maanantai 26. marraskuuta 2012

Huurteelle LUVA ynnä muita kuulumisia

Huurre (N. Huurre) ja Susanna kisasivat agilityä eilen Turussa. Luokka oli medi1, josta pari pokkasi toisen LUVA-nollansa, vieläpä voitolla! Paljon onnea Sussu!

Hamsun (N. Se Yksi Ja Ainoa) kutsumanimeksi tuli ihanasti ja osuvasti Hitsi (Hitsin pimpula)! Sillä on mennyt uudessa kodissaan tosi tosi hienosti! Reipas laspikoira. <3 Muoks. Rivinvaihdot ei näy oikein pelittävän...

Kultaisilla on mennyt kodeissaan edelleen mainiosti. Vauhtia ei kuuleman mukaan puutu kenenkään huudeilta :D.

Lauantaina oltiin lenkillä Hannan ja Suvin sekä Majn (N. Kultahuuma), Dipin (N. Kullankaivaja), Nanen (N. Maa) ja Dean. Mulla oli mukana vain Milli, jotta sain keskittyä enemmän pentuihin ja seurusteluun. Olipa ihanaa nähdä pikkuisia kimpassa! Olivat tosi saman oloisia ja niillä synkkasi hirmu hyvin. Pienet jaksoivatkin retken mainiosti.

Kuvat: Hanna Jauhiainen




Pakko vielä laittaa yksi kuva söpis-Maj:sta. Ikää tässä 11vkoa.

Inksu Pinksu täytti eilen kokonaista 6kk! Mittasin sen... Säkäkorkeus on jälleen tosi tarkalla lyijykynällä seinää vasten -tekniikalla huikeat 42cm!! :) Pikku-Inksu.

Lueskelin eilen illalla erään jättimäisen koiranruokapuljun esitettä, ja eipä voi muuta sanoa kuin että huh huh! Erityisen surkuhupaisa oli herkälle iholle tarkoitettu ruoka, johon on "valittu valkuaisaineet erinomaisen sulavuuden perusteella". No, tuoteselosteen mukaan ko. mättö EI sisällä lainkaan lihaa :D Milläköhän pää-asiallisesti lihaa syövällä eläimellä viljan proteiini imeytyy paremmin kuin lihan? Kolmantena listassa on eläinrasvat ja kahdeksantena hydrolysoitu siipikarjan maksa... Toki vehnä on eritelty vehnäksi ja vehnägluteeniksi, muutoinhan se saattaisi olla ekana valmistusainelistassa, ennen riisiä. Kun lasketaan yhteen toisen 'valmisteen' (sama merkki), jopa lihaa sisältävän, sapuskan hiilarit (35,7%!!), hehkutusjäännös, vesi ja kuidut eli käytännössä osat joista koira ei ravitsemuksellisesti hyödy, on prosentti kokonaissisällöstä 55,8%(!!!). Jos/kun valkuainenkin tulee pääsääntöisesti viljasta, ei siitä imeydy kuin pienen pieni osa. En edes aloita kaikista EU:n sallimista hapettumisenestoaineista jne. Voitaisiin ehkä kysyä, että mistä ihmiset maksavat, ja ennen kaikkea mitä kuppiin laittavat. Olen päivä päivältä enemmän sitä mieltä, että ko. merkkiä pidetään "hyvänä" koiranruokana lähinnä suuren markkinointibudjetin ja avokätisen kasvattaja- ym sponsoroinnin vuoksi. IMO

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, ruoka-ajatuksia, lisäälisäälisää noita! =)

    VastaaPoista
  2. Mä alan olla yhä vahvemmin sitä mieltä, että meillä vaihdetaan ruokamerkkiä (oletan, että kyseessä on se sama merkki, josta lenkillä oli puhetta?). Kiitos valaisusta! Ei tämmönen yksinkertainen mainonnan uhri ymmärrä ennen kuin joku kertoo, miten asiat on..

    VastaaPoista