sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Pennuset 3 vkoa ja hieno aksatulos Norjasta

Pennut eilen kolmeviikkoisia. Koko poppoo voi hyvin ja kasvaa tasaisen hienosti. Hampaat ovat kaikilla osin puhjenneet. Vielä en ole antanut niille lainkaan extraruokaa, koska maitoa tulee niin hyvin. Huomenissa lienee eka maistiaskierros lihaa. Pentumäärä tuntuu tosi hyvältä, niillä on toisistaan tarpeeksi vastusta esim syödessä. Vielä kun kaikki ovat niin saman kokoisia ei kukaan jää kovasti alakynteen eikä kukaan toisaalta ole elopainollaan ylivoimainen ja sitä kautta laiskanpulskea. Ykköstrikki vaikuttaa tähän mennessä hätäisimmältä ruoan suhteen, se oli sitä myös syntyessään, muttei kuitenkaan millään lailla jyrää muita.

Painot (syntymä/3 vkois g):
1. tri: 197/873
Blm-poika: 210/844
2. tri: 224/850
Blm-tyttö: 210/790

Tällä hetkellä kakkostrikki (se tummempi) ja merlenarttu ovat aktiivisimmat ja eniten mielissään (uteliaimpia) ihmisen läsnäolosta. Pennut ovat edelleen melko hiljaisia, ainakin verrattuna Kitin pentuihin. Niinhän se oli viimeksikin. Vuorokausipennut olivat myös hiljaista sakkia tällä iällä.

Eka kynsienleikkuu sujui taistelun merkeissä. Kaikki pennut nukkuivat tai olivat hyvin unisia tapahtuman alkaessa. Kolmelta pennuista sain yksin leikattua vain yhden-kaksi tassua (kynnet ;D) selällään. Suurin osa oli ok ekan tassun kohdalla, mutta sitten selällään makaaminen riitti. Ne sekä piippasivat että rimpuilivat. Merlepoika oli ainoa joka luovutti suht pian, ja leikkasin sen kaikki kynnet sen ollessa selällään. Toisaalta se oli ainoa, joka oli heti leikkuun jälkeen pystyssä täysin rento. Saas nähdä miten homma tästä etenee.

Laatikon reunat kiinnostavat kovasti. Aitaukseen, vapaasti liikkumaan en ole niitä voinut vielä laittaa, koska pelkään että saavat päänsä vielä kompostiverkon reikiin. Ovat lähteneet laatikon ulkopuolella suht kivasti liikkeelle.

Hymy on nyt vieraiden läsnäollessa tosi ok. Makailee rauhassa laatikossa, sen lähellä tai jopa kauempana näkemättä mitä tapahtuu. Sallii vieraiden nostaa pentuja laatikosta. Wade saa olla huoneessa, kunhan ei lähesty Hymyn ruokakuppia. Kiti pääsee ovelle. Bortsut olen pitänyt edelleen poissa Hymyn läsnäollessa.

Pennut painivat, purevat toisiaan ja Hymyä ja hyökkivät. Myös sormia jäystetään. Ja syliinkin on jo vähän kiivetty.

Uusia kuvia otetaan tod. näk. tänään tai huomenissa.

Itse olin kisaamassa eilen Millin kanssa ekaa kertaa seitsemään kuukauteen. Hui kauhistus miten jännittikin. Tuloksista ei jää jälkipolville kerrottavaa, mutta toka rata oli paikoin jo agilityä ja siitä jäi kiva fiilis (mikä on tietty tärkeintä). Kisarutiinia ei tule kuin kisaamalla, joten seuraavia startteja katsellaan. Tentit ja muut jutut hieman rajoittaa joitain viikonloppuja.

Sain eilen upeita ylläri-uutisia Norjasta. En tiennyt että Norjassa virallisiin kisoihin voi osallistua jo 12 kuisena. Jenni ja Aamu (N. Aamu Aurinko) olivat startanneet miniykkösissä harkatakseen vieraassa paikassa, vierailla esteillä. Heti ekasta kisasta kuitenkin hienosti nolla ja voitto! Paljon, paljon onnea Jenni ja Aamu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti