keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Se päivä

Nyt on tullut se päivä, kasvattajanuran ”huippuhetki”, kun mullakin on ensimmäinen kinnervikainen kasvatti. Kyseessä on Maj (N. Kultahuuma), sijoituskoirani (nyt ex-sijoituskoira). Eipä tätä kenellekään toivoisi. Eniten olen luonnollisesti harmissani, ja kovin pahoillani Maj:n ja Hannan puolesta.

Maj:n oikean kinnernivelen koukistajajänne meni sijoiltaan lateraalisesti. Repeytynyt retinaculum kiristettiin ja tuettiin heti (tänään, tai kelloa katsottuani oikeammin eilen) leikkauksessa. Kintereen ura, jossa jänne kulkee, oli normaali.

Jos jollain on asiaan liittyen jotain kysyttävää, toivoisin, että kysymykset esitettäisiin suoraan mulle, ettei tarvitse turhia spekuloida. Olen itsekin ollut tänään paikalla lääkärissä.

Todella hyviäkin uutisia lääkärikeilalla saatiin. Samalla Maj:lta kuvattiin lonkat, kyynärät ja koko selkä virallisesti + polvet tutkittiin 0/0. Lääkärin mukaan Maj on ”täydellinen”. :) Huippujuttu!

Voisin kirjoittaa aiheesta, jalostusvalintojen tekemisistä, kasvattamisen 'helppoudesta', sijoituskoirista luopumisesta, ihmisistä, ystävistä, voimattomuuden tunteesta ja muista fiiliksistä luultavasti hyvin hyvin pitkät pätkät. Jätän sen kuitenkin tältä yöltä tekemättä.

Ironista on nyt katsoa paria edellistä päivitystäni. Ehei, ne eivät liity tähän asiaan millään tavalla, tai saadaan näin jälkikäteen liittymään, mutta kirjoitushetkellä ne eivät sitä olleet. Ehkä palaan joskus niihinkin.


6 kommenttia:

  1. Tavallisena koiranomistajana arvostan eniten avoimuutta (jota sulla on) jolla kerrot ikävistäkin asioista niitä pimittämättä tai suurentelematta. Itse en edes uskalla haaveilla kasvattajanelämästä. Niin paljon helpompaa antaa teidän tehdä suuret päätökset ja toivoa, että kaikki menee hyvin. Toisaalta helppo hymistellä, kun omat ovat olleet perustervettä porukkaa. Ja toivon ja uskon Miinan (spanieli kylläkin, voitanee pitää lieventävänä asianhaarana) tämänaamuisen vaivan olevan pikkujuttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi! Kommenttisi lämmittää tällaisella hetkellä. :)

      Toivotaan että Miinan homma on joku pikkujuttu, joka paranee hetkessä!

      Poista
  2. Voi harmi! :( Tsemppiä kasvattajalle ja Maj'n perheelle myös, toivottavasti jalka paranee hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ella!

      Onneksi noissa on yleensä todella hyvät ennusteet, kunhan korjaus saa toipua rauhassa. Harmitustahan se ei sinällään poista, mutta tärkeintä, että koiralla ja omistajalla on mahdollisimman vähän haittaa tästä.

      Poista
  3. Onpa kurjaa, tsemppiä kaikille osapuolille ja pikaista paranemista! Onneksi tosiaan kyseessä on vaiva, joka on hoidettavissa hyvällä ennusteella...

    VastaaPoista