lauantai 9. huhtikuuta 2011

Vimppa kokonainen viikko yhdessä

Ensi viikon lopulla ne jo lähtevät. Perjantaina ainakin Kaamos ja alustavasti Hymy (lähtenee Kaamoksen matkaseuraksi), lauantaina Huurre. Koditkin olen nyt siis kaikille päättänyt. Aina yhtä vaikeaa. Ihan kamala ikävä näitä tulee. Ovat kovasti olleet mieleeni. Reippaita, kontaktinhakuisia pikkutyyppejä ja niiiin kovin rakkaita.

Eilen käytiin Janitalla pentutestissä. Olen testauttanut nyt jokaisen pentueen, aina Janitalla. Teen tämän lähinnä itseäni varten, vahvistamaan omia käsityksiäni pentujen luonteista ja siten (ehkä) helpottamaan kotien valintaa ts. kullekin kodille sopivimman pennun valintaa. Testissä ei yleensä ole tullut suuria yllätyksiä. Eikä tälläkään kertaa.

Testi meni kaikkien pentujen osalta hyvin. Ne olivat vieraan käsittelyssä rentoja, liikkuivat huoneessa rohkeasti, taistelivat hyvin, palautuivat kuormituksista hyvin jne. Myöskään metalliritilällä ja tasapainolaudalla kävely ei aiheuttanut ongelmia. Se mikä testissä on oikeastaan ikävintä (mikä ei siis oikeastaan ole testin puute), on että ihmiset tuppaavat ottamaan sen jonkinlaisena _absoluuttisena totuutena_. Testi ei myöskään ole kilpailu, jossa eniten pisteitä saanut on paras. Erilaiset koirat ovat sopivia erilaisille omistajille eikä vajaa 7 viikkoinen pentu ole edes luonteeltaan valmis (Heureka!). Joskus tuntuu, että testautan edelleen, mutta todellakin vain omaksi infokseni, kertoen uusille omistajille mitä asioita kannattaa huomioida. Tämä siis siitäkin huolimatta, että pennut ovat aina (yhtä poikkeusta lukuunottamatta ;D, terveisiä vaan nollakoneelle ja sen omistajalle <3) saaneet todella hyvät pisteet. Alan olla suht kyllästynyt pistevertailusouviin.

No niin, se siitä purkautumisesta. Pennut saivat tänään 7vkois"synttäreiden" kunniaksi manikyyrin ja matolääkkeet. Mun täytynee pestä ne vielä uudestaan ennen pesästä lähtöä. Ainakin Huurteen pimpulat vaikuttaisivat olevan nyt paikoillaan.

Pennut menevät täällä laumassa täysin kivuttomasti. En tiedä mikä Wadeakin vaivaa, koska olen nähnyt sen jopa heiluttavan häntää jollekulle laspista. Mooli on edelleen hoitotäti ja leikittäjä nro 1. Se itseasiassa ei antaisi Hymyn ja Kitin kouluttaa niitä. Kitin kanssa eletään kurissa ja herran nuhteessa :D. Siistiä kun pennut osaavat niin hienosti olla monen erilailla käyttäytyvän koiran kanssa. Muutamat kylässä käyneet vieraatkaan koirat eivät ole aiheuttaneet mitään ongelmia.

Tänään hoidettiin asiaan kuuluva 7vkoispunnitus myös pois alta. Tasaisia on nousut, ja pienemmät kuin ed. vkolla. Nousut viikossa suluissa painojen perässä. Suurimman ja pienimmän pennun painoero on nyt 180g. Tasaista sakkia.

Routa 2230g (330g)
Huurre 2130g (320g)
Kaamos 2130g (300g)
Halla 2050g (280g)

Viiden ja seitsemän viikon välissä keskinmääräinen painonnousu viikossa on ollut 345g (Halla)-375g (Routa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti