torstai 20. helmikuuta 2014

Synttäreitä ja kinner

Kahdeksan vuotta sitten, iltapäivällä 18.2.2006, näkivät päivänvalon ensimmäiset Nappulavaaralaiset, Kitin ja Waden pennut. Nimensäkin nämä pikkumustat saivat alkua mukaillen. Näillä kahdella sisaruksella, Hipillä (FI AVA FI AVA-H EE AVA DK AVA-H TK2 N. Ensi-Ilta) ja Artulla (N. Kivijalka) on hyvin erityinen paikka sydämessäni. Eipä niistä uskoisi, että ne kuuluisivat nyt näyttelyissä ikänsä puolesta veteraaniluokkaan. Paljon onnea Hippi ja Arttu! Kiitos jälleen kerran Nadjalle sekä Ullalle ja Ramille Hipin ja Artun erinomaisesta hoidosta ja täydellisistä kodeista juuri niille!

19.2. oli vuoro Talvi-pentueen syntymäpäivän! Suuren suuret kolmivuotisonnittelut Huurteelle (N. Huurre), Kaamokselle (N. Kaamos), Vallulle (N. Routa) ja Hallalle (N. Halla)!

Nane (N. Maa) pyörähti Virossa näytelmissä Hannan suosiollisella avustuksella. Tulokset ja arvostelut tässä:
11.1.2014 Tartto, Petr Rehanek, Tsekki
"4-years old. Scissor bite. Ears nice set, neck set. Nice forechest. Back straight. Tail well set. Angulated ok. Regular movement".
AVO ERI2

12.1.2014 Tartto, tuom. Simon Rooney, Irlanti
"Good head, eyes & ears. Good neck & front construction. Good topline & rear angulation. Very nice coat. Movement good both rear & front"
AVO ERI2 SA

Sitten ikävämpiin uutisiin. Kuten aikaisemmin olen kertonut Maj:n (N. Kultahuuma), oikean jalan kinner operoitiin viime syyskuussa varpaan pinnallisen koukistajajänteen "sivusiteen" repeämän vuoksi (kansanomaisemmin akillesjänteen luksaatio/ kinnervika). "Sivuside" korjattiin ompelein, mutta uraa, jossa jänne kulkee, ei tarvinnut syventää, koska se oli normaali. Maj on kuntoutunut tästä erinomaisesti Hannan huolellisella hoidolla. Tällä viikolla myös Maj:n vasemman kintereen "sivuside" (retinaculum) repesi, jolloin jänne pääsi luksoimaan lateraalisesti, ja tämä korjattiin ihan samaan tapaan kuin oikeakin, leikkauksella tiistaina. Toivotaan että kaikki menee yhtä 'hyvin' kuin oikeankin jalan kohdalla ja Maj saa kirmailla kesällä tervein jaloin! Sanomattakin lienee selvää, että olen todella todella pahoillani Maj:n ja Hannan puolesta. Minulle saa ilman muuta soittaa tai viestitellä mikäli tästä on jotain kysyttävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti