maanantai 14. maaliskuuta 2011

Uusia pentukuvia ja muuta lätinää


Eilen räpsittiin uusimmat otokset karvalapsista. Kuvaushetkellä ikää 3vkoa ja 1pvä. Kuvat löytyvät täältä.

Tänään oli tarkoitus _maistella_ ensimmäiset kiinteät pöperöt raa'an lihan muodossa. Mulla on ollut tapana pitää pentua sylissä ja syöttää ensin pieni nokare maistiaisiksi, vaikka yhtään nirsoa pentua en tiedä meillä olleen. Eka pentu syliin ja lihaa sormiin, hyvin upposi. Ympärille alkoi kertyä uteliaita. Lautanen lattialle ja pennut olivat heti sen kimpussa. Lautanen nuoltiin puhtaaksi eikä muruakaan jäänyt. Ne mitkä tippuivat ohi, Hymy siivosi. Melkoisen määrän mättivät (toivottavasti eivät liikaa), vaikka olivat juuri ennen tätä herkutelleet maitobaarissa. Mustempi tri-poika kävi vieläpä äitinsä kuivamuonakipolla nuoleskelemassa nappuloita ja kuppia. Sai nappuloita suuhunsa, muttei onneksi yrittänyt niellä niitä, vaan tippuivat kupin viereen. Pakastimeen on tulevia maistiaisia varten hankittu siipiä sekä erilaisia lihoja.

Kaikki ovat tänään kivunneet laatikon melko korkean reunan yli ja koko porukka sai muuttaa keskelle kämppää aitaukseen. Ei niin mitään ongelmaa. Heti alkoi leikki ja touhu. Kovasti ovat kiinnostuneita aidan takana käväisseistä isoista koirista. Kiti pääsi jopa aitaukseen ja voi hellan lumala millainen se pennuille oli ja pennut vipattivat sille häntiään. Nyt eletään juurikin niitä aikoja kun Wadea alkaa äl-löt-tää.

Tällä hetkellä merletyttö tuntuu olevan rohkein tai ehkä uteliain. Se kävi jo ennen muuttoa huoneen ulkopuolella tutkimusmatkalla ja poistui pehmeältä alustalta liukkaalle aina ekana. Tokikin kunkin pennun kehitysvaihe voi varmaan vaikuttaa tähän. Näin luulen. Pällisteltävää noiden touhuissa ja kehityksessä riittää.

Tänään laatikkoon muutti myös muutamia uusia leluja. Eilen pennut saivat "kaverikseen" parin teräksisiä teelusikoita (joita ei vielä kanneta, mutta kilahdukset eivät aiheuta reaktioita) ja huomenna on räminäpurkin vuoro. Nyt laatikossa asustaa pennujen lisäksi kaksi köysilelua, vinkupallo, sellainen vähän pallon muotoinen kankaalla päällystetty lelu, jossa kangasulokkeita sekä jo mainitut lusikat. Sen pallomeren tahtoisin. Kävisköhän siihen tennispallot?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti