perjantai 1. kesäkuuta 2012

Black out

Nyt on kyllä hyvin voimakas tunne jo valmiiksi siitä, että jotain oleellista jää päivittämättä. Noo, ehkä se palautuu mieleen. Yritetään kuitenkin kronologisessa järjestyksessä.

Huurre (N. Huurre) on nyt myös läpivalaistu ja sen polvet on tutkittu. Polvet ovat 0/0 ja lonkat sekä kyynärät näyttivät oikein hyviltä, mutta odotellaan nyt Kennelliiton sanasta asiaan. Kiitos Susanna tutkituttamisesta vielä tätäkin kautta! Tätä myöten koko Hymyn toinenkin pentue on lonkiltaan, polviltaan ja kyynäriltään tutkittu.

Reilu viikko sitten Huurre (N. Huurre) osallistui ensimmäiseen näyttelyynsä, hieman erikoisella tuloksella mutta tätähän se joskus on. Huurre sai T:n (!! :D) koosta (tuomari mittasi 39,5:ksi ja kirjoitti arvosteluun 40cm) ja hännänkannosta. Huurre pitää kehässä liikkuessa vielä kovasti kontaktia Susannaan, joka vaikuttaa myös liikkeeseen. Tuomarina Salossa oli E. Ruskovaara.

Viime perjantaina saimme vieraiksemme Vilpolan villikot Nanen (N. Maa), Elviksen ja Dean kera emäntänsä. Kiitos Hanna mukavasta päivästä!

Nane (N. Maa) pyörähti näytelmäkehässä viime viikonloppuna Helsingissä, saaden ERI:n. Tuomarina tuore shelttituomari, collieita ja shelttejä kasvattava Piia Enlund.
Arvostelu:
"Erittäin hyvä tyyppi. Keskikokoinen. Hyvä luusto. Hyvä pään tyyppi. Erinomainen alaleuka. Silmät voisivat olla hieman suuremmat. Kauniit korvat. Sopiva kaula. Hyvin kehittynyt runko. Kaunis polvikulmaus. Kevyet ja vaivattomat liikkeet. Erinomainen hännänkanto liikkeessä. Hyvä karvanlaatu. Esitetään erinomaisesti."

Tänään kävin silmäpeilausreissussa hieman normaalia kauempana, Lahdessa, "Pärnäsen korjaamolla" nimittäin. Riikka toi sinne ystävällisesti soopelisisarukset Priiman (N. Päivän Säde) ja Penan (N. Yön Ritari). Molemmilla edelleen terveet silmät lievää distichiasista eli paria ylimääräistä haiventa lukuunottamatta. Onneksi näistä ei ole ko. koirilla ollut mitään oireita.

Ihana Priima lähti pariksi viikoksi mukaani kyläilemään synnyinkotiinsa. Kotiin se palannee, kun allekirjoittanut menee Jyväskylään ihmettelemään agilityn SM-kisoja ja "sukuloimaan" Nappulavaaran Muuramen alajaoston luokse ;D (Muuramessa asuu Hymy ja sen kolme pentua). Priimalla on juoksu ja se on Millin mielestä erittäinkin ihastuttava. Hallan silmät loistivat heti kun Priima käveli ovesta sisään "Jippii! Shelttikaveri!". Moolille Priimaa ei juuri ole olemassa. Saas nähdä millainen hulabaloo tässä mökissä on ensi viikolla, kun Priiman (raikuli)velipoika Vauhti saapuu myöskin viikoksi kyläilemään :D No, on sitä ennenkin ollut tärppinarttu ja uros samassa huushollissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti