maanantai 23. maaliskuuta 2015

Piiitkästä aikaa


Nyt on kaikki Priiman (N. Päivän Säde) ja Myyn (N. Kultakuume) pennut lähteneet ilahduttamaan uusia ihmisiään ja ajattelin ottaa hetken tälle blogin päivittämiselle. Hirmuinen määrä asioita on tapahtunut tässä päivitystauon aikana ja vaikka olen yrittänyt muistaa listata asioita ylös, jää varmasti tärkeitäkin asioita sanomatta.

Kaikki Priiman ja Tevinin pennut saivat pentutarkista terveen paperit kaikilta osin! Ne ehdittiin myös pentutestata juuri ennen Janitan lähtöä Ameriikan valloitukselle OMD:n puitteissa. Pennut olivat testissä oikein todella mainioita, toimintakykyisiä lapsikoiria. Siltäkin osin siis kaikki huipusti.

7viikkoispainot löytyvät aikaisemmasta päivityksestä mutta laitetaan tähän vielä säkäkorkeuksia. Nämä on mitattu sillä kaikkein luotettavimmalla kynällä seinään -tekniikalla, joten jotain heittoja saattaa olla ;) Oikein mukavat korkeudet penuilla.
Soo, tähtiniska (N. Kuka Muu Muka) 19cm
Soo, kaulus (N. Aihetta Juhlaan) 19,5cm
Tri-tyttö (N. Kaikki Peliin) 20,5cm
Tri-poika (N. Syypää Sun Hymyyn) 21cm

8-vkoispainot olivat seuraavat(suluissa km viikkonousu 5-8vkoa):
Soo, tähtiniska (N. Kuka Muu Muka, Muro) 2100g (269g)
Soo, kaulus (N. Aihetta Juhlaan, Käpy) 2090g (290g)
Tri-tyttö (N. Kaikki Peliin, Dio) 2140g (283g)
Tri-poika (N. Syypää Sun Hymyyn, Nova) 2570g (390g)

Pupsit saivat huiput kodit! Käpy (N. Aihetta Juhlaan) muutti Lahteen, jossa sen ihmisseuran (vai palvelusväen?) lisäksi on kaksi australiankarjakoiraa, Nova-poika (N. Syypää Sun Hymyyn) matkasi Helsinkiin, jossa sen seurana on shelttinarttu ja Dio (N. Kaikki Peliin) muutti sijoitukseen minulle ennestään jo niin tuttuun ja ihanaan porukkaan Nadjan sekä Hipin (N. Ensi-Ilta) ja bc Flow:n kaveriksi. Muro (N. Kuka Muu Muka) jäi kotiin kasvamaan. Todella tyytyväinen ja iloinen olen pentujen uusista kodeista. Kiitos teille ihanat!

Yo kuvassa on Dio noin 12vkon iässä. Kuvan on ottanut Nadja.


Myyn ja Caddyn pennutkin ovat tosiaan kaikki jo muuttaneet uusiin koteihinsa. Poikakolmikko oli ja on oikein mukava ja kaikki meni hyvin. Nämä olivat luonteeltaan hitaammin kehittyviä kuin mihin olen tottunut ja oli todella mielenkiintoista seurata niiden kasvua ja kehitystä. Luovutusiässä kuitenkin jo aivan normaaleja, reippaita, taistelutahtoisia ja toimintakykyisiä puppiloita. Ne ottivat harppauksen tuossa kuuden viikon huitteissa.

Pennut saivat nimensä isästään mukaellen ja ovat Cadillac:n perustajakolmikko Hra Bowen, Hra Murphy ja Hra Leland. Nekin todettiin pentutarkissa terveiksi! Pentutestiä ei näille tehty, koska Janita on reissussa enkä ollut innostunut vaihtamaan testaajaa. Teetän testin kuitenkin lähinnä omaksi mielenkiinnoksi, joten en kokenut sitä tarpeelliseksi. Eikä kaduta.

