maanantai 9. syyskuuta 2013

Hopeaa joukkuepiirinmestaruuksista!

Eilen kilpailtiin Helsingin Seudun Kennelpiirin agilityn piirinmestaruuksista. Etelä-Suomen Sheltit ry oli kasannut joukkueet ensimmäistä kertaa historiassaan, eikä turhaan. Mineissä joukkue pokkasi upeasti hopeaa 16 joukkueen joukosta. Joukkueessa kilpailivat kasvattini, sisarukset Blitz (N. Vesi) ja Tipi (N. Ilma) kera ohjaajiensa Petrin ja Sadun sekä Milli (Snowglow's Velvet Rose, edellisten serkkutyttö :)) ja Cindy kera ohjaajansa Helin. Medijoukkue sijoittui hienosti kuudenneksi. Joukkueessa kilpailivat Blitz:n ja Tipin puolisisko Tiuku (N. Tosi Nopee), Tero ohjaajanaan sekä Java ja Satu, Bea ja Heli sekä Piko ja Kai. Paljon paljon onnea kaikille!

Tiuku ja Tero tekivät nollan yksilöagilityradalla. Sijoitus 6./44. Onnea Tero!

Piirinmestaruuksia kisattiin myös Keski-Pohjanmaalla eilen. Miniluokan piirinmestaruuden vei Waden ja Riinan poika Pepsi (Sopuriinan Bertil), Anne ohjaajanaan. Parille piirinmestaruuden lisäksi myös hyppy- ja agilitysertit! Paljon onnea!

Olin reilu viikko sitten itse melko kipeä ja tuli siinä mieleen jännä ilmiö koiramaailmasta (samaa vikaa on joskus koirilla kuin minulla oli). Onko syynä ikävä tapa hyökätä haaskalle vai mikä, kun monesti jos koiralla on jotain häikkää, on liki automaattinen reaktio se, että vian on pakko olla perinnöllistä? Sikiön kehityksessä tapahtuu esimerkiksi helposti asioita, joiden vuoksi yksilö ei ole 'täydellinen', sillä on jokin vika. Silti kysymyksessä ei ole välttämättä lainkaan mikään perinnöllinen asia. Koiramaailmassa on jostain syystä taipumus ajatella, että synnynnäinen = perinnöllinen. Tai että jokin hankittukin on automaattisesti perinnölllinen vika, vaikkapa kovalla käytöllä olleen koiran varpaiden nivelrikko. Alttius sellaiseen voi toki olla perinnöllistä. Ilman muuta koirilla on valtavasti perinnölliseksi katsottavia vikoja, niitä en lainkaan vähättele, päin vastoin! Ei siis nyt kannata vetää tästä mitään johtopäätöksiä... ;) Tämä taipumus ajatella 'kaikesta' niin tuli mieleeni itse sairastaessani. Koirilla kun tuostakin sanotaan että on 'perinnöllistä' ja ihmisillä ei niinkään. Jälleen, kaikki ei ole vain mustaa tai valkoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti