maanantai 7. lokakuuta 2013

Terveystarkki-, agility- ja näytelmätuloksia sekä pentuset 2vkoa

Tänään saatiin vihdoin Maj:n (N. Kultahuuma), Myyn (N. Kultakuume), Dipin (N. Kullankaivaja) ja Hitsin (N. Se Yksi Ja Ainoa) sekä Ink:n lonkka- ja kyynärtulokset Kennelliitosta. Maj:n, Dipin ja Inkin lonkat ja kyynärät A/A ja 0/0! Myyn ja Hitsin B/B ja 0/0! Polvi- ja sydäntulokset odottavat vielä kirjautumistaan KoiraNettiin (kaikilla 0/0 ja ei sivuääniä). Ensimmäinen kerta kohdallani, kun Skutin arvio lonkista on eri kuin Kennelliiton, ja näin nyt jopa kahden koiran kohdalla (Myy ja Hipu). Joskus siis näinkin. Terveet ne kuitenkin kaikki, vaikka kyllä mua kieltämättä pikkuisen harmittaa. Ei siis se, että ovat terveet tietenkään, vaan se, että tiputti yhdellä pykälällä arviota.

Nyt 21/23 kasvattiani on luustotutkittu. Lonkat 18x A/A ja 3x B/B, kyynärät kaikilla 0/0, kuten myös polvet! Saa tähän riviin ihan tyytyväinen olla ;) Olen todella kiitollinen kasvattieni omistajille tutkituttamisaktiivisuudesta.

Tuima (N. Tuli) ja Kajsa kisasivat eilen kolmen radan verran ja huikein tuloksin; triplanolla sijoin 3., 1. ja 1.! Jättipaljon onnea Kajsa!

Nane (N. Maa) pyörähti eilen Tuuloksen näyttelyssä Helin Kasuk-Tenson:n kehässä. Tulos AVO ERI3. Arvostelu kuului näin: "Erinomainen tyyppi ja sukupuolileima. Voimakas, maskuliininen uros. Hieman nokiset pään merkit. Kuono-osa voisi olla hieman täyteläisempi. Hyvät korvat. Kaunis ylälinja. Erinomainen eturinta ja rintakehä. Riittävät etukulmaukset ja erinomaiset takakulmaukset. Hyvä häntä, turkki ja liikkeet."

Nadja vei Hipin (N. Ensi-Ilta) eilen ESS:ien järjestämään MH-luonnekuvaukseen. Hienosti Hippi kuulemma toimi läpi testin! Harmittaa etten päässyt paikalle katsomaan. Piti olla talkoilemassakin siellä, mutta olin (ja olen) kurjassa flunssassa, jonka vuoksi piti jäädä lepäämään. Toivottavasti saamme videon katsottavaksi jossain vaiheessa.

Pennut 'täyttivät' perjantaina kaksi viikkoa. Kaikki vaikuttaisi olevan edelleen mainiosti! Halla on hieno emä ja maitoa riittää edelleen hyvin.

Painot g(syntymä/2vkois):
Flikka 178/ 600
Pultti 164/ 550
Mutteri 176/ 540
Prikka 144/ 530
Melko tasaista sakkia tällä hetkellä.

Narttu eli Flikka näyttäisi tekevän kaiken ensimmäisenä. Se myös avasi silmät ensimmäisenä 13vrk:n iässä, Mutteri viimeisenä 15vrk:na. Muutoin Mutteri ei kyllä tule kehityksessä vikana. Pennuilla on jo useamman päivän, jo ennen silmien avautumista, ollut selvästi jonkinlainen hahmotus siitä, etteivät ne ole yksin maailmassa. Hakeutuvat siis toistensa luokse mielestäni muutenkin kuin lämpöä hakemaan. Nyt kun silmät ovat auki, ne jo 'purevat' toisiaan ja Hallaa ja harrastavat painin alkeita. Muutamia haukahduksia ja pientä murinaa on kuulunut. Muutoin ne ovat melkoisen hiljaisia, ja esim kiipeävät Hallan yli turhia valittamatta. Jos epäonnistuvat, yrittävät uudelleen kitisemättä tai passivoitumatta. Pultti 'protestoi' eniten ääntelemällä erilaisissa tilanteissa. Ulkonäköeroja on hieman helpompi jo hahmottaa. Ihan kuin ne olisivat pari ja pari. Flikka ja Mutteri sekä Pultti ja Prikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti