sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Hippi tauolta suoraan palkintopallille ja pentusia

Hippi (N. Ensi-Ilta) onkin tosiaan taukoillut agilitystä melkoisesti tänä vuonna. Eilen kuitenkin pääsivät kirmaamaan Nadjan kanssa Lohjan kisoihin. Heti ekalta radalta nollavoitto! Ihan superia! Paljon onnea Nadja! Parhautta että Hippi on taas mukana geimeissä, kunnossa!

Halla (N. Halla) pyöräytti pentunsa jo tiineysvuorokaudella 59 eli perjantaina. Lämmöt olivat koko torstain suht matalalla, 37,1, mutta eipä noista tiedä, kenellä menee reilusti alle 37 ja kenellä ei. Torstaina ei myöskään syönyt kuin aamulla ihan vähän, etuhampailla närppien, muiden kytätessä vieressä. Halla oli syömättömyyttä ja sisälle kakkaamista lukuunottamatta koko torstain täysin normaali, mitään avautumista ei siitä päällepäin nähnyt. Ne hermot, ne hermot. Jäin to nukkumaan Hallan kanssa alakertaan ja aamuyöstä se alkoikin petailla enemmän ja vaihteli paikkaa. Ensimmäinen pentu syntyi todella helpon näköisesti klo 11. Jotenkin niin Hallaa synnyttää vähäeleisesti ja virka-aikaan. Halla oli heti tilanteen tasalla. Seuraava pentu syntyi noin 10 min päästä ensimmäisestä, yhdellä ähkäisyllä. Seuraavaan oli väliä nelisenkymmentä minuuttia, jonka jälkeen neljäs pentu syntyi jälleen noin 10 min päästä. Neljä pentua maailmaan reilussa tunnissa. Huippujuttu! Onneksi Halla on tullut sukuunsa tässä asiassa. Myös sen emä Hymy ja puolisisko Priima ovat olleet hyviä synnyttäjiä ja emoja.

Pennuista kolme on uroksia (2x tri ja 1x merle) ja yksi narttu (tri). Pentujen syntymäpainot olivat 144-178g. Nyt kahden päivän ikäisinä niiden kaikkien painot ovat nousseet vähintään 20 grammaa. Maitoa tulee runsaasti ja pennut vaikuttavat tyytyväisiltä. Nyt vaan peukut pystyssä, että kaikki menee jatkossakin hyvin.

Pentujen isä on mustavalkoinen äijä Hunni (Cardiwe's Absurd Bi Black), mahtava, vilkas, hyvähermoinen, terve, isolla moottorilla varustettu pieni mies. :)

Laittelen kuvia jahka J ottaa niitä oikealla kameralla. Mulla on vain muutama kännyräpsy, joita en osaa lisätä tänne suoraan puhelimesta (en ole kyllä perehtynytkään asiaan).

Tänään olisi ollut pentujen äidinäidinisän, viisaan, kultaisen Waden 15v syntymäpäivä. Kaipaan sitä niin paljon edelleen. Uskomaton mäihä, että sain ekaksi sheltikseni niin varman ja hyvähermoisen koiran. Huippu-Wad <3

1 kommentti: