tiistai 4. kesäkuuta 2013

Leiri, kaksi uutta valionarvoa, synttäriä ja muuta mukavaa


Maj, Dippi ja Myy 9kk, kuvattuna leirillä, Kuva: Hanna Jauhiainen

Toukokuun 10.-12.5. leireiltiin Virroilla, Marttisen lomasaarella, ensimmäistä kertaa. Leiri järjestettiin kimpassa Eyewitness -bordercollieiden kanssa, ja se oli mun mielestä oikein onnistunut systeemi. Ihan mahtavaa nähdä monta kasvattia, viettää aikaa ihanien ihmisten kanssa ja puuhata kaikkea mukavaa! Sääkin oli meille todella suosiollinen. Kaikkineen hyvä kokemus siis! Mieluusti lisää tällaista!

Perjantaina majoittumisen jälkeen päästiin vierailemaan suurelle lypsykarjatilalle, ja kuulemaan paljon asiaa lypsykarjasta ja sen hoidosta. Todella antoisa kokemus ja ihania hyvinvoivia lehmiä (no oli siellä yksi aikuinen sonnikin ja sonnivasikoita :)! Suuri kiitos tästä mahdollisuudesta Marille ja Sarille!

Sonnivasikoita Kuva: Hanna Jauhiainen

Lauantaina aamu aloitettiin tutustumalla agilityrataan, jonka olimme pe-iltana rakentaneet. Rata oli pitkä ja vaikea, mutta kaikille löytyi sieltä joku treenattava juttu. Ihan ekakertalaisillekin.


Dipin agilityä

Ja palkkaa

Maj:n eka putkitreeni, saalispalkalla

Nane agilityradalla

Samaan aikaan agitreenien kanssa pyöri Sarin vetämä saalispalkkaustreeni, jossa Sari antoi hyvin yksilöllisiä neuvoja lelupalkkaukseen. Henk.koht olin tosi vaikuttunut siitä, miten 100% näistä shelteistä palkkautui hienosti lelulla! Sain tästä myös kouluttajalta palautetta jälkeenpäin :). Hyvä te! Jatkakaa ihmeessä taipumusten ylläpitoa! Itse sain Sarilta hyviä neuvoja ja 'puheterapiaa' Moolin kanssa työskentelyyn. Tämä oli mielestäni tosi tosi hyvä treeni/ohjelmanumero!

Dippi ja Suvi kahden lelun leikissä. Kuva: Hanna Jauhiainen


Maj palauttaa


Moolille vihreä Cuz on arvokkaampi kuin verkkopallo. Silti täytyy saalistaa. :) Kuva: Hanna Jauhiainen

Koko lauantai vierähti agilityn, saalispalkkauksen ja hyvän seuran merkeissä. Toki välillä syötiin ja illalla saunottiin sekä istuttiin takkatulen ääressä.

Sunnuntaina aloitettiin Nadjan vetämällä temppukoululla. Nadja näytti ensin Hipin (N. Ensi-Ilta) ja Flown osaamista virikkeeksi ja sen jälkeen ohjeisti innokkaita uusien temppujen saloihin. Ihan mahtavaa aktivoimista ja kropankäytön treeniä koirille!

Flow näyttää taitojaan

Temppukoululaisia

Temppukoulun jälkeen jatkettiin agilityllä ja yleisellä ajanvietolla. Uimassakin jotkut kävivät.



Puolisisarukset Nane ja Hippi

Nuu

Priima ja lapset (vas. -> Maj:n persus, Dippi, Priima ja Myy). Tästä porukasta oli mahdotonta saada kuvaa, jossa kaikki olisivat katsoneet kameraan päinkään...

Priima

Tässä kasvistäti leirillä olleine kasvatteineen. Enzo oli myös mukana, mutta ehti lähteä ennen kuvaushetkeä.
Koirat vasemmalta ylhäältä: Kaamos, Priima, Myy, Dippi, Hippi, Nane. Alhaalla: Maj ja Nuu

Tämä hauska kuva täytyy vielä laittaa. Molemmat kuvat on Hanna ottanut ja yhdistänyt. Kuvassa siis Maj ja Myy pikkupentuina ja 9kuisina.

Suuren suuri kiitos kaikille mukana olleille! Ihan huippuviikonloppu kaikin puolin! Ensi vuonna uudestaan? Toivottavasti silloin kaikki halukkaat pääsisivät tulemaan. :)


Tää on niiiin huippu! Milli ja Millin ihanat (vakavat) lapset! Voi rakkaus! :D Vas. -> Tuumis, TiuTau, Höyry, Milli, Mooli ja Bruno.
Kuva: Jenni Leino

Maj (N. Kultahuuma) ja Hanna kävivät Mynämäen ryhmänäyttelyssä 18.5. Tuomarina oli Hilkka Salohalla. Arvostelu kuului seuraavasti:
"Kooltaan riittävä, mittasuhteiltaan oikea. Ikäisekseen hyvin kehittynyt narttu. Hyvä pään kiila, mutta kuono saisi olla täyteläisempi. Puutteellinen otsapenger. Kaula saisi olla pidempi ja kiinnittyä kauniimmin. Pysty lapa ja olkavarsi. Lyhyt, pyöreä rintakehä. Riittävä luusto. Hyvät silmät ja korvat. Liikkuu hieman ahtaasti takaa ja astuu ajoittain ristiin edestä. Taka-askel jää rungon alle."
JUN EH

Priima (N. Päivän Säde) pyörähti näyttelykehässä Jämsässä 19.5.. Sheltit arvosteli Wayne Fleming Australiasta. Priima esiintyi erinomaisesti ja liikkui tapansa mukaan niiin hienosti mun silmääni. 'Saaliina' 'sileä' ERI seuraavanlaisella arvostelulla:
"3,5 years. Typical of the breed. Well balanced. Good reach of neck. Correct ear placement & size.
Correct eye colour & shape. Good scissor bite. Well angulated front & rear. Moves freely."

Mulle jäi vähän sellainen vaikutelma, että kaikki saivat samanlaiset arvostelut...

Blitz (N. Vesi) ja Petri ovat palanneet agilitytauolta tosi hienoin tuloksin. Toukokuun 9.:nä hieno nollavoitto isossa 68:n koiran luokassa! Toukokuun loppupuolella pari starttasi Viron puolella, josta nolla ja SERT eli Bliistä leivottiin uusi EE AVA! Eilen Raumalla Blitz ja Petri saivat SM-nollat kasaan viimeisenä mahdollisena päivänä Raumalla! Tältä radalta myös hyppySERT eli pari ansaitsi toisen valionarvon (Fi AVA-H) reilun viikon sisään! Huikeeta! Suuren suuret onnittelut sekä SM-kisapaikasta että uusista titteleistä!

Kirkkonummella kesäkuun puolivälissä järjestettäviin SM-kisoihin on kilpailuoikeus nyt Enzolla, Tiukulla, Blitz:llä ja Tuimalla.

Inksteri Pinksterikin täytti jo vuoden 25.5.! Samaan syssyyn se aloitti ensimmäisen juoksunsa.

Myy (N. Kultakuume) oli täällä meillä kyläilemässä viikon verran leirin jälkeen, että pysyvät nurkat ja lauma tuttuna. Tosi hienosti meni! Reipas, täyspäinen, vietikäs, hyvähermoinen lapsikoira *piNkit lasit?*. Myy on korkeudeltaan varovaisesti arvioiden aavistuksen emäänsä pienempi eli lienee vajaa 36 senttinen. Tosi tyytyväinen mä kyllä olen tähän pentueeseen kaikkinensa. Ja mikä tärkeintä, niiden omistajat (ja haltijat) sanovat olevansa sitä. :)

Hitsi (N. Se Yksi Ja Ainoa) oli täällä päivähoidossa lauantaina ja antoi panoksensa Hannes Lohen geenitutkimukseen. Samalla pikkujätkä mitattiin ja korkeudeksi saatiin noin 31senttiä. Voe elämä miten se on ihana ja niin Äijä! Olisi pitänyt saada sen ja isänsä Hunnin, toisen Äijän, kohtaaminen videolle :).



Hitsi kuvissa n. 8½kk. Kuvat: Jari Alanen/Taikakuva

Kaikki tämän postauksen kuvat ovat Hanna Jauhiaisen kamerasta ellei toisin mainita.

Toivotaan jälleen taajempaa päivitystiheyttä... :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti