torstai 20. kesäkuuta 2013

Salon nly, koiratanssia, agi SM:t ja sellaista

Kesäkuun kahdeksantena Hippi (N. Ensi-Ilta) ja Nadja osallistuivat koiratanssikisoihin, freestyleen, Oulussa. Tuloksena upeasti kolmas sija ja parin ensimmäinen KUMA avoimesta luokasta! Onnittelut Nadja!

Samaisena päivänä kisattiin agilityn kolmosluokissa Helsingissä. Tuimalle (N. Tuli) ja Kajsalle merkittiin jälleen yksi nollavoitto! Onnittelut!

Me suunnattiin Inksun elämän ensimmäiseen näyttelyyn Saloon 9.6. Seurana oli kasvistäti Nina, jolla mukanaan Inkin velipoika Noe ja sekä näiden sisarusten että Millin iki-ihana Rio-isä ja paikalla tavattiin myös Inksun velipoika Chico, omistajansa Heidin kanssa. Ink esiintyi harjoituksen puutteesta huolimatta todella erinomaisesti Ninan kanssa ja saikin ERI:n irlantilaissetä Bond:lta. Sijoitus oli toinen luokassa. Tuomari piti SA:n jaossa koko rodun ajan linjaa -> vain voittajalle. Mukava aurinkoinen päivä!

Nappiksia Salon näyttelyssä edusti Tipi (N. Ilma). Tipille avo ERI irlantilaistuomari Fiona Clarkelta ja seuraavanlainen arvostelu: "Beautiful teeth. Good reach of neck. Beautiful movement. Very confident."

Enzo ja Tuomas joukkuefinaalissa. :D Kuva: Jukka Pätynen

Agilityn SM-kisat kisattiin viime viikonloppuna. Niihin oli saanut osallistumisoikeuden 4 kasvattiani. Mineissä kisasivat sisarukset Blitz (N. Vesi) ja Tuima sekä medeissä myöskin sisarukset Enzo (N. Tosi Kiitäjä) ja Tiuku (N. Tosi Nopee). Tiukua lukuunottamatta kaikki kilpailivat myös joukkuekisassa. Perjantaina kisattiin pari kolmosluokan starttia, joissa tosi hienon näköisiä ratoja Tiukulle ja Tuimalle, tällä kertaa ei nollia. La oli joukkuekisojen vuoro. Blitz ja Petri edustivat Shetlanninlammaskoirat ry:tä, joka sijoittui 13.sta. Tuimalle ja Kajsalle joukkueradalta hieno nolla, heidän joukkueensa lopputulos oli hyl. Enzo ja Tuomas kilpailivat JOA:n medijoukkueessa. Heidän joukkueelleen myös hyl. Sunnuntain yksilökisoissa muille virheitä/hyllyjä paitsi Tiukulle ja Terolle, jotka tekaisivat nollan. Harmillisesti Tiuku ilmeisesti kaatui putkessa, johon ja jonka jälkitilanteeseen paloi vähän aikaa. Tältä radalta siis hieman yliaikaa eikä pääsyä finaaliin. Hienosti kuitenkin SM:ien ekakertalaisilta! Jännitettävää riitti! Kiitos teille kaikille jälleen elämyksestä! :) Oli myös ihana nähdä myös Jesper (N. Kimpale Kultaa) kotiväkineen! Hih!
(Edit: lienee parempi pitäytyä vanhalla, vain nollat on turvallista mainita -linjalla)

Viime vuonna Waden tytär Budi (Sopuriinan Bodil) ja Anu voittivat SM-hopeaa. Tänä vuonna oli jälleen Waden lapsen SM-mitali tosi lähellä. Jaetulla toisella sijalla medien karsintaradan jälkeen olivat Goa (Pilvimarjan Vadelma) ja Sanni. Finaalissa kuitenkin lipsahti virheiden puolelle ja lopputuloksissa sijoitus 21. Mutta olipahan huikean jännittävää! Upeaa menoa!

SM-kisojen yksilökisapäivän aamuna, sunnuntaina, Ink:lle kävi haaveri ja se leikkasi tassunsa ulkona johonkin terävään. Haaverit tietysti sattuvat yleensä aina päivystysaikaan. Paitsi on muuten eka kerta, kun ketään mun koiraa tikataan tällaisen vuoksi (kerran pureman takia). Ink:llä on nyt tassussaan neljä tikkiä ja kotiväki täällä ihmettelee kuinka ihmeessä me pidetään tuo energiapommi aisoissa, kunnes se on parantunut... Ja toivotaan ettei mitään jänteitä tmv ole mennyt. Kyllä taas saa olla kiitollinen hyväpäisestä koirasta. Tassu ommeltiin paikallispuudutuksessa ja InkERI oli täysin tyyni ja rento pöydällä aina silloin, kun sen jalkaa ei pistetty tmv. Itsevarma, luottavainen koira on kyllä todella pop. On se korvienväli vaan tärkein juttu, riippumatta siitä mikä koiran käyttötarkoitus on. Nyt jäähyillään parisen viikkoa kaikesta toiminnallisemmasta. Agility'treeneissä' ehdittiin käydä kokonaista kaksi kertaa ennen tätä. Täytynee ehkä naksutella sille jotain pähkinöitä, että saa sen jotenkin pidettyä aisoissa. Tyyppi juoksee täällä sisälläkin tötterönsä kanssa täysillä päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti