maanantai 28. helmikuuta 2011

Muutama kuva pentusista

Ikää 9vrk.

Merle-tyttö


Tummempi tri-poika


Blm-poika


1. tri-poika


Kaikki yhdes koos

Täältä löytyypi lisää kuvia.

lauantai 26. helmikuuta 2011

Hamstereista marsuiksi

Viikon iän kunniaksi pennut alkavat muistuttaa päivä päivältä enemmän marsuja hamsteriolemuksen sijaan. Pulleat masut ja paksuuntuvat tukat, voi miten sulkkua. Pigmenttiä alkaa neniinkin tulla. Hännät "heiluen" ne syövät pontevasti rivissä. Mustat pojat ovat pari päivää "nuolleet" naamaa, kun ne nostaa kasvoja vasten.

Tämän ekan viikon perusteella vaikuttavat aika hiljaiselta ja päättäväiseltä sakilta. Ei mitään kitinöitä, vaikka joutuisivat vähän kauemmas Hymystä tai esim sen selkäpuolelle. Kirsu kohti maidon tuoksua ja päättäväisesti menoksi.

Hymy hoitaa pentuja erinomaisesti, sille sopivalla vakavuudella. Ei poistu pentuhuoneesta kuin käydäkseen ulkona ja piipahtaakseen keittiössä Jarin herkutettavana. Tulee muuten jo vähän laatikosta ja köllöttelee sen välittömässä läheisyydessä tai oven luona vähän viileämmässä. Salli eilen illalla yhden tuttavamme päästää sen takaisin pentuhuoneeseen, mutta jäi ovelle varmistamaan, että tämä vieras sulkee oven perässään :D. Vieraita ei ole pentujen luokse päästetty. Jos vanhat merkit pitävät, Hymy on tarkka pennuista näin ensialkuun, mutta niiden liikkuessa enemmän itse, kun silmät ovat avautuneet, on vieraiden läsnäolo täysin ok.

1 vkoispunnituksen tulokset (syntymäpaino/1vkoispaino):
Blm-poika: 210/370g
1. tri-poika: 197/385g
2. tri-poika (mustempi): 224/406g
Blm-tyttö: 210/334g

tiistai 22. helmikuuta 2011

Pennuja ja aksatuloskimara

Hymy (Firabellen Hymy) pyöräytti lauantaina aamusella maailmaan neljä pontevaa pentua. Pentujen isä on blm-uros JMV -10, HJV -10 Blomlane's True Blue. Kokoonpano on kolme urosta (2x tri, 1x blm) ja yksi narttu (blm). Kaikki olivat heti hyvin jänteviä ja elinvoimaisen oloisia, mm. söivät heti ihan itse. Syntymäpainot 197-224g.

Kaikki on sujunut oikein hyvin, pennuilla painot nousevat ja Hymy hoitaa jälkikasvuaan erinomaisen hyvin ja tunnollisesti, kuten edellisellä kerrallakin.

Päiville suurkiitos tilaisuudesta saada toinen pentue Hymeliukselle!


Lisää kuvia löytyy täältä.

Jos viikonloppu oli aktiivinen pentulaatikon äärellä, se oli sitä myös agilitykentillä.

Lauantaina kisattiin JATtilassa kolmosluokissa. Enzo:lle (N. Tosi Kiitäjä) ja Tuomakselle upea tuplanolla voitolla ja toisella sijalla! Hyppyradalta H-SERT.

Samoissa karkeloissa Waden tytär Kylli (Amorosan Kylli) teki omistajansa Katin kanssa nollan hyppyradalla, sijoitus 2. ja H-SERT!

Sunnuntaina kisattiin epiksissä Lahdessa ja viralliset kakkos- ja ykkösluokat Kirkkonummella.

Tipi (N. Ilma) ja Satu tekivät ensimmäisissä epiksissään heti nollan ja voittivat minimölliluokan!

Myös Zen (N. Maa) ja Hanna tekivät nollan medimölleissä!

Tuima ja Kajsa tekivät toisena kakkosluokan kisapäivänään upeaa työtä. Toiselta radalta aivan upea nollavoitto! Yksihän ko. parilla oli jo plakkarissa.

Myös Tuiku ja Tero näyttivät hienoa yhteistyötään ensimmäistä kertaa medikakkosluokassa. Harmillinen kurkistus väärään putkeen toi hyl:n, mutta rata oli muuten todella hieno.

Waden tytär Goa (Pilvimarjan Vadelma), kera omistajansa Sannin tekivät nollan ja saivat sertin! Tästä lähtien ko. pari nähdään kakkosluokassa.

Paljon onnea kaikille hienoista suorituksista!

perjantai 18. helmikuuta 2011

Hippi ja Arttu 5v!

Ihan ensimmäiset kasvattini, pikkumustat Hippi (N. Ensi-Ilta) ja Arttu (N. Kivijalka) täyttävät tänään viisi vuotta! Hui miten aika rientää! Pennut saivat kumpainenkin niille täydelliset kodit. On ollut ihanaa seurata heidän yhteistä elämäänsä. Kiitos Ulla, Rami ja Nadja! Paljon, paljon onnea ensimmäisilleni!

Arttu 6vkoisena

Hippi samoin 6vkoisena

torstai 17. helmikuuta 2011

Zen Etelä-Suomen Sheltit ry:n aktiivisheltti vuosimallia 2010

Zen palkittiin Etelä-Suomen Sheltit ry:n vuoden 2010 aktiivishelttinä. Zen jakoi ensimmäisen sijan Tao:n (Pilvimarjan Pikku Kiwa, meidän Waden pentu) kanssa. Paljon onnea Hanna ja Nane sekä Mikaela ja Tao! Tao palkittiin myös vuoden tottelevaisuusshelttinä!

Hippi ja Nadja korkkasivat viikonloppuna koiratanssin HTM:n avoimen luokan tuloksella 159,33 pistettä. Kumasta jäi puuttumaan vai 0,67p. Kovasti rangaistaan haukkumisesta. Mun mielestä esitys oli tietty ihan super-hieno! Tuon parin työskentelyn katsominen saa mulle aina kyyneleet silmiin ilosta.

Meille odotellaan uusia nappulavaaralaisia syntyväksi alkuviikosta. Pitkäänpä maltoinkin olla kirjoittamatta siitä ;D. Nyt vain toivotaan, että kaikki menee hyvin. Jänskät paikat!

lauantai 12. helmikuuta 2011

Aksatuloksia

Kajsa ja Tuima (N. Tuli) ovat ihan liekeissä. Tänään pari kisasi ensimmäistä kertaa kakkosluokassa ja heti tokalta radalta napsahti ylivoimainen nollavoitto! Paljon, paljon onnea!

Vauhti (N. Ilta Villi) ja Johanna voittivat tänään epiksissä rimattoman putkiluokan! Onnea Johanna ja Vauhti!

Bodil (Sopuriinan Bodil) wadenjariinantytär :D ja Anu starttasivat tänään saadun sertin myötä viimeistä kertaa agilityn ykkösluokassa! Onnea taitavat!

sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Tiuku kakkosiin!

Tiuku (N. Tosi Nopee) ja Kajsa kisasivat tänään viimeisen kerran medi1:ssä, Purinalla ansaitun nollatuloksen (sij. 2.) myötä sert ja nousu kakkosiin! Tiuku ei ole todellakaan ollut helppo ohjattava ja töitä on saanut tehdä. Paljon onnea Tiuku ja Kajsa! Myös Tero on mielestäni ansainnut onnitukset, onhan hänkin tehnyt Tiukun kanssa hommia. Onnea siis koko teidän poppoo!

lauantai 5. helmikuuta 2011

Zen rallytokoilemassa

Zen ja Hanna rallytokoilivat tänään Kirkkonummella järjestettyjen kisojen mölliluokassa hienon tuloksen 96p! Komea tulos oikeutti viidenteen sijaan 38 osallistujan joukosta.

Paljon onnea Hanna ja Nane!