mukana 'meikäläisistä' olivat sisarukset Blitz ja Tuima, molemmat mineissä. Molemmat saivat hienosti pisteitä heti lauantain ensimmäiseltä radalta. Sijoitukset Blitz ja Petri 4. ja Tuima ja Kajsa 5. Sunnuntain ensimmäiseltä radalta Blitz ja Petri kartuttivat pistetiliään lisää. Sunnuntain toiselta radalta molemmat parit saivat vielä lisää pisteitä. Blitz tällä radalla toinen Jennan ja Neonin jälkeen ja Tuima ja Kajsa hienosti sijalla 7. Finaaliradalle lähdettäessä mulla oli kyllä streamin äärellä liiankin jännää, oikeasti pumppu hakkasi niin etten tiennyt miten päin olla. Molemmat sisarukset ohjaajineen kympin sakissa... Tuimikselle ja Kajsalle sillä hetkellä harmillinen stiplu, jolla sijoitus lopputuloksissa mielestäni todella hienosti 16. Se osuu teillä Kajsa vielä tismalleen kohdilleen! ;) Agility on. Niin huikaisevan hienoja suorituksia ovat tehneet jo pitkään! Blitz ja Petri tekivät hyllyn finaaliradalla mutta pisteitä oli silti plakkarissa riittävästi koko karsintakilpailun toiseen sijaan ja MAAJOUKKUEPAIKKAAN! Aivan huikeaa! En tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa, huutaa ja kiljua, istuin vain hiljaa ja vapisin :D Rankkaa tämä agility. Minien karsinnat voitti huima pari Ralli ja Anni. Karsintojen kolmannen sijan ja niin ikään maajoukkuepaikan saivat myös Hunni (Hitsin ja Jukka Poika -pentueideni isä, Blitz:n ja Hallan ex-sulho) ja Iida! Medeissä joukkuepaikan lunasti upeassa iskussa oleva pari Goa ja Sanni! Jättipaljon onnea kaikille huikaisevan taitaville pareille! Täytynee ryhtyä MM-kisamatkan varaukseen.

Seuraavaksi jänskätään Tuiman ja Kajsan EO-kilpailuja, jotka järjestetään heinäkuun loppupuolella Unkarissa.

Myslinkin täytti jo 4kk 25.6. ja ekat etuhampaat ovat lähteneet. Korkeutta hyvänmielenpennulla oli nelikuisena kotimittauksella n.31cm, ehkei niin tarkka, mutta jotain suuntaa antaa. Stoppi "seilaa" tällä hetkellä, mikä näkyy alla olevissa kuvissakin, mutta hämähäkiksi Mysli ei vielä ole ryhtynyt. Kuvat on ottanut Jari. Myslin leikkikaverina vieraillut russelinpentu on ihastuttava, pari viikkoa Mysliä nuorempi Surku.


Syksyn pentusuunnitelmat ovat edistyneet. Jännityksellä odotamme syyskuussa mahdollisesti alkavaa juoksua. Suunnitteilla siis so-tri -pentue. Sen suurempaa 'mainosta' en uskalla laittaa, kun ei ikinä tiedä miten käy. Lisätietoja saa kuitenkin ilman muuta kysellä meilitse tai puhelimitse. Olen heinäkuussa hieman epäsäännöllisesti sähköpostin ja puhelimen tavoitettavissa, joten kärsivällisyyttä, jos heti ei tavoita. :)

Ihanaa, toivottavasti hieman lämpenevää ja kuivempaa heinäkuuta kaikille!