perjantai 3. huhtikuuta 2015

Pompu Turkkuses

Myslin (Shadeland Quite Mythical) kanssa suunnistettiin näytelmiin viime viikonloppunakin, jo toisena viikonloppuna peräkkäin. Tällä kertaa oli vuorossa Turun KV. Enpä taaskaan mitään tavoitteita asettanut, mikä lienee näytelmien kyseessä ollen ihan järkevää. Minusta Pompu on niin hyvärakenteinen, rotutyypillinen ja liioittelematon, että ajattelen sen 'menevän' kaikille tuomareille, ihan todella jenkkityyppiä hakevia lukuunottamatta.
Tuloksena tällä kertaa sileä ERI, Iso-Britannialaiselta John Carter:lta, joka ei hänkään ollut eriautomaatti. Arvostelu kuului seuraavasti:
"Nice bitch. Good feminine head. Overall shape excellent. Well balanced. Good body and hindquarters. Just fails in front action, weaving. Standing looks like a picture."
Että sellaista. "Standing looks like a picture"!!! Super-Pompu! Liikkeet meni ihan plörinäksi! Jokaisen karvatupon ja roskan luokse piti yrittää singota, josko se olisi nami, ja kun 'komensin' sitä, kääntyi Mysli katsomaan minua. Pöh. Ei sillä nyt muuten ole väliä mutta tuntuu pöllöltä maksaa kalliita ilmomaksuja, kun on noinkin paljon laittoa esiintymisessä. Tätä tosin ei ollut Lahdessa. Nyt otan itseäni niskasta kiinni ja treenaan Myslin kanssa tuota. Muutoin Pompu seisoo kauniisti ja on kovinkin tarkkana kehässä namintuijotushommassa. Kuvat tosin paljastivat myös sen, että turhan korkealla pidän kättä, jota se katsoo, ja katsoo tietenkin silloin myös turhan ylös. Tähän täytyy kiinnittää huomiota jatkossa. Näin sitä oppii.

Mysli Lahdessa. Kuva: Satu Tuominen

Mysli Turussa. Kuva: Sari Sainio

Tänään Purinalla kirmattiin agilitykisojen merkeissä. Tuimalle (N. Tuli) ja Kajsalle TRIPLANOLLA ja sijoituksetkin hienosti 2./47, 6./48 ja 1./47! Paljon onnea!
Myöskin Tuiman siskolikka Blitz teki ainakin yhden nollan Petrin kanssa, jolla he sijoittuivat toiseksi! Korjataan sen verran näin jälkeen päin, että Blii ja Petri tekivät TUPLANOLLAN tänään, hienoilla sijoituksilla 1. ja 3.! Onnea Petri!

Yllä mainitut sisarukset sekä Nane ja Tipi eli Elementti- pentue täytti 2.4. jo kuusi vuotta! Kylläpä aika rientää! Paljon onnea murut!

Yoshin (N. Hra Bowen) ja Redin (N. Hra Murphy) mittoja olen saanut kiitettävän aktiivisesti. Redi painoi 10vkoisena 3,2 kiloa, mikä tarkoittaa, että sen keskinmääräinen viikottainen painonnousu viidestä kymmeneen viikkoon on ollut 340g. Säkäkorkeus oli max 25cm. Velipoika Yoshi painoi 10 vkoisena 3820g, joka tekee viikottaiseksi painonnousuksi 5-10vkoisena keskinmäärin 438g/vko. Säkää Yoshilla oli 10vkoisena 25,5cm. Molemmat kasvaa yhden 'ennustustaulukon' ideaalihaarukassa. Aina on shelttien kanssa jännää nähdä millaisiksi koot aikuisena osoittautuvat.

Nova-poika (N. Syypää Sun Hymyyn) oli 14viikkoisena 30,5cm korkea ja painoi 5kiloa. Siskolikat Dio (N. Kaikki Peliin) ja Muro (N. Kuka Muu Muka) mitattiin (sillä luotettavimmalla, kynällä seinään -tekniikalla) ja punnittiin torstaina, päivää vajaa 15 vkoisena täällä meillä. Dio painaa 4,2kg ja on noin 29,5cm korkea. Muro painaa liki saman verran, tai ihan aavistuksen vähemmän, ja on noin 28-28,5cm korkea. Eipä näistä ainakaan suuria tule (ja sitten ehkä varmuuden vuoksi koputetaan puuta).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti