lauantai 26. helmikuuta 2011

Hamstereista marsuiksi

Viikon iän kunniaksi pennut alkavat muistuttaa päivä päivältä enemmän marsuja hamsteriolemuksen sijaan. Pulleat masut ja paksuuntuvat tukat, voi miten sulkkua. Pigmenttiä alkaa neniinkin tulla. Hännät "heiluen" ne syövät pontevasti rivissä. Mustat pojat ovat pari päivää "nuolleet" naamaa, kun ne nostaa kasvoja vasten.

Tämän ekan viikon perusteella vaikuttavat aika hiljaiselta ja päättäväiseltä sakilta. Ei mitään kitinöitä, vaikka joutuisivat vähän kauemmas Hymystä tai esim sen selkäpuolelle. Kirsu kohti maidon tuoksua ja päättäväisesti menoksi.

Hymy hoitaa pentuja erinomaisesti, sille sopivalla vakavuudella. Ei poistu pentuhuoneesta kuin käydäkseen ulkona ja piipahtaakseen keittiössä Jarin herkutettavana. Tulee muuten jo vähän laatikosta ja köllöttelee sen välittömässä läheisyydessä tai oven luona vähän viileämmässä. Salli eilen illalla yhden tuttavamme päästää sen takaisin pentuhuoneeseen, mutta jäi ovelle varmistamaan, että tämä vieras sulkee oven perässään :D. Vieraita ei ole pentujen luokse päästetty. Jos vanhat merkit pitävät, Hymy on tarkka pennuista näin ensialkuun, mutta niiden liikkuessa enemmän itse, kun silmät ovat avautuneet, on vieraiden läsnäolo täysin ok.

1 vkoispunnituksen tulokset (syntymäpaino/1vkoispaino):
Blm-poika: 210/370g
1. tri-poika: 197/385g
2. tri-poika (mustempi): 224/406g
Blm-tyttö: 210/334g

5 kommenttia:

  1. Pikkuisille marsuille isot muiskut! Kuten koko muullekin kasvatassukatraalle <3

    VastaaPoista
  2. Voi Hymy Haavisto!! "Sille sopivalla vakavuudella".. :D!! Ihana! Voi kun pääsis niitä malsuja kulkkaamaan.. mut ei taida onnata muuten, kuin näin virtuaalisesti ja phonen kautta. Terkkuja!!!

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia olit laittanut... En millään malta odottaa että pääsisin moikkaamaan vauvoja :D
    T:Susanna

    VastaaPoista
  4. Hymy vaan on niin paras. Piste. Rapsutukset ja halauksia - vierailu on suunnitteilla :-)

    VastaaPoista
  5. Noi on niin hienoja <3
    Onnea paljon!!!

    t. Jaana&Iisa&Into Kuopiosta

    VastaaPoista