Laitetaan tähän ylös muutamia strategisia mittoja jätkistä, josko jotain kiinnostaa.

7-vkoispainot olivat seuraavat(suluissa km viikkonousu 5-7vkoa):
Isompi sopulipoika (N. Hra Muprhy, Redi) 2028g (264g)
Pienempi sopulipoika (N. Hra Leland, Stinky) 1210g (150g)
Tri-poika (N. Hra Bowen, Yoshi) 2300g (335g)

Säkäkorkeudet mitattiin näiltäkin ym luotettavalla tekniikalla. Mitat olivat:
Redi 20-21cm
Stinkyä en mitannut, mutta se on PIENI
Yoshi 21,5cm

Nämäkin pentuset saivat aivan huiput kodit! Pikku-Stinky, sai nimensä Muumien Haisulin mukaan ja muutti Muumien Myyn mukaan nimetyn äitinsä kanssa, Redi lähti myöskin kovin tuttuun kotiin Jyväskylään, enonsa Jesperin ja laumansa iloksi ja Yoshi matkasi Kuopioon Mian ja Jonin shelttityttöjen ja mäyris Alman riemuksi. Hyvä fiilis! Olen todella kiitollinen luottamuksesta, kun niin moni on ottanut jo toisen, tai jopa kolmannen kasvattini. Se tuntuu kovin, kovin hyvältä! Toivon sydämeni pohjasta, että kaikki pentuset, niin Priiman kuin Myyn, saavat elää pitkän, terveen ja onnellisen elämän ja tuovat paljon iloa omille ihmisilleen!

Alla olevissa kuvissa ovat Myyn pojat 7vkoisena. Ensin Redi, toisena Yoshi ja alimpana pikku-Stinky.


Yoshin touhuja voi seurailla Mian blogissa, jonka osoitteen lisäsin sivupalkin blogilistaan. Dion ja Redin omistajien blogit listasta löytyivätkin jo entuudestaan.

Uusia terveystuloksiakin on saatu.
Vallun (N. Routa) selkä kuvattiin virallisesti ja on kaikilta osin ok! Onnittelut siltäkin osin terveestä koirasta Hannele ja iso kiitos kuvauttamisesta!
Vauhdin (N. Ilta Villi) silmät peilattiin helmikuun lopussa ja ovat edelleen terveet, ilman ylimääräisiä ripsiä! Onnea Johanna ja kiitos peilauttamisesta!
Jukka Poika -pentueen neljäskin 'pentu' on nyt kuvattu ja syynätty oikein hienoin tuloksin, kun Ruu (N. Kiitollisuutta) kävi tarkeissa helmikuussa. Polvet ja kyynärät 0/0 ja lonkat B/B! Myös selkä kuvattiin (epävirallisesti) terveeksi. Paljon onnea Nina ja Nea ja jättikiitos tutkituttamisesta! Nyt koko Hallan ja Hunnin katras on luustoltaan terveeksi syynätty! Huikean hienoa tutkimusakviivisuutta kasvattieni omistajilta! 25/27 yli vuoden ikäisestä kasvatistani on terveystutkittu noilta osin (Aamun (N. Aamu Aurinko) tulokset Norjasta eivät näy KoiraNetissä)! Kiitos ja kumarrus!

Sitten tuloksia! Tulokset ovat aivan satunnaisessa järjestyksessä.
Dippi (N. Kullankaivaja) aloitti agilitykisauransa omistaja/ohjaajansa Suvin kanssa ja plakkarissa on jo hieno nolla!
Huurre (N. Huurre) ja Susanna tekivät ensimmäisen kolmosluokan nollansa Liedossa 8.3.!
Blitz (N. Vesi) ja Petri ovat taiteilleet ainakin tuplanollavoiton Ojangossa maaliskuun alussa!
Edellisen velipoika Tuima (N. Tuli) ja Kajsa taituroivat tuplanollan hienoilla sijoilla 3. ja 2. Liedossa 8.3. ja saivat kaksi nollaa myöskin 14.3. Taitavaa!
Tiuku (N. Tosi Nopee) ja Tero VOITTIVAT Liedossa 8.3. ja sijoittuivat toisella nollalla toiseksi! Tällä parilla on nyt osallistumisoikeus maajoukkuekarsintoihin ensimmäistä kertaa! Ihan huippua!
Isosti onnea kaikille taitaville!

Vuoden 2015 agilityn Euroopan Open -kisojen Suomen joukkue on selvillä ja paljon on tuttuja lähdössä mukaan. 'Nappiksista' mukana ovat sisarukset Blitz ja Tuima! Jättipaljon onnea Petri ja Kajsa!

Tämän kuun puolivälissä oli Shetlanninlammaskoirat ry:n vuosikokous, jossa jaettiin myös Vuoden Sheltti -kilpailujen palkintoja ja jaettiin ykkösruusukkeet. Itse en päässyt paikalle mutta seuraavat tulokset kuulin: Tipi (N. Ilma) oli vuoden tokosheltti kisassa kolmas! Hienoa työtä! Jesper (N. Kimpale Kultaa) sijoittui agilitytulokas kilpailussa toiseksi! Paljon onnea Satu ja Maria!

Yllä muutama Susannalta nyysitty kuva... Trikki on Helmi (N. Mielihyvää) ja merle Huurre (N. Huurre).

Omista koirista Mysli korkkasi eilen näyttelyiden junnuluokat. Se oli ilmoitettu jo Messareihin junnuihin mutta en uskaltanut tautipelossa viedä sitä paikalle, kun Priiman synnytys oli niin lähellä. Eilen Lahti KV:ssa sitten päästiin kehään ensimmäistä kertaa. Ja täytyy sanoa, että todella huipusti meni! Mysli meni ja voitti 27!!! junnunartun luokan ja sai ainoana SA:n! Ao näyttelyssä valittiin myös ROP-juniori, minkä Mysli myös voitti. Tuomari ei ollut ERI-automaatti eikä SA todellakaan irronnut helpolla. PN-kehästä tuomari kätteli Myslin saatesanoin "päättyy tänään tähän". Käytiin Pompun kanssa myös näyttelyn paras juniori -kehässä, jossa oli siis kaikki sunnuntain junnu-rop:t, ja niitä oli _paljon_. Isossa kehässä vain pyörähdettiin mutta jestas miten ihanasti Mysli siellä esiintyi ja liikkui. Tuomari pysähtyi kyllä katsomaan Mysliä piiitkään pariinkin otteeseen. Oikein ylpeä olen Pompusta ja siitä miten se jaksoi pitkän päivän.
Tuomarina rotukehässä oli Johan Andersson Ruotsista ja hän saneli tällaisen arvostelun:
"13 månader av trevlig modell. Feminint välformat huvud med bra uttryck. Bra hals. Utmärk kropp för åldern. Harmonisk vinklar. Fina rörelser. Något högtburen svans. Bra pälskvalitet. Trevlig temperament. Välvisad." (JUN ERI1 SA ROP-jun)

Alla olevan, jo melko vanhan, kuvan Myslistä on ottanut Harri Kivimäki.

Laitetaan tähän vielä pari myöskin Harrin ottamaa kuvaa Moolista reilun viikon takaa.
Oliskohan siinä suunnilleen kaikki?

Ai niin, en ole halustani huolimatta pystynyt vastaamaan blogiani kommentoineiden kommentteihin. En tiedä mikä menee pieleen. Tosi kiva kuitenkin, jos joku jaksaa joskus kommentoida sanasen. Statistiikasta näen, että melko paljon on täällä piipahtavia mutta olisi kiva kuulla joskus teistä siellä näyttöjen takana. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti