tiistai 4. joulukuuta 2012

Enzolle nollia

Viime viikonloppuna Enzo (N. Tosi Kiitäjä) ja Tuomas kisasivat agilityä Kuopiossa. Hyppäriltä nolla, jolla sijoitus toinen! Heti perään agilityradalta myös nolla ja tämä oikeutti voittoon! Yksi nolla uupuu tältä parilta vielä ensi kesän arvokisoja varten. Hyppärillä saavutettu toinen sija taisi olla ainoa laatuaan tänä vuonna, muutoin Enzo ja Tuomas ovat olleet ykköspallilla aina, kun ovat tehneet nollan. Mahtavaa kyytiä! Onnea!

Sitten ikävämpää juttua. Viime viikolla Hippi (N. Ensi-Ilta) kävi maksan/sappirakon kontrolliultrassa näistä hommista suuresti tietävällä Mairi Speetillä, ja pääsin mukaan ko reissulle. Lääkäri vahvisti mucocele -diagnoosin ja suositteli ehdottomasti leikkaushoitoa nyt kun koira on täysin oireeton ja erinomaisessa kunnossa. Lähete siis YES:lle, jossa on paras asiantuntemus ko. operaatioon. Toivon kädet kyynärpäitä myöden ristissä, että Hippi pääsee operaatioon mahdollisimman pian ja sappirakko saadaan turvallisesti poistettua. Nadjan blogissa on juttua tästä.

Sappirakon limakalvon liikakasvu eli Mucocele on lääkärin mukaan ainakin amerikkalaisten tutkimusten valossa tyypillisintä shelteillä ja kääpiösnautsereilla. Hän sanoi, että geenitutkijat (Yhdysvalloissa?) ovat löytäneet sen markkerin. Ehkäpä tälle saadaan siis joskus jopa geenitesti. Varsinaisesta perinnöllisyydestä ts periytymismekanismista ei lääkäri osannut sanoa. Alttius varmaankin on ainakin jossain määrin perinnöllinen, koska tietyt rodut ovat 'tyypillisiä' ko. vaivaa sairastavia, näin mä ainakin päättelisin. Tosi vähän tietoa löytyy netistä ja Hippi on ensimmäinen koira, jolla ko vaivasta kuulen. Onko tätä vähän, onko se 'alidiagnosoitua', vai eikö siitä vain puhuta? Kuulisin 'mielelläni' kokemuksia ja juttuja tästä, jos joku jaksaisi vaikka meiliin laittaa.

Halla (N. Halla) aloitti toisen juoksunsa viime lauantaina. Ikää Hallulilla on nyt 1v ja 10kk. Tästä juoksusta sitä ei vielä astuteta mutta ehkäpä seuraavasta. Ne joutaa hyvin myöhemminkin.
Muoks. Muistiin vielä, että edellisestä juoksusta on kulunut vähän päälle 9kk.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti