maanantai 12. marraskuuta 2012

FI & S AVA, FI & S AVA-H Nappulavaaran Tuli

Tuima ja Kajsa ovat kyllä ihan liekeissä! Lauantaina heidän oman seuransa JAU:n kisoista ensin agilityradalta nolla (sij. 2.), joka oli parin seitsemäs nolla putkeen(!) ja vimpalta, hyppyradalta, nollavoitto, joka oikeutti KAHTEEN uuteen valiotitteliin! Tuima on nyt siis Suomen ja Ruotsin agilityvalio sekä Suomen ja Ruotsin hyppyvalio! Megalomaanisen suuret onnittelut pikkumustalle ja sen taitavalle, Tuimalle juuri oikealle omistaja-ohjaajalle!

Tuimiksen velipoika Nane (N. Maa) ja Hanna ovat reissanneet jälleen näytelmissä, tällä kertaa Tartossa.
Lauantaina sheltit tuomaroi Marie-Josee Melhior, Luxemburgista ja saneli Nanelle seuraavanlaisen arvostelun:
"3,5-vuotias. Kaunis, hyvänkokoinen. Hyvät ylöskiinnittyneet korvat. Hyvä turkinlaatu. Hyvä kaula ja selkälinja. Hyvät kulmaukset. Tiiviit tassut. Ystävällinen luonne. Hyvä esittäminen. Hyvät liikkeet. Hyvä hännänkanto."
AVO ERI1 PU3
Sunnuntaiksi tuomariksi vaihtui Jean Lawless Irlannista. Nanen arvostelu kuului näin:
"3½ years. Good size & bone. Good bite & underjaw. Good headtype. Dark eye, a bit round. Ears could be higher set. Enough neck. Good topline. Slopping croup? (ei saa selvää kunnolla) Enoug angulated. Excellent chest. Stands weak on pasterns. Good side-gate. Looses topline. Carries tail high."
AVO EH1

Hamsu (Blitz:n pentu, N. Se Yksi Ja Ainoa), joka tuskin pennun kutsumanimeksi jää..., on kasvanut mukavasti. Eilen 10vkoisena se painoi 2030g eli nousua viikontakaisesta on 330g, tämän pennun enkat. Säkäkorkeuden mittasin torstaina eli 9vkon ja 4pvän ikäisenä, se oli seinäävastenlyijykynällä :D mitattuna kokonaista 22cm. Se on tässä laumassa ihan hurjan reipas. Olen tosi ylpeä siitä millaisia, kärsivällisiä ja opettavaisia, meidän aikuiset koirat sen kanssa ovat ja Inksukin on tuon ikäiseksi bordercollieksi aivan huipputaitava tuollaisen huLjan nääpiön kanssa.

Kulta-pennut ovat olleet myös huLjia. Niiden uudet nimitykset Rymy-Eetu, Villi-Maj ja Kimpale Riesaa antanevat osviittaa... :D Jippiajee!

Tyypit ovat kasvaneet oikein mukavan kuuloisesti. Ne ovat nyt 14 viikkoisia. Jesperin (N. Kimpale Kultaa) säkä oli 10 vkoisena 25cm ja paino 2750g, 11vkoisena edelleen 25cm, paino 3050g, 12 vkoisena 26-27cm ja paino 3,3kg, 13vkoisena 28cm ja paino 3,6kg. Erittäin hyvältä kuulostaa!

Maj (N. Kultahuuma) painoi 10vkoisena 2340g, 11 vkoisena 2500g, 12 vkoisena sen säkä oli 24cm, 13 vkoisena säkä 25,5cm ja paino 3kg. Villi-Maj Pesonen muutti sijoitukseen Hannan ja Aten sekä Dean ja Nanen luokse Nurmijärvelle. Olen tästä kovasti onnellinen!

Myyllä (N. Kultakuume) oli 10vkoisena riekkumismassaa 2,4kg ja 12 vkoisena 3,1kg.

Rymy-Eetu (N. Kullanhuuhtoja) kävi kylässa Arttu-murun (N. Kivijalka) ja Ullan ja Ramin kanssa. Olipa ihana nähdä! Voi elämä miten hienosti Eetu oli pitänyt kulmauksensa ja mittasuhteensa tuon ikäiseksi pennuksi. Se painoi 10vkon ja 3pvän ikäisenä 3,7kg ja 13vkon ja 3pvän ikäisenä 4,65kg. Säkää sillä oli 13½vkon iässä 30,5cm. Eetulla oli heti ovelta hurja meininki päällä Hamsun kanssa :D, sai Arttu välillä vähän huilia. Muisti se onneksi välissä käydä liekuttamassa villisti Jaria, Eliasta ja mua. Artulla ja Eetulla on mennyt todella hyvin. Tosin U & R veikkailivat, että Eetu mennee 'yli' Artusta melko pian, ainakin ajoittaista yritystä jo on.

Dippi (N. Kullankaivaja) painoi 10vkoisena 2,4kg ja 12 vkoisena 3,1kg eli menee tosi samoissa mitoissa Myyn kanssa, ainakin painonsa suhteen.

Inksun mörköiästä ei ole tällä hetkellä tietoakaan... Se kesti 2pvää. Saa nähdä palaako vielä. :)

Vaikka kasvattajana oleminen on näinkin pienimuotoisestikin kasvattavalle välillä tosi rankkaa, varsinkin henkisesti, niin jokin vaan saa menemään kohti uusia iloja ja pettymyksiä. Pentue on ensi vuodellekin suunnitteilla. Saas nähdä kuinka käy. Mikään kun ei ole itsestään selvää. :)

4 kommenttia:

  1. On se ihana, että olet jaksanut nähdä vaivaa ja uhrata aikaa, henkisiä voimavaroja ja rahaa siihen, että muut saisivat palan onnea ja kultaa kotiinsa <3 Ilman sua, ois meilläkin hieman hiljaisempaa... ;)

    VastaaPoista
  2. Nimenomaan, komppaan kyllä täysin Hannaa!

    VastaaPoista
  3. Voi punastus! Kiitos Hanna, Suvi ja Maria!

    VastaaPoista