lauantai 16. huhtikuuta 2011

Veljet läks

Voi haikeus. Eilen lähtivät mustat poitsut Kaamos ja Routa sekä Hymy Kaamoksen kanssa samalla kyydillä. Tänään aamupäivällä oli Huurteen vuoro suunnata uuteen kotiin. Melko rauhallista täällä on vaikkapa torstaihin verrattuna, vaikka Halla täällä vielä muriseekin "vanhan" lauman lisäksi.

Mulla on ihan hirmu hyvä mieli pentujen uusista kodeista ja kovasti toivon että pentuset täyttävät uusien omistajiensa toiveet. Kaamos lähti siis Muurameen, Kuhmosten perheen arkea järjestelemään. Muuramessa onkin nyt kokonaista kolme kpl Hymyn pentuja sekä niiden äiti Hymelius. Routa matkasi aika naapuriin, Espooseen, Hannelen perheen ja terrierityttöjen iloksi ;D. Huurre taas muutti myöskin suht lähelle, Saloon, Susannan, Villen, Idan sekä sheltti- ja colliepoikien "riesaksi" :). Kaikkien pennujen saapumiset uusiin koteihin ovat sujuneet oikein mainiosti. Kiitos kaikille hyvien, rakastavien kotien antamisesta pikku-riiviöille! Ja Päiville jälleen mahtavasta yhteistyöstä ja Hymelius Haaviston lainasta!

Halla pääsi heti veljien lähdettyä sosiaalistamiskäynnille Kirkkonummen agilitykisoihin. Eipä tuo mitään yllätyksiä tuottanut ja kovin iloinen sain olla sen olemisesta. Halla oli tosi reipas. Leikki parvella Sonjan hanskalla, tutustui vieraisiin turvallisiin koiriin hyvin fiksusti, nuoli ihmisten naamoja, oli häntä pystyssä menossa Aamu -puolisiskon taisteluleikkiin mukaan ja oli muutenkin kivan cool. Pihalla saatiin kehiteltyä hienot repimisleikkisessiotkin. Eniten taisi ällöttää remmi... Hienoinen tärinäkin johtui ilmeisesti vain tottumattomalle vähän viileästä kelistä. Ajattelin ensin että se saattaisi olla pikkuisen epävarma, mutta tuo ajatus haihtui, kun laskin pennun sylistä. Ei epävarmuuttaan tärisevä pentu käyttäydy niin :D. Tyyppi oli pentutestissä niin laumaviettinen, mutta kyllä siistimmät tapahtumat ja hajut vievät voiton passiivisesta "mamista", jopa agilitykisojen tuoksinnassa, saati omalla pihalla.

Hallille mentiin pää-asiassa treffaamaan Aamua kotiväkineen. Olipa ihana nähdä pitkästä aikaa! It was so nice to see you all after such a long time!

Eilen punnitsin nk. 8-vkoispunnituksen ja tulokset ovat seuraavat (nousu ed. vkosta suluissa):
Kaamos 2530g (400g)
Halla 2350g (300g)
Routa 2590g (360g)
Huurre 2430g (300g)
Nyt oli suurimman ja pienimmän pennun painoero 240g. 5-8 vkoisina viikkonousut ovat olleet keskinmäärin 330g(Halla), 336g(Huurre), 370g(Routa) ja 375g(Kaamos). Säkäkorkeudet mitattiin viikko sitten HYVIN kotikutoisin menetelmin ja tulokseksi saatiin kaikille 21cm. Olivat kyllä silmäänkin kovin saman kokoisia. Halla antaa ehkä jalkavimman vaikutelman, liekö pienin tukka syynä tähän.

Ovat 8-viikkoisina aikalailla samankokoisia kuin Nuu & co (Tosi -pentue, aikuiskoot ~34, 37 ja 38,5cm), sekä Zen (aikuisena 37cm) elementeistä. Hurjan vaikea arvioida mitään tulevia kokoja. Vaikuttavat vahvaluustoisilta, mutta tassut, nivelet ja päät eivät vaikuta mielestäni (+ muutaman kokeneemman mielestä) siltä että odottaisin niistä hurjan suuria. Jänskää nähdä!

Aksatuloksiakin on viikonlopulta kirjattavaksi. Blitz (N. Vesi) ja Petri voittivat eilisen TehisCup:n (HSKH:n epävirallinen agilitykilpailu) osakilpailun kilpailevat minit hienosti nollalla! Tänään samainen pari teki muutaman kuukauden kisatauon jälkeen nollavoiton minikakkosissa Lohjalla! Paljon onnea Petri ja Blitz!

Waden mustat lapsoset Sopuriinasta ovat myös kunnostautuneet kisakentillä tänäänkin. Pepsi (Sopuriinan Bertil) starttasi tänään ekaa kertaa virallisissa kisoissa omistaja/ohjaajansa Jarnon kanssa. Muutama pikku virhe, mutta jokaisella radalla palkintopallilla! Onnea Jarno ja Pepsi!

Pepsin sisko Bodil starttasi Anun kanssa tänään ekaa kertaa medikolmosissa ja heti nolla! Onnea Anu ja Budi!

5 kommenttia:

  1. Meillä ainakin ilta meni mukavasti leikkien nukkuen ja syöden... aika rähinä roope toi pikkujätkä on ja repii lahkeita, sukkia ja omia lelujaan :D hivenen olen yrittänyt tuota jalkoihin kiinni käymistä rajoittaa. Ääntäkin löytyy ja kun jokin ihmetyttää kuuluu haukahdus :D Yö meni hienosti, ja yön aikana oli kakkakin tullut, eikä ollut enää yhtään löysää. Aamulla käytiin ulkona pissalla ja muuten aamu on mennyt kameraa kuluttaen, leikkien ja nukkuen.
    T:Sussu ja Huurre

    VastaaPoista
  2. Terkut kaaos kaamokselta =) Meillä kanssa käydään surutta kiinni ja yritetään tappaa kaikki mikä liikkuu. Kohteen koolla ei ole väliä, osansa saavat sekä vielä vähän kankeasti liikkuvat kärpäset että meidän paljaat varpaat. Itseluottamusta tuolta karvapallolta ei ainakaan puutu.
    Kaamos on soputunut uuteen kotiin yllättävän hyvin. Ei ole itkenyt kertaakaan, pissii paperille ja kuvittelen että alkaa oppia nimensäkin.
    ISO KIITOS Eralle luottamuksesta, tämä on ihan super tyyppi!

    VastaaPoista
  3. Ymmärsinkö oikein, osaanko lukea rivien välistä, eli jäikö Halla siis teille kotiin? Jos jäi, niin onnea uudesta perheenjäsenestä:) Mua niin harmittaa, etten ehtinyt enää nähdä pentuja ennen kuin ne lähti maailmalle, mutta ei voi mitään. Rapsut koko laumalle!

    VastaaPoista
  4. Ihania kuulumisia Susanna ja Kati! Suukot pikkumiehille!

    Satu, joo tällä tietoa näin on... Saa nähdä miten käypi. ;)
    Hitsit, ne oli vielä aika pikkuisia kun kävit, viisiviikkoisiako(?). Olis kyllä ollu niiiin kiva, jos olisit vielä tullut! Hallaahan voi nyt tulla vielä katsomaan ;D.

    VastaaPoista
  5. Terveiset myös Routa-pojalta Espoosta! Samat on kuviot kuin veljillä: riekutaan ja koisataan jossain välissä. Hienosti Wallu (oliskohan jo lopullinen nimi?) lämmittelee terrierityttöjä pikkuhiljaa..aika sälli.Reipas pennu..ääntä ei meillä oikeastaan kuuluu kuin murina :)
    t. Hannele & lauma

    VastaaPoista