maanantai 14. lokakuuta 2013

Uusia valionarvoja, agilitytuloksia sekä pentupäivitys

Lauantaina Aamu (N. Aamu Aurinko) pyörähti näyttelykehässä kotimaassaan Norjassa (tuomari: Beradze Iuza Georgiasta). Luomukorvistaan (pystyt ;)) huolimatta se sai hienosti EH:n! Tämän tuloksen myötä Aamu on oikeutettu seuraaviin valionarvoihin: FI & NO AVA, FI & NO AVA-H! Stort grattis Jenni och Jan Egil!

Samalla tuli mieleen, että 17:sta kisaiän ylittäneestä kasvatistani viidellä on agilityvalionarvo (tai useita). Aika hurja prosentti. Jos ei muuta, niin tämä kertoo tietysti kovasti aktiivista kodeista ja sopivista pareista. Eikä valionarvon puuttuminen tietenkään kerro aktiivisuuden puutteesta, lajia (ja lajeja) kun voi harrastaa niissä koskaan kisaamattakin.

Hippi (N. Ensi-Ilta), Vallu (N. Routa), Tiuku (N. Tosi Nopee) ja Tuima (N. Tuli) kisasivat puhtaita ratoja agilityssä viikonloppuna. Hipille ja Nadjalle lauantailta Liedon kolmosluokan kisoista nolla ja kolmas sija! Vallulle ja Hannelelle eilen Liedon kakkosluokista kaksi nollaa (LUVA:t), sijoilla 2.! Tiukulle ja Terolle Purinan kolmosista hienosti nolla (5./39), kuten myös Tuimalle ja Kajsalle (2./41)! Jättionnittelut kaikille!

Hallan pennut ovat jo kolmeviikkoisia. Ne muuttivat perjantaina keskelle taloamme, jotta saavat osansa metelistä. Eivät olleet muutosta millänsäkään. Ne kehittyvät nyt huimaa vauhtia! Hampaita on puhjennut ja ne liikkuvat koko ajan enemmän ja taitavammin. Perjantaina minulle heilutettiin selvästi ensimmäistä kertaa häntää. Lauantaina maisteltiin ensimmäistä kertaa jauhelihaa. Ihan itsenäisesti ne menivät rasialle ja söivät, sillä välin kun annoin ensimmäiselle nokaretta syliruokinnassa. Ahneimmin kupilla olivat tällä kertaa Flikka ja Pultti. Halla vähensi niiden hyysäämistä selvästi muuton myötä. Kai sekin koki, että ovat nyt jo niin isoja. Eipä tuolla lisäruokinnalla ollut mitään kiirettä, maitoa kun vaikuttaisi tulevan edelleen hyvin ja pennut ovat paksuja ja hyvävointisia.

Kolmeviikkoispainot olivat seuraavat (/nousu 2vkoisesta):
Flikka 860/ 260
Pultti 786/ 236
Mutteri 716/ 176
Prikka 782/ 252

Prikka on kirinyt painossa ja Mutteri on painon perusteella selvästi pienin tällä hetkellä. Tosin Mutteri ei näytä siltä. Sen väri varmasti hämää ja sillä on pisin turkki. Mustilla kaikilla hyvin tiiviit tukat.

Eilen otettiin jotain kuvia. Laitellaan niitä näytille jahka Jari ehtii ne käyttää koneen kautta.

Nadjan blogissa on nyt videot Hipin MH-kuvauksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti