sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Lomareissulta palattu

Puolisentoista viikkoa lomailtiin asunto-autolla Jarin, Millin ja Moolin kanssa. Halla meni systerille hoitoon siltä varalta, että tehtäisiin enemmän isompia köpöttelyreissuja. Luultavasti Halla olisi jaksanut ihan hyvin, mutten halunnut rasittaa sitä pitkän levon jälkeen niin. Reissu oli kaikkineen hieno, mitä nyt paikoin hyttyset ja omat jumit otti päähän sekä se kun kamikaze-lentäjä Mooli otti tällin tassuunsa Ruotsissa. Upeat maisemat, aikataulu just niin kuin haluttiin jne. Loma! Millin ja Moolin kanssa on kyllä niiin mukava matkustaa ja ne ovat niin elementissään hankalammassakin maastossa. Kovasti sai olla ylpeä niiden liikkumisesta ja käytöksestä ja Mooli jopa yllätti minut rohkeudellaan Ruotsissa eräällä hurjalla ritiläriippusillalla. Ei yllättänyt siksi, että pitäisin sitä pelkurina, todellakaan, mutta mua hirvitti ihan tosissaan se silta ja jopa Milli meni sitä aavistuksen harkiten, Mooli sen sijaan aivan normaalisti ravaten...

Raakaruokintakin onnistui reissuolosuhteissa mainiosti. Kolmen päivän safkat mukaan kotoa ja matkalta ostettiin ruokakaupoista broiskun siipiä, lihaisia poron selkärankapaloja ja erittäin lihaisia possun luita ynnä muuta. Yhtenä päivänä söivät Ruotsista eläinkaupasta ostettua jotain "parempaa" säilykettä. Söivät reissun aikana kerran päivässä, säilyttämisen vuoksi tämä oli paljon helpompaa.

Reissun ajalta on upeita tuloksia kerrottavana!

Pari viikkoa Norjan ja Suomen agilityvalioarvojen saavuttamisen jälkeen Aamu (N. Aamu Aurinko) ja Jenni tekivät sen taas... Aamu on nyt myös Norjan ja Suomen hyppyvalio! FI & N AVA, FI & N AVA-H Nappulavaaran Aamu Aurinko siis! Lomamme aikana kisattiin myös Norjan maajoukkuekarsinnat. Aamu ja Jenni ovat Norjan minijoukkueen ensimmäisenä varakoirakkona sekä MM- että PM-kilpailuihin! Aivan mielettömän upeaa Jenni ja Aamu!

Kaamos (N. Kaamos) kävi näytelmissä Laukaassa, Andrew H. Brace:n (GB) kehässä ja sai EH:n junnuluokassa (kuten muutkin junnut). Arvostelu kuului näin:
"16 months old tricolour. A little common in head. Up to size. Could have more neck. Has good angulations but short rib & long loin. Coat is not at it´s best. Moves close behind, better in front. Tail carriage is rather high but he covers the ground well in profile."
Uutta kehäkeikkaa on tulossa ;).

Hippi (N. Ensi-Ilta) pyörähti näyttelyssä ekaa kertaa sitten vuoden 2007. Karjaalla pidettiin tänään KV-näyttely, josta Nadja lähti tavoittelemaan Hipille H:ta, siltä varalta että Hippi saisi myöhemmin vielä toisen CACIAG:n... Pippispä ylitti odotukset melkoisesti ollen AVO ERI2 SA! Avoimen luokan narttuja näyttelyssä oli 14. Arvostelu kuului seuraavasti:
"Nice type. Well balanced. Good head. Good earset. Dark eyes. Good bite. Strong neck. Good front. Deep chest. Well rounded ribs. nice level topline. Good hindangulation. Moving freely" Tuomarina Seamus Oates, Irlanti.

Hipille ja Nadjalle Tuorlan Juhannuskisoista nolla ja neljäs sija! Tämä oli jäänyt päivittämättä. Onnittelut jälleen nollasta!

Tänään Halla (N. Halla) tuli kotiin ja Nuu (N. Tosi Ystävä) meille hoitoon puoleksitoista viikoksi systerin reissun vuoksi. Huomenna tulee vielä Priima (N. Päivän Säde)! <3 Jarikin sanoi, että alkaa olla normimeininki (erittäin positiivisesti). Tosin, ihan vähän väliä on järkky ikävä Kitiä ja Wadea. Kukaan ei edes varasta ruokaa...

Yritän lähipäivinä saada aikaan jotain kuvapäivityksen tynkää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